۱۵۵۰ ایستگاه شتابنگار در سطح کشور فعال است
به گزارش وزارت راه و شهرسازی غزال راهب سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در مورد یکی از مسئولیتهای آن مرکز در حوزه توسعه شبکه شتاب نگاری کشور توضیحاتی ارایه کرد و گفت: مرکز تحقیقات با ثبت، پردازش، تجزیه و تحلیل دادههای زمین لرزه کشور و ارایه آن به جامعه علمی کشور در حوزه شبکه شتاب نگاری فعال است.
سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ادامه داد: هماکنون یکهزار و ۵۵۰ ایستگاه شتابنگاری فعال در سراسر کشور وجود دارد که یکی از کارهایی که این شبکه انجام میدهد سیستم پاسخگویی سریع در هنگام رخداد زلزله است.
راهب در بیان ویژگیهای سیستم پاسخ سریع به زلزله توضیح داد: از آنجایی که در زلزلههای بزرگتر از ۶، گسیختگی ناشی از زمینلرزه به صورت نقطهای نیست و در زلزلههای بزرگتر از ۷ حتی میتواند بین ۸۰ تا ۱۰۰ کیلومتر از زمین گسیخته شود، از طریق توسعه دستگاههای شتاب نگار، پاسخ سریع به زلزله در لحظه انجام میشود و دقایقی بعد از زلزله میتوان این امکان را بوجود آورد تا نیروهای امدادی به سمت نقاط نزدیک گسیختگی زلزله گسیل شوند تا امدادرسانی به سرعت انجام شود.
به گفته وی، پاسخ سریع به رخداد زلزله یکی از اتفاقات مهمی است که در حوزه مدیریت بحران میتواند رخ دهد و نیروها را به سمت نقاط واقعی هدایت کند.
این مقام مسئول تصریح کرد: این شبکه نیازمند تجهیز و به روز رسانی دائمی دارد. نیمی از شتابنگارهای ما شتابنگارهای قدیمی هستند که به مرور باید با شتابنگارهای نسل جدید و برخط جایگزین شوند.
انتهای پیام/