تاکید وزیر بهداشت بر افزایش کیفیت آموزش رشته پزشکی/ اصلاح قانون دستیاری در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی
به گزارش وبدا، محمدرضا ظفرقندی در نشست فعالان تشکلها، کانونها و مجموعههای دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی کشور که صبح امروز (سه شنبه) ۱۳ آذرماه در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) اظهار کرد: اساس روز دانشجو از یک اتفاق سیاسی در کشور بود که در دانشگاه تهران به شهادت سه دانشجویی که دغدغه کشور، مردم و ایران را داشتند، انجامید و اساس این دغذغه مندی ارزشمند است.
وی افزود: ما به عنوان دانشجویان پیش از انقلاب دغدغه داشتیم و شما دانشجویانی که نگران آینده کشور هستید، این مسیر را طی میکنید، شما دانشجویان آینده و سرمایه کشور هستید. علم تنها نجات بخش نیست بلکه علم توام با درد مردم، بیماران و فقرا ارزشمند است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: آزادی و استقلال کشور همیشه دغدغه بوده است و ۱۶ آذر نماد استقلال کشور است و برای آن هزینه داده شده و همه دانشگاهها از جمله دانشگاه تهران پر از ستارههای درخشان ایثار و شهادت برای استقلال و آزادی کشور هستند.
وی ادامه داد: در علم پزشکی علاوه بر دغدغهمندی مسئولیت دیگری نیز داریم و باید اخلاق حرفهای هم داشته باشیم و این الزام همه رشتهها است، اما این موضوع در رشته پزشکی به دلیل سر و کارداشتن با بیماران دارای اهمیت بیشتری است. البته جامعه پزشکی در همه صحنههای سخت کارنامه درخشانی دارد.
ظفرقندی عنوان کرد: علم بدون تخفیف در رشته پزشکی مطرح است بر همین اساس بر کیفیت آموزش رشته پزشکی و افزایش ظرفیتها تاکید داریم، زیرا هرگونه کاهش کیفیت ظلم به مردم است، در این راستا باید اخلاق حرفهای را از دوران دانشجویی پرورش دهیم.
وی حضور تشکلهای دانشجویی در این روز را باشکوه و طرح نظرات و سوالات آنان را ارزشمند دانست و گفت: پرسش و پاسخ باید از همه سلیقهها انجام شود و بر اساس همین گفتگوها میتوان تصمیمات سازنده گرفت.
وزیر بهداشت با بیان اینکه باید در اجرای امور از دانشجویان استفاده کنیم، گفت: تا جایی که مقدور است دانشجویان باید در فعالیتها مشارکت داشته باشند. مسئولین موفق کسانی هستند که تجربه فعالیت دانشجویی داشته باشند.
ظفرقندی درباره دستیاری نیز اظهار داشت: دوره دستیاری یک دوره سخت است که باید سبک و تسهیل شود و یکی از دلایل مهاجرت، فشار این دوره است و باید سختی این دوران را کاهش دهیم.
وزیر بهداشت، تصریح کرد: اساس کار ما شفافیت، قانون و ایجاد محیط امن است و در حوزه قانون همه به این نتیجه رسیده ایم که قانون دستیاری باید اصلاح شود، اصلاح این قانون در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفته است. همچنین باید فضای امنی برای شما و گفتگو با شما دانشجویان ایجاد کنیم.
ظفرقندی درباره پدیده مهاجرت گفت: باید مسائل مربوط به مهاجرت از جمله حقوق را بررسی کنیم. اگر بی عدالتی باشد باید رفع شود و اگر ببینیم شرایط خوبی میتوان ایجاد کرد باید به صورت ویژه این کار را انجام داد.
وزیر بهداشت درباره ساخت ادارات فرهنگی در دانشگاهها نیز اظهار کرد: دانشجویی که ورزش نکند و در محیطهای فرهنگی فعالیت نکند، افسرده میشود، ردیف بودجه بیمارستان را نمیتوان برای محیطهای فرهنگی هزینه کرد و هربخش ردیف بودجه خود را دارد. در بودجه امسال خواسته سی ساله دستیاری از جمله حقوق و بیمه آنها را مطرح کردیم که در دولت تصویب و در کمیته تلفیق حذف شد و بلافاصله پیگیری کردیم که دوباره اضافه شد و امیدواریم شغل محسوب شدن دستیاری در صحن علنی مجلس رای بیاورد.
ظفرقندی در پایان و در پاسخ به پرسشی در زمینه انتصابات نیز تصریح کرد: انتصابات مسیر قانونی خود را دارد و در این راستا قانونی برای خود دارم که هیچ انتصابی صورت نمیگیرد مگر آنکه تبدیل به احسنت و بهتر شود، لذا اگر مدیری عملکرد خوبی داشته باشد بدون هیچ دیدگاه سیاسی از آن مدیر استفاده میکنیم، با تغییر اتوبوسی موافق نیستم و باید ارزیابی درستی در انتصابات صورت گیرد و بحث انتصابات را براساس اصول پیگیری میکنیم.
گفتنی است در مراسم گرامیداشت روز دانشجو، زهرا بهروز آذر معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، مسعود حبیبی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، حجت الاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، سیدرضا رئیس کرمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران و حسین کرمانپور، مدیرکل مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت حضور داشتند.
انتهای پیام/