حمله رژیم صهیونیستی به آخرین بیمارستان غزه؛ در مرکز درمانی کمالعدوان چه میگذرد
رژیم صهیونیستی بهطور نظاممند فعالیت بیمارستانهای شمال نوار غزه را از طریق هدفگیری مستقیم نظامی، محاصره و کشتار، مجروح کردن و بازداشت بیماران، مجروحان و کارکنان بخش پزشکی متوقف میکند. این اقدامها در راستای جنایت ادامهدار آوارگی اجباری علیه تمامی ساکنان فلسطینی در شمال غزه است.
نظامیان اشغالگر رژیم صهیونیستی روز جمعه، ۱۶ آذر حملههای نظامی را به غیرنظامیان در بیتلاهیا را ازسرگرفته و حملههای مرگباری را به خانهها و خیابانها انجام دادند؛ اشغالگران این حملهها را پیش از محاصره بیمارستان کمالعدوان آغاز کردند. بیمارستان کمالعدوان همراه با ۲ بیمارستان دیگر در شمال غزه، هنوز تا حدی فعال است.
استفاده رژیم صهیونیستی از سپر انسانی در حمله به بیمارستان کمال عدوان
بهگفته گروههای میدانی ناظر حقوق بشری اروپا-مدیترانه (یورو-مد مانیتور)، نظامیان صهیونیست در حمله به بیمارستان کمالعدوان از اسیران فلسطینی بهعنوان سپر انسانی استفاده کردند.
اشغالگران اسیران را مجبور کردند که به کارکنان بیمارستان هشدار دهند که همه آوارگان و همراهان بیماران باید محل را ترک کرده و به مناطق تحت کنترل ارتش رژیم صهیونیستی بروند. بسیاری از افراد داخل بیمارستان به محض ورود نظامیان صهیونیست بازداشت شدند، درحالی که برخی دیگر مجبور به ترک منطقه و رفتن به مناطق دیگر نوار غزه شدند.
ارتش رژیم صهیونیستی همچنین هیئت پزشکی اندونزیایی را که بهصورت داوطلبانه در بیمارستان کمالعدوان حضور داشتند، مجبور به ترک این مرکز بدون وسیله نقلیه کرد.
حمله در نزدیکی بیمارستان کمالعدوان چند ساعت به طول انجامید و بین ۳۰ تا ۵۰ نفر در خیابانها و خانههای اطراف به شهادت رسیدند. شاهدان گزارش کردند که جستوجو برای قربانیان بیشتر ادامه دارد.
وضعیت بیمارستان کمالعدوان فاجعهبار است
حسام ابوصفیه، رئیس بیمارستان کمالعدوان، وضعیت فاجعهبار داخل و خارج این بیمارستان را تشریح کرده است. ۴ نفر از کارکنان بخش پزشکی به شهادت رسیدند، بسیاری دیگر مجروح شدند و بیمارستان اکنون بدون جراح است. وی اظهار کرد که نظامیان صهیونیست گروه پزشکی اندونزیایی بیمارستان را، تنها گروهی که عمل جراحی را انجام میدهد، مجبور به تخلیه کردند و صدها نفر را در وضعیت رو به کاهش تجهیزات پزشکی با نیاز مبرم به مراقبتهای فوری رها کردند.
ابوصفیه اضافه کرد که نظامیان اشغالگر صهیونیست ژنراتورهای اکسیژن را هدف قرار داد.
کمتر از ۲۴ ساعت پس از بمباران بیمارستان کمالعدوان ازسوی هواپیماهای بدون سرنشین رژیم صهیونیستی، نظامیان این رژیم بار دیگر حمله کرده و محمود ابوالعیش ۱۶ ساله، بیمار ویلچری را که بهسمت اورژانس حرکت میکرد، به شهادت رساندند. ۱۲ نفر دیگر ازجمله بیماران، همراهان و کارکنان بخش پزشکی در این حمله مجروح شدند.
بیمارستان کمالعدوان طی هفته گذشته بیش از ۱۰ حمله مستقیم را متحمل شده و بیش از ۲۲ نفر از جمله کارکنان بخش پزشکی مجروح شدهاند.
حمله رژیم صهیونیستی به دیگر بیمارستانهای شمال غزه
نظامیان صهیونیست روز پنجشنبه، ۱۵ آذر بیمارستان اندونزیایی را در جبالیا بمباران کرده و مخازن آب را هدف قرار دادند؛ اشغالگران همچنین همراهان ۳ بیمار را مجروح کردند. پیش از این، طبقههای بالای بیمارستان العوده در جبالیا نیز بمباران شده بود.
این حملهها تلاشهای مداوم رژیم صهیونیستی را برای تعطیلی کامل بیمارستانهای شمال غزه برجسته میکند. این بیمارستانها که از قبل بهدلیل کمبود تجهیزات پزشکی با مشکل مواجه شدهاند، با کارکنان خستهای که ماهها قحطی و شرایط اضطراری مستمر را تجربه کردهاند، کار میکنند. بهنظر میرسد که هدف اشغالگران از بین بردن هرگونه فرصتی برای بقای فلسطینیان در شمال غزه باشد.
- بیشتر بخوانید:
- آلبانیز: اسرائیل مستحق تعلیق از سازمان ملل است
- عفو بینالملل رژیم صهیونیستی را به نسلکشی در غزه متهم کرد
پس از حمله نظامیان صهیونیست به پناهگاههای متعدد در بیتلاهیا در ۱۵ آذر و ادامه اخراج اجباری ساکنان شمال غزه، هزاران آواره مجبور به حرکت بهسمت شهر غزه شدند.
ابوصفیه همچنین تاکید کرد که ارتش رژیم صهیونیستی به تخریب خانههای ساکنان محلههای شمال غزه ادامه داده و این منطقه را هم اکنون و هم در آینده غیر قابل سکونت میکند.
اقدامهایی که باید علیه رژیم صهیونیستی انجام شود
گروه ناظر حقوق بشری اروپا-مدیترانه (یورو-مد مانیتور) نوشت: سازمان بهداشت جهانی (WHO) و کمیته بینالمللی صلیب سرخ (ICRC) باید بهطور فوری مداخله کنند تا بیمارستانهای شمال غزه را با دارو، تجهیزات، غذا و کارکنان پزشکی و در عین حال اطمینان از ایمنی بیماران، مجروحان و کادر پزشکی فراهم کنند. با توجه به شکست تلاشهای دیپلماتیک، این سازمانها باید دستکم بیانیههای عمومی را در محکومیت نقض شدید قوانین ازسوی اسرائیل صادر کنند که طی سال گذشته بهطور خطرناکی تشدید شده است.
برای توقف نسلکشی در غزه، جامعه بینالمللی و سازمان ملل باید به تعهدهای قانونی خود عمل کنند؛ این تعهدها شامل تحریم تسلیحاتی همهجانبه بر رژیم صهیونیستی، پاسخگو کردن این رژیم در قبال جنایتهایش؛ حفاظت از غیرنظامیان فلسطینی، جلوگیری از جابهجایی اجباری آنها، اطمینان از بازگشت آنها به خانههایشان، آزادی فلسطینیهای بازداشتشده و رسیدن کمکهای بشردوستانه بدون محدودیت، بهویژه کمکهای ضروری به شمال غزه است.
ارتش رژیم صهیونیستی نیز باید از تمام اراضی اشغالی فلسطین عقبنشینی کند تا قوانین بینالمللی رعایت شود و همچنین از جان فلسطینیها محافظت کند.
انتهای پیام/