امکان تحویل گندم مخلوط شده با خاک وجود ندارد
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، یزدان سیف در نشست خبری صبح امروز با اشاره به پایان خرید تضمینی سال ۹۶-۹۷ اظهار کرد: خرید دانههای روغنی در زمان کشت سال گذشته ادامه پیدا کرد و در حال حاضر خرید تضمینی گندم و دانههای روغنی به پایان رسیده است.
وی افزود: در سال گذشته بالغ بر ۵۸ هزار تن دانه روغنی و ۳۸۵ هزار تن دانههای غیر دولتی خریداری شد که بر اساس آن ۱۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال به کساورزان پرداخت و پروژه خرید تضمینی سال ۹۶-۹۷ به پایان رسید.
سیف با اشاره به آغاز خرید تضمینی سال ۹۷-۹۸ خاطرنشان کرد: امیدواریم با افزایش ۲۳ درصدی قیمت خرید تضمینی گندم در سال جاری و تعیین قیمت ۱۶ هزار ریالی کشاورزان با دلگرمی بیشتری به کشت بپردازند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به سئوال در خصوص امکان تخلف در سیلوها در زمان تحویل گندم خریداری شده عنوان کرد: امکان اینکه افراد بتوانند خاک را با گندم مخلوط و به سیلوها تحویل دهند وجود ندارد، چون در ابتدا مسئولان ازمایشگاه میزان شن و ماسه موجود در گندم را اندازه گیری میکنند و اگر از نرم استاندارد بیشتر شود از تحویل گرفتن آن خودداری میکنند.
وی افزود: افرادی که قصد تحویل گندم مخلوط شده با خاک را به سیلوها داشتند مجازات شدند به طوری که نفر اول به ۲۲سال، نفر دوم به ۱۵ سال، نفر سوم نیز به ۷ سال حبس محکوم شدند که نشان میدهد مخلوط کردن خاک با گندم تقریبا به صفر رسیده است.
سیف با اشاره به اینکه حوزه کالاهای اساسی از جمله موضوعات مهم مورد توجه مسئولان است خاطرنشان کرد: حدود ۲۰ میلیون تن کالای اساسی از ابتدای سال تاکنون تامین شده از این رقم ۸.۵ میلیون تن مصرف شده و باعث ایجاد آرامش نسبی در بازار کالاهای اساسی شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی به تنظیم بازار شب عید و عرضه کالاهای اساسی اشاره کرد و افزود: بالغ بر ۵۰ هزار تن برنج، ۵۷ هزار تن روغن خام برای تامین روغن نباتی مورد نیاز و ۴۰ هزار تن شکر تا پایان سال دز استانهای مختلف توزیع میشود که باعث آرامش در بازار شب عید میشود.
وی در گوشهای از سخنان خود به رونمایی از سامانه خرید و فروش آرد و گندم صنف و صنایع در بهمن ماه اشاره کرد و گفت: رونمایی از این سامانه اتفاق خوبی است که در حوزه کالاهای اساسی قرار است بیفتد.
سیف گفت: با توجه به مسائل ارزی کشور و گزارشهای قاچاق مقرر شد تا سامانه خرید و فروش آرد برای تامین آرد صنوف در دستور کار قرار گیرد به همین دلیل این پروژه از بهمن ماه سال گذشته اجرایی شد و به صئرت ایلون در یکی از استانها اجرایی شد تا منابع گندم برای جلوگیری از این سو استفاده در سامانه توزیع شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: بالغ بر ۴۰۰ کارخانه و ۲۵ هزار واحد صنعتی صنوف و صنایع و نانوایی آزاد پز در این سامانه ثبت نام کردند که طی ده روز گذشته قریب ۵۸ هزارتن آرد در این سامانه سفارش گذاری شد و از این رقم سفارش ۵۵ هزارتن تایید شده است.
وی افزود: در پروژه خرید تضمینی سال گذشته ۵۰ درصد بهای خرید به صورت نقد در اختیار کشاورزان قرار میگرفت و مابقی مطالبات طی مدت زمان یک ماه تا ۴۵ روز به کشاورزان پرداخت میشد.
سیف با اشاره به اینکه در برخی مقاطع هدف گذاریها محقق نشد عنوان کرد: تا قبل از مرداد به طور متوسط ۲۸.۵ روز و بعد از مرداد به دلیل رشد تولید ۳۵ تا ۳۶ روز پرداختها با تاخیر انجام شد که پیش بینی میشود در سال جاری با تلاش همکاران و الطاف دولت بتوانیم این روند را ارتقا دهیم.