رئیس قوه قضاییه:در تعامل با بخش خصوصی باید بازنگری کنیم/ تکریم ارباب رجوع از موضوعات بسیار حائز اهمیت در دستگاه قضایی است
به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در جریان سی و ششمین سفر استانی خود از بدو تصدی ریاست دستگاه قضا، صبح امروز (پنجشنبه ۲۲ آذر) در سفری رسمی و در رأس هیئت عالی قضایی وارد استان کرمانشاه شد.
رئیس دستگاه قضا و سایر مسئولان عالی قضایی در جریان این سفر، برنامههایی را در راستای رفع مسائل و مشکلات حقوقی و قضایی مردم استان کرمانشاه، ترتیب خواهند داد.
دیدار با فعالان اقتصادی، مسئولان و اقشار مختلف مردم استان کرمانشاه، از جمله برنامههای سفر رئیس دستگاه قضا به این استان است.
شایان ذکر است حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای از بدو تصدی ریاست دستگاه قضا در دهم تیرماه سال ۱۴۰۰ تاکنون به صورت رسمی و در صدر هیئتعالی قضایی به استانهای ایلام، قزوین، خوزستان، گلستان، خراسانرضوی، سیستانوبلوچستان، قم، یزد، خراسان جنوبی، زنجان، مرکزی، اصفهان، البرز، کردستان، آذربایجان شرقی، کرمان، اردبیل، بوشهر، هرمزگان، کهگیلویه وبویراحمد و چهارمحالوبختیاری، سمنان و تهران سفر کرده است.
ریاست دستگاه قضا در دوره جدید علاوه بر سفرهای رسمی استانی که به همراه هیئت عالی قضایی انجام میشود، سفرهایی غیررسمی و بدون تشریفات را هم در برنامه کاری خود گنجانده است؛ استانهای البرز، اصفهان، هرمزگان، بوشهر، کرمان، خراسان رضوی (۲ مرتبه)، خراسان شمالی، مازندران، فارس و گلستان نیز استانهایی هستند که رئیس قوه قضاییه طی مدت اخیر بدون انجام تشریفات و بصورت غیررسمی به منظور بررسی مسائل قضایی به آن مناطق سفر کرده است.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، طی سخنانی در نشست شورای اداری استان کرمانشاه، اظهار کرد: سزاوار نیست که در استان کرمانشاه با این همه ظرفیت که از آن برخوردار است همچنان نرخ بیکاری بالا باشد؛ سزاوار نیست که نتوانیم ظرفیتهای بالقوه این استان را به فعلیت برسانیم. باید در استان کرمانشاه یک رشد و توسعه پرشتاب را رقم بزنیم.
رئیس قوه قضاییه گفت: امروز یکی از مسائل اولویتدار کشور موضوع اقتصاد است اگر به مقوله اقتصاد نرسیم چه بسا به امنیت ما نیز ضربه وارد شود.
زمینهای فراهم کنیم که سرمایهگذار علاوه بر امنیت بتواند آینده خود را هم پیشبینی کند
رئیس دستگاه قضا بیان داشت: باید مشارکت جدی مردم و بخش خصوصی را در امر اقتصاد جذب کنیم. برای به میدان آوردن بخش خصوصی باید تمهیداتی را فراهم آوریم؛ باید امنیت سرمایهگذاری بخش خصوصی را فراهم کنیم. موضوع دیگر، ایجاد اطمینان در فعالان بخش خصوصی است که چنانچه سرمایهگذاری کنند، سرمایه آنها با موانع و نوسانات و بخشنامههای خلقالساعه هدر نمیرود.
با نگاه رفع مشکل و مساعدت نگاه کنیم نوع برخوردمان متفاوت میشود
رئیس عدلیه اظهار داشت: من با تمام فعالان اقتصادی در حوزههای مختلف نشست برگزار کردهام؛ یکی از گلایههای همیشگی آنها، بوروکراسی اداری است. طرف برای فعالیت اقتصادی و تولیدیاش مجوز یا تمدید مجوز میخواهد، اما گاهاً با چنان محذورات و مشکلاتی مواجه میشود که سرخورده میگردد؛ این قبیل مسائل را باید ما مسئولان با اهتمام و جدیت زیاد رفع کنیم. یا اینکه، فردی به سبب سلسله مسائلی از جمله تحریمها و نوسانات مالی، نتوانسته مالیات بنگاه اقتصادی خود را در موعد مقرر بپردازد؛ در این گونه مواقع، ما بدون اطلاع، او را ممنوعالخروج میکنیم و از این حیث مشکلات مضاعفی را برای فعالیت اقتصادی او فراهم میآوریم؛ این قبیل مسائل را ما مسئولان در دستگاههای مختلف حکومتی باید با نگرش رفع مشکل و مساعدت به فعالان اقتصادی، رفع کنیم.
قاضیالقضات گفت: یکی از مسئولان در این استان چنین گفت که نباید نحوه عمل بخشهای نظارتی و قضایی به گونهای باشد که موجب نگرانی مدیران شود؛ من خطاب به این مسئول استانی میگویم که اولاً مدیر ما باید قانون را بخواند و به قانون مرتبط با حوزه کاری خود اشراف داشته باشد؛ وقتی مدیری قانون را نمیخواند و نسبت به قانون بیاطلاع است، ممکن است مبادرت به کاری کند که مغایر با قانون است و در نتیجه با مشکل مواجه شود.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای گفت: البته باید این نکته را نیز متذکر شوم که متاسفانه قوانین ما، زیاد و بعضاً دست و پاگیر است. گاهاً نیز مدیران ما به واسطه برداشت ناصواب از قانون مبادرت به انجام وظایف و مسئولیتهای خود نمیکنند.
رئیس قوه قضاییه اظهار داشت: در کلیه سفرهای استانی به نقاط مختلف کشور، من در جلسات شورای اداری این نکته را تاکید میکنم که مسئولان استانی با هماهنگی و تشریک مساعی، نسبت به رفع مسائل استان اقدام کنند؛ اکنون نیز مشخص شده که بسیاری از مسائل استانها، با اتخاذ این شیوه رفع شده است. همچنین نسبت به آن دسته از مسائل استانها که نیاز به اعتبارات و تصمیمگیری از مرکز است، چنانچه مسئولان استانی بالاتفاق در یک موضوع خاص به نظری واحد نائل شوند، ما مسئولان در مرکز نسبت به آن نظر واحدِ صادره از استان، اهتمام بیشتری خواهیم داشت.
رئیس دستگاه قضا گفت: در خصوص موضوع انتقال زندان مرکزی کرمانشاه از داخل شهر به بیرون شهر، باید تاکید کنم که تاکید و اهتمام ما در سراسر کشور تحقق این امر است و تاکنون نسبت به دورههای پیشین، در این دوره بیشترین کار در این حوزه صورت گرفته است. برای ما نیز خوشایند نیست که زندانها در داخل فضای شهری باشند. البته برای تحقق این مهم، نیاز به سلسله مسائلی از جمله جانمایی مکان جدید زندانها و همچنین تخصیص اعتبارات کافی است، که در این حوزه استانداران نیز باید کمککار باشند.
رئیس عدلیه گفت: ما در قوه قضاییه اهتمام ویژهای به امر پیشگیری از وقوع جرم داریم، اما باید توجه داشت که مقوله پیشگیری از وقوع جرم مستلزم تمهید سلسله مراتب و مقدماتی است که بسیاری از آنها در اختیار قوه قضاییه نمیباشد. برای نمونه، وقتی بیکاری افزایش یابد، به تبع آن، مسائلی ایجاد میشود و نتیجتاً سرریز پروندهها به قوه قضاییه بیشتر میشود؛ طبیعتاً رفع بیکاری در حیطه وظایف قوه قضاییه نیست؛ یا اینکه، در قضیه مسائل فرهنگی نمیتوان کلیهی مشکلات این حوزه را با اقدامات سلبی رفع کرد و دستگاههای مربوطه باید در این حوزه به وظایف خود عمل کنند.
پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، «حبیبی» استاندار کرمانشاه طی سخنانی با اشاره به برخی ویژگیها و ظرفیتهای این استان گفت: ۳۷۱ کیلومتر مرز و وجود ۵ پایانه مرزی در کرمانشاه از جمله فرصتها و ظرفیتهای اقتصادی این استان است؛ همچنین مرز خسروی در استان کرمانشاه بزرگترین پایانه مرزی ایران و عراق محسوب میشود.
وی افزود: فعالیت هزار و ۸۷۵ نفر در هستههای دانشبنیان پارک علم و فناوری استان کرمانشاه، از جمله ظرفیتهای علمی این استان محسوب میشود که امیدواریم این حوزه بیش از پیش مورد توجه بخشهای ذیربط قرار گیرد.
حبیبی گفت: تقاضای ما از رئیس قوه قضاییه این است که در جلسات سران قوا، نگاه ویژهای به استان کرمانشاه و ظرفیتهای این خطه وجود داشته باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خواستار انتقال زندان مرکزی کرمانشاه از مرکز شهر به خارج شهر شد.
حجتالاسلام والمسلمین غفوری نماینده ولی فقیه در استان کرمانشاه نیز در این جلسه به طرح مباحثی پیرامون مسائل و مشکلات اقتصادی و اجتماعی این استان پرداخت و گفت: ضرورت دارد برنامه ویژهای برای توسعه استان کرمانشاه تدوین و اجرا شود.
حجتالاسلام والمسلمین «احمدی» رئیس مجمع نمایندگان استان کرمانشاه نیز در این جلسه با بیان اینکه رونق اقتصادی نیازمند رفع موانع تولید است و در این زمینه قوه قضاییه از نقش و سهمی بسزا برخوردار میباشد گفت: رونق اقتصادی در استان کرمانشاه جز از طریق تقویت بخش خصوصی محقق نخواهد شد.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه نیز در این جلسه با بیان اینکه مهمترین مشکل واحدهای تولیدی این استان مربوط به مشکلات ناشی از ناترازیهای انرژی است، گفت: اعتقاد ما این است که اقداماتی نظیر قطعی برق برای غلبه بر چالش ناترازی انرژی، باید به صورت پلکانی و با توجه به میزان محدودیتهای استانها اعمال شوند.
مدیر کل راه و شهرسازی استان کرمانشاه نیز در این جلسه با اشاره به مشکلات املاک قولنامهای بر ضرورت اتخاذ تدابیر عاجل برای نوسازی بافتهای فرسوده این استان تاکید کرد.
شهردار کرمانشاه نیز در این جلسه گفت: همانگونه که ورود رئیس قوه قضاییه به مشکلات حوزه واردات کالاها در گمرکات و بنادر، موجب حل بسیاری از مسائل شد، امیدواریم که ایشان برای حل مشکلات حوزه امور شهری نیز پیشقدم شوند.
وی تاکید کرد: امروز خلأهای قانونی زیادی در حوزه شهرداری احساس میشود که از آن جمله میتوان به مقولههایی نظیر سد معبر و جلوگیری از ساخت و سازهای غیر مجاز اشاره کرد؛ ضرورت دارد برای این موضوع نیز تدبیری عاجل اندیشیده شود.
حل مشکل ۲۳ ساله در کنگاور با حضور معاون رئیس قوه قضاییه
به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، در ادامه سفر استانی خود به کرمانشاه، طی سخنانی در نشست با فعالان اقتصادی، دستاندرکاران شرکتهای دانشبنیان و بازرگانان این استان، اظهار کرد: دولت بدون فعالیت و کمک بخش خصوصی در بسیاری از مسائل موجود بویژه مسائل اقتصادی کلان و خُرد نمیتواند بر مشکلات فائق آید.
رئیس قوه قضاییه: در تعامل با بخش خصوصی باید بازنگری کنیم
رئیس قوه قضاییه گفت: باید در تعاملاتمان با بخش خصوصی بازنگری کنیم؛ اعتقاد من آن است که تعاملات بخشهای ذیربط کشور در شرایط فعلی با بخش خصوصی، مطلوب نیست.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای: مکرر به دولتیها میگویم در عمل از بخش خصوصی کمک بگیرید
رئیس قوه قضاییه: در اتاق در بسته قانون وضع نکنیم
رئیس دستگاه قضا اظهار داشت: من تاکید دارم که هنگام ارائه لایحه به مجلس از جانب قوه قضاییه و دولت، در حوزه مسائلی که به نحوی از انحا به مقولات اقتصادی مربوط میشود، باید نظرات فعالان بخش خصوصی را اخذ کرد. نباید در اتاق دربسته وضع قانون و مقرره کرد و از نظرات فعالان میدانی حوزه اقتصاد و کنشگران بخش خصوصی غافل شد. ما در قوه قضاییه این آمادگی را داریم که هنگام ارائه لوایح مرتبط با حوزه اقتصاد به دولت و مجلس، غالب محتوای آن را برای اخذ نظرات شما فعالان اقتصادی در اختیارتان قرار دهیم.
رئیس قوه قضاییه گفت: بنابراین تاکید من آن است که شما فعالان و متخصصان امر اقتصاد، هنگام وضع قانون بیتفاوت نباشید و نظرات تخصصی خود را ارائه دهید تا قانونی متقن و منطبق با منافع کشور تدوین و تصویب شود. قانون مصوب نباید مانع تحول و پیشرفت کشور باشد مثلاً نباید وقتی قانونی برای رفع موانع تولید تصویب میشود، خودِ این قانون به مانعی برای تولید تبدیل شود. البته موکداً تاکید داریم که وقتی موضوعی به قانون تبدیل شد برای همگان لازم الاجرا است.
رئیس عدلیه تصریح کرد: یکی از موضوعات مورد بحث در باب پروندههای قضاییِ ناظر بر قراردادهای اقتصادی و تجاری، مرتبط با «نحوه محاسبه تاخیر تأدیه» و محاسبه مقولهی «خسارت بر خسارت» است. فردی که قرارداد یک میلیاردی را با فرد دیگری منعقد کرده ممکن است به واسطه تاخیر تأدیه و یا نحوه محاسبه خسارت بر خسارت، مجبور به بازپرداخت پنجاه میلیارد باشد. خُب چنین فردی بواسطه این امر و عجز در پرداخت خسارت، باید سالیان سال در زندان بماند؛ البته من به مقامات قضایی ذیصلاح دستور دادهام که مستمراً از زندانهای سراسر کشور سرکشی کنند و این قبیل موارد را گزارش کنند؛ از شما فعالان اقتصادی نیز دعوت به عمل میآورم که راهکارهای تخصصی خود را در این فقره ارائه دهید.
قاضیالقضات تصریح کرد: سالیان سال است که میگوییم باید تصدیگری دولت در اقتصاد کاهش یابد؛ این مقوله را باید در عمل نشان دهیم و الا با صرف گفتن که کار پیش نمیرود.
رفتار عجیب یک محکوم، درست در زمانی که رئیس قوه قضاییه دنبال ارفاقات قانونی به او بود
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای اظهار کرد: ما در دستگاههای حکومتی باید دغدغههای شما فعالان اقتصادی را رفع کنیم تا شما به خاطر وجود دغدغههایی که از موانع و مشکلات احتمالیِ پیشرو دارید، از ورود به یک فعالیت تولیدی و تجاری که به نفع کشور است منصرف نشوید. یکی از فعالان اقتصادی اشاره کرد که ورود سازمان بازرسی به مسائل مربوطه، جرئت را از کنشگران عرصه اقتصاد میگیرد؛ من خطاب به این فعال اقتصادی میگویم که اگر شما کارتان خلاف قانون نیست قطعاً به آن کار ورود کنید و از چیزی نهراسید. در این میان البته ممکن است اختلاف برداشتهایی از قانون وجود داشته باشد؛ اما بدانید که سازمان بازرسی بهواسطه اختلاف برداشت از قانون، برای کسی مانع ایجاد نمیکند و راه رسیدن به برداشت واحد از قانون نیز راه مشخصی است.
رئیس عدلیه: ظالمانه رقابت نکنیم
رئیس قوه قضاییه گفت: فعالان اقتصادی در هر حوزهای اعم از تجارت، صنعت، کشاورزی، واردات، صادرات و قسعلیهذا، باید خودشان به یکدیگر رحم کنند و هوای همدیگر را داشته باشند؛ گاهی رقابتهای میان آنها ظالمانه میشود و هدفشان زمین زدن یکدیگر میگردد؛ من به مسئولان ذیربط در بخشهای نظارتی و امنیتی تاکید کردهام که مراقبت کنند مبادا بهواسطه آنها، یک فعال اقتصادی بخواهد رقیبش را به زمین بزند.
رئیس قوه قضاییه: به جای اینکه دیگران روی ما نظارت کنند، خودمان خودکنترلی داشته باشیم
رئیس دستگاه قضا گفت: مسئولان و دستاندرکاران اصناف و اتحادیهها به زیر مجموعه خود نظارت داشته باشند و خود کنترلی را اِعمال کنند و مراقبت کنند که اعضای صنف و اتحادیه آنها، قانون را دور نزنند و از قانون تخطی نکنند.
رئیس دستگاه قضا: برخورد با فاسدی که عمدا فساد کرده و فردی که خارج از اراده و از روی خطا دچار مشکل شده باید فرق داشته باشد
رئیس عدلیه بیان داشت: باید میان کسی که عالمانه و عامدانه مرتکب فساد میشود با فردی که به سبب مدیریتِ ضعیف و یا سلسله مسائلی خارج از اراده، زمین میخورد، تفاوت قائل بود؛ در اینجا شما فعالان اقتصادی به ما در قوه قضاییه کمک کنید تا بتوانیم تمییز و تفکیک قائل شویم میان فردی که با هدف سودجویی، مرتکب فساد شده، با فردی که بهواسطه سلسله مسائلی خارج از ارادهاش، زمین خورده است. حتی ممکن است یک فعال و کارآفرین اقتصادی برای نخستین بار، بهواسطه سلسله مسائلی به وادی تخلف و ارتکاب جرم بیفتد؛ در اینجا شما فعالان اقتصادی به همصنف خود کمک کنید تا در صدد اصلاح و جبران برآید؛ قطعاً ما نیز در رسیدگی به پرونده فرد خاطی و مجرم، این مهم را مد نظر قرار میدهیم.
نسبت به وضع قوانین بیتقاوت نباشیم؛ وقتی قانونی وضع شد همه باید به آن ملتزم باشیم
قاضیالقضات گفت: شما فعالان اقتصادی اگر کار همصنفتان به دستگاه قضایی و یا دستگاه نظارتی افتاد، بیتفاوت نباشید و بیایید و پرونده او را پیگیری کنید و از خدمات و محاسن فعالیتهای او بگویید؛ قطعاً ما نیز در اثنای رسیدگی به خطاهای او، به خدمات و محاسن او نیز توجه میکنیم. نباید اینگونه باشد که یک کارگاه یا بنگاه اقتصادی و تولیدی بالغ بر ۶ سال تعطیل باشد؛ شما فعالان اقتصادی به ما برای احیای این واحدها کمک کنید.
به هیچکس باج و پول بیوجه ندهید
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای خاطرنشان کرد: توصیه من به همه شما فعالان اقتصادی آن است که به هیچکس باج و پول بیوجه ندهید؛ شاید بدینواسطه کارتان پیش نرود، اما مطمئن باشید که در صورت ارتکاب چنین کاری با مشکلات عدیدهای مواجه میشوید.
رئیس قوه قضاییه: به جای این حجم از تبلیغات کیفیت کالا و خدمات را بالا ببرید
پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، «حبیبی» استاندار کرمانشاه طی سخنانی از پشتیبانیهای مجموعه قضایی این استان از واحدهای تولیدی، صنعتی و دانشبنیان کرمانشاه، قدردانی به عمل آورد و خواستار استمرار این روند حمایتی شد.
رئیس خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه نیز طی سخنانی در این جلسه به انتقاد از روند تلاطم نرخ ارز پرداخت و در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اقتصاد دستوری، متوقفکننده روند تولید در کشور است.
وی عنوان کرد: اختلاف فاحش میزان ارز بازار آزاد و ارز ترجیحی، موجب فساد میشود که باید تدبیر عاجلی برای این موضوع اندیشیده شود.
رئیس هیئت مدیره یکی از گروههای صنعتی استان کرمانشاه نیز در این جلسه بیان داشت: مجموعه قضایی استان کرمانشاه، سنگ صبور بخش صنعت و گره گشای مسائل بسیاری از واحدهای تولیدی است.
وی در ادامه بر ضرورت افزایش اختیارات بانکهای استان کرمانشاه برای ارائه تسهیلات بیشتر به متولیان بخش خصوصی تاکید کرد و گفت: متاسفانه شاهد هستیم که در فرایند اختصاص منابع بانکی به استانهای کشور، همواره حق استان کرمانشاه تضییع میشود.
این فعال صنعتی تصریح کرد: تقاضای ما از مسئولان، اعتماد حداکثری به بخش خصوصی و سپردن بخشی از مسئولیتهای دولتی به این بخش است.
مدیرعامل یکی از هلدینگهای استان کرمانشاه نیز در این جلسه گفت: ما وظیفه خود میدانیم که از دادگستری استان کرمانشاه به سبب نگاه حمایتی به فعالان اقتصادی قدردانی کنیم.
وی در ادامه بر ضرورت ساماندهی فرایندهای صادرات و واردات از جمله در حوزههای ثبت سفارش و تخصیص ارز تاکید کرد و گفت: تقاضای ما از رئیس قوه قضاییه این است که به دستگاههای مختلف این اجازه داده نشود که به بهانههای گوناگون موجب متوقف شدن فعالیت واحدهای تولیدی و بیکاری کارگران شوند.
وی تصریح کرد: ما باید به فکر توسعه صنایع تبدیلی استان کرمانشاه باشیم چرا که این استان دارای ۵ مرز رسمی است و از ظرفیت بسیار خوبی در حوزه صادرات و واردات کالاها برخوردار است.
نماینده معدنکاران استان کرمانشاه نیز با اشاره به وجود ۲۳۴ معدن در این استان که ۱۸۵ واحد آن فعال و ۴۹ واحد نیز راکد هستند گفت:
امروز برای نخستین بار است که ما مشکلات خود را در محضر رئیس قوه قضاییه مطرح میکنیم و این موضوع تاکنون سابقه نداشته است.
وی افزود: از پیگیریهای مجدانه مجموعه قضایی استان کرمانشاه برای حل مشکلات حوزه صنعت و معدن قدردانی میکنیم و به این نکته اذعان داریم که بسیاری از مشکلات ما در نتیجه پیگیریهای ستاد اقتصاد مقاومتی استان کرمانشاه مرتفع شده است.
نماینده معدنکاران استان کرمانشاه ادامه داد: استان کرمانشاه از حیث ذخایر معدنی یک استان ضعیف محسوب میشود چرا که ۹۹ درصد معادن آن را معادن رسوبی تشکیل میدهند.
وی عنوان کرد: موضوعاتی نظیر حقوق دولتی و هزینه بالای مواد ناریه از جمله مشکلات حوزه معدن استان کرمانشاه محسوب میشود؛ مواد ناریه طی دو سال گذشته ۸۰۰ درصد افزایش قیمت پیدا کردهاند؛ از سوی دیگر، در حالی که ۱۵ درصد حقوق دولتی معادن باید به استان برگردانده شود شاهد هستیم که تنها یک و نیم درصد از این حقوق به استان کرمانشاه باز میگردد.
رئیس هیئت مدیره یکی از هلدینگهای استان کرمانشاه نیز در این جلسه به انتقاد از وضعیت قاچاق کالا در مرزهای این استان پرداخت و بر ضرورت ساماندهی این مقوله تاکید کرد.
وی ادامه داد: ما تولیدکنندگان هر روز با بخشنامههای جدید و خلق الساعه و همچنین قطعیهای گاه و بیگاه برق مواجه میشویم که مشکلات عدیدهای را برای ما ایجاد کرده است.
مالک یکی از کارخانههای حوزه پلاستیک استان کرمانشاه نیز در این جلسه به انتقاد از عملکرد بانکها و تامین اجتماعی در برابر واحدهای تولیدی پرداخت و گفت: اگر حمایتهای اداره تصفیه امور ورشکستگی قوه قضاییه نبود معلوم نبود که سرنوشت واحد تولیدی ما چه میشد.
رئیس اتاق اصناف و بازرگانی استان کرمانشاه نیز در این جلسه با اشاره به برگزاری مستمر جلسات این اتاق با مجموعه قضایی استان کرمانشاه، از ستاد اقتصاد مقاومتی این استان به سبب صدور مصوبات و ارائه راهکارهای عملیاتی قدردانی کرد.
وی در ادامه با اشاره به قطعی برق حوزههای صنایع استان کرمانشاه گفت: این موضوع منجر به کاهش تولید و عدم ایفای تعهدات واحدهای تولیدی و همچنین افزایش میزان پروندههای قضایی میشود.
رئیس اتاق اصناف و بازرگانی استان کرمانشاه افزود: از مقامات عالی قوه قضاییه درخواست میکنیم که شعبه ویژهای را در مجموعه قضایی استان کرمانشاه برای رسیدگی به پروندههای ناشی از ناترازی انرژی در نظر بگیرند.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، طی سخنانی در جمع قضات و کارکنان قضایی استان کرمانشاه، اظهار کرد: ما مسئولان در دستگاه قضایی چندین دِین بر دوش داریم؛ نخستین دِین ما نسبت به اسلام و انقلاب است و و دِین مهم دیگر ما نسبت به مردم و خانواده معظم شهدا و ایثارگران است. از سویی دیگر دِین بزرگ دیگری که بر دوش من است نسبت به شما قضات و کارکنان دستگاه قضایی است؛ من نسبت به سختی، حجم و پیچیدگی کار شما واقف هستم و تمام تلاش خود را در جهت رفع مشکلاتتان مصروف داشته و میدارم.
رئیس دستگاه قضا گفت: مشکلات ما در دستگاه قضایی زیاد است، اما حق نداریم به واسطه این مشکلات، نسبت به بهبود شرایط ناامید باشیم و در خدماترسانی هرچه مطلوبتر به مردم کوتاهی کنیم.
خاطره رئیس قوه قضاییه از مسافرتش با یک متهم به استان کرمانشاه
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای گفت: هرگاه احساس کردیم که مشکلاتمان زیاد است، به یاد آوریم که انسانهای زیادی جان و سلامت خود را بذل کردند تا کشورمان در امنیت باشد؛ فراموش نمیکنم که چندین سال پیش به مأموریتی در کرمانشاه آمدم و هدفم یافتن و بررسی شرایط فردی بود که بالغ بر بیست سال در بیمارستان بستری بود و از گردن به پایین فلج بود.
رئیس عدلیه بیان داشت: دشمنان همان فشاری که به مردم غزه، لبنان و سوریه آوردند را آرزو دارند بر سر مردم ایران بیاورند و تمام فشارهای اقتصادی ممکن را علیه مردم ما به کار بستهاند؛ اما بصیرت و استقامت نظام و مردم ایران توطئههای دشمنان را خنثی کرده و دشمن را در رسیدن به اغراضش ناکام گذاشته است.
قاضیالقضات تصریح کرد: امروز تعاملات ما در قوه قضاییه با دو قوه دیگر بسیار زیاد است و شاهدیم که بهواسطه این تعاملات، نمایندگان مجلس کاملاً به مشکلات ما در دستگاه قضایی اشراف پیدا کردهاند و در جهت رفع این مشکلات مساعدتهایی را به عمل میآورند.
رئیس قوه قضاییه گفت: همه ما در دستگاه قضایی موظفیم از تشکیلات و مجموعهمان صیانت کنیم و مراقب باشیم که فریب شیطان و شیطانصفتان را نخوریم و خدایناکرده دچار لغزش و غفلت نشویم. همه ما باید از قرار گرفتن در مواضع تهمت اجتناب کنیم.
رئیس دستگاه قضا خاطرنشان کرد: تکریم ارباب رجوع از موضوعات بسیار حائز اهمیت است که همه ما در دستگاه قضایی باید به آن توجه داشته باشیم؛ همچنین توصیه مهم دیگر من به شما قضات و کارکنان دستگاه قضایی توجه بسیار زیاد به خانواده است.
پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، «کرمی» رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه طی سخنانی اظهار کرد: ما با دارا بودن ۱۹ حوزه فعال قضایی، ۱۳۵۰ پرسنل اداری و حدود ۳۰۰ قاضی، در حال انجام وظیفه به جمعیت حدود ۲ میلیون نفری مردم شریف استان کرمانشاه هستیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، موضوعاتی نظیر بیکاری، حاشیهنشینی و مسائل مرزی را از جمله دلایل حجم نسبتاً بالای ورودی پرونده به مراجع و محاکم قضایی استان کرمانشاه دانست.
کرمی همچنین به طرح مطالبی پیرامون مسائل و موضوعات معتنابه مراجع و مراکز قضایی استان کرمانشاه و همچنین مشکلات معیشتی و رفاهی کارکنان واحدهای قضایی این استان پرداخت.
گفتنی است در این مراسم نمایندگان قضات و کارکنان اداری مجموعه قضایی استان کرمانشاه به بیان دیدگاهها و نقطه نظرات خود پرداختند.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه حجتالاسلام و المسلمین محسنی اژهای در بدو ورود به استان کرمانشاه طی سخنانی اظهار کرد: حضور در جمع مردم و شنیدن فرمایشات و مطالبات آنها از جمله اهداف اصلی سفرهای استانی هیئت عالی قضایی است. فلذا در جریان سفر به استان کرمانشاه نیز تلاش خواهیم کرد تا دغدغهها و فرمایشات مردم عزیز این استان را استماع کنیم؛ امیدواریم بتوانیم با تلاش و هماهنگی با مسئولان استانی در جهت رفع مسائل حوزه قضایی این استان و همچنین رفع سایر مسائلی که قوه قضاییه میتواند نسبت به آنها کمک کند اقدام کنیم.
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: همکاران قضایی ما از کلیه حوزههای قضایی استان کرمانشاه بازدید به عمل خواهند آورد تا همه تمهیدات برای خدماترسانی بهتر و آسانتر قضایی و حقوقی به مردم گرانقدر استان کرمانشاه فراهم شود.
رئیس قوه قضاییه: دنبال شنیدن مسائل و مشکلات مردم و رفع آنها هستیم
رئیس عدلیه بیان داشت: جا دارد پیشاپیش از مردم گرانقدر استان کرمانشاه که شاید در این سفر برای آنها زحمتی ایجاد شود عذرخواهی کنیم؛ امیدواریم بتوانیم در مقابل این زحماتی که به آنها میدهیم گامهای مثبتی را برای آنها برداریم.
شایان ذکر است «فاطمیا محمدی» فرزند شهید والامقام احمد محمدی به نمایندگی از خانوادههای معظم شهدا، ایثارگران و مردم شهیدپرور استان کرمانشاه، مَقدم رئیس قوه قضاییه و هئیت همراه را به این استان گرامی داشت.
در حال تکمیل...