سازمان ملل درباره افزایش قاچاق انسان در سطح جهان هشدار داد
دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل (UNODC) در تازهترین گزارش خود (که ۱۵۶ کشور را تحت پوشش قرار میدهد)، اعلام کرد که تعداد قربانیان کشفشده قاچاق انسان در سطح جهان پس از کاهش در طول همهگیری ویروس کرونا دوباره در حال افزایش است.
گزارش جهانی ۲۰۲۴ سازمان ملل درباره قاچاق انسان افزایش ۲۵ درصدی را بین سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۲ نشان میدهد؛ براساس این گزارش، سب این دوره زمانی کودکان بیشتری مورد استثمار قرار گرفته و موارد کار اجباری بهدلیل آسیبپذیریهای ناشی از فقر، درگیری و بحران آبوهوایی افزایش یافته است.
غدا والی، مدیر اجرایی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل، گفت: جنایتکاران بهطور فزایندهای افراد را برای کار اجباری ازجمله برای وادار کردن آنها به کلاهبرداریهای آنلاین پیچیده و کلاهبرداری سایبری قاچاق میکنند؛ در همین حال، زنان و دختران با خطر استثمار جنسی و خشونت مبتنی بر جنسیت روبرو هستند.
والی اضافه کرد: ما باید رسیدگیها را براساس عدالت کیفری افزایش دهیم تا کسانی که در راس زنجیره جنایی قرار دارند، پاسخگو باشند؛ همچنین باید در فراسوی مرزها برای نجات قربانیان کار کرده و اطمینان حاصل کنیم که بازماندگان از حمایت مورد نیاز خود برخوردار میشوند.
کودکان بدون سرپرست در معرض بیشترین خطر
براساس این گزارش، شمار قربانیان کشفشده قاچاق برای کار اجباری در سراسر جهان بین سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۲، ۴۷ درصد افزایش یافته است.
تعداد قربانیان کودک در سال ۲۰۲۲ در مقایسه با سال ۲۰۱۹ حدود ۳۱ درصد افزایش یافته و افزایش ۳۸ درصدی برای دختران ثبت شده است.
در این گزارش همچنین آمده که در مناطقی که تعداد فزایندهای از کودکان بدون سرپرست در آن ثبت شده است، پسران سهم بیشتری از قربانیان را تشکیل میدهند.
قاچاق کودکان همچنین در کشورهای با درآمد بالا رو به افزایش بوده و بیشتر دخترانی را که برای بهرهکشی جنسی قاچاق میشوند، درگیر میکند.
بیشتر قربانیان زنان هستند
این مطالعه نشان داد که زنان و دختران همچنان بیشترین قربانیان شناساییشده را در سراسر جهان (۶۱ درصد) تشکیل میدهند. بیشتر دختران (۶۰ درصد) همچنان با هدف بهرهکشی جنسی قاچاق میشوند.
در مورد پسران، حدود ۴۵ درصد برای کار اجباری قاچاق میشوند و ۴۷ درصد نیز برای مقاصد دیگر، ازجمله جنایت اجباری و تکدیگری مورد استثمار قرار میگیرند.
در همین حال، قاچاق برای جرم و جنایت اجباری (که شامل کلاهبرداریهای آنلاین میشود) در رتبه سوم از نظر تعداد قربانیان کشفشده قرار دارد و از یک درصد از کل قربانیان کشف شده در سال ۲۰۱۶ به ۸ درصد در سال ۲۰۲۲ رسید.
انتهای پیام/