نماینده پارلمان روسیه: در خطرناکترین مرحله جنگ اوکراین قرار داریم
یک سایت صنایع نظامی اوکراین در شهر دنیپرو بهتازگی هدف اصابت موشک بالستیک میانبرد روسیه قرار گرفت.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه شلیک موشک بالستیک را پاسخی به «اقدامهای تهاجمی ناتو علیه روسیه» توصیف کرد.
استقرار این سلاح جدید به نام اورشنیک ازسوی روسیه بهدنبال چند حمله اوکراین به خاک روسیه با استفاده از موشکهای دوربرد اتکمز و هدف قرار دادن تأسیسات نظامی در مناطق بریانسک و کورسک صورت گرفت.
موشکهای اتکمز ازسوی آمریکا برای اوکراین تامین شده و جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، در هفتههای پایانی ریاستجمهوری خود مجوز استفاده از این موشکها را به اوکراین اعطا کرد.
ولادیمیر پوتین در بیانیه خود یادآور شد که حملات اوکراین باعث تلفات نیروهای روسیه شده است.
هشدار روسیه درباره خطرناکترین مرحله جنگ اوکراین
در اواسط نوامبر (آبان ماه) و پس از ماهها تردید، جو بایدن سرانجام به کییف برای شلیک موشکهای اتکمز به اهدافی در روسیه چراغ سبز نشان داد و در همان زمان، انگلیس نیز به کییف اجازه استفاده از موشکهای دوربرد طوفان سایه را در خاک روسیه داد.
درپی این تصمیمهای آمریکا و انگلیس، فرانسه نیز مجوز استفاده اوکراین از سلاحهای دوربرد فرانسوی را اعطا کرد.
این تصمیم با واکنش موسکو مواجه شد و رئیسجمهور روسیه دکترین هستهای جدید این کشور را امضا کرد؛ براساس این تغییر، روسیه آستانه استفاده از زرادخانه هستهای خود را کاهش داده است.
اکنون روسیه و بلاروس میتوانند پاسخ هستهای را در صورتی که بهطور متعارف ازسوی یک کشور غیرهستهای، مانند اوکراین، که بهوسیله یک قدرت هستهای کمک میشود، مد نظر قرار دهند.
- بیشتر بخوانید:
- زلنسکی: اوکراین برای عضویت در ناتو سرزمینهای تحت کنترل روسیه را واگذار میکند
- کمکهای جنگافروزانه بایدن به اوکراین و رژیم صهیونیستی در آخرین روزهای ریاستجمهوری
اگرچه پروتکلهای جدید از ماه سپتامبر گذشته (شهریور ماه) آماده شده بود، اما اجرای آن در جریان تبادل موشکی بین روسیه و اوکراین، خطر تشدید جنگ را افزایش داد.
یک قانونگذار ارشد روسیه به سیانان گفت: من معتقدم که در حال حاضر ما در خطرناکترین مرحله قرار داریم، به این دلیل ساده که بایدن و عواملش میخواهند در تفسیر خود بخشی از یک تاریخ مثبت و نتیجهبخش شوند.
ازسوی دیگر اولگ ایگناتوف، کارشناس روسیه در گروه بینالمللی بحران، گفت که بعید است چند حمله شدیدتر اوکراین به روسیه مسیر جنگ را تغییر دهد.
وی توضیح داد که کییف به احتمال زیاد چیزی بیش از سودهای سیاسی از این حملات به دست نمیآورد، زیرا برد و تعداد موشکهای دوربردی که در اختیار اوکراین قرار گرفته، محدود است.
ایگناتوف، تاکید کرد: حملات نقطهای پراکنده با استفاده از تعداد کمی موشک بعید است که منجر به تشدید تنش شود.
انتهای پیام/