تکیه سریال«مهیارعیار» به اخلاق و تاریخ
سریال «مهیار عیار» به کارگردانی سیدجمال سیدحاتمی و تهیهکنندگی بهروز مفید به تازگی از شبکه سوم روی آنتن رفته است.
بهروز مفید تهیه کننده سریال «مهیارعیار» در گفتوگو با میزان و درباره این سریال گفت: سریال «مهیارعیار» یک مجموعه تلویزیونی است که روایتگر داستانی متعلق به دوران گذشته(دوره صفویه) در ایران است. داستان حول محور یک راهزنشکل گرفته که بعد از مدتی توبه کرده و در مسیر درست قدم برمیدارد. داستان عیاران به لحاظ فضا همانند داستانهای هزار و یک شب است. این سریال تلاش دارد تا خصایص جوانمردی را به مخاطب خود معرفی و ارائه کند.
وی در ادامه به ابعاد سریال «مهیارعیار» اشاره و تصریح کرد: این سریال توانسته مقطع تاریخی خاصی که مربوط به دوره صفوی است را تا حدودی به تصویر بکشد و بخشی از دوران شکوفایی تمدن ایرانی اسلامی را مطرح کند که حرفهای بسیاری برای گفتن دارد، به همین دلیل جوانان را با دورانی از شکوه ایرانی اسلامی مواجه میکند. دوران صفویه عصر خاصی در تاریخ بوده و تجربیات بسیاری را مطرح میکند. ایران در آن روزگار قطب اقتصادی خاصی را ایجاد کرده بود وجود جاده ابریشم و صادرات کالاهای نساجی و ابریشم؛ تاجران زیادی را از کشورهای متعدد به سوی خود جذب میکرد.
لزوم شناخت نسل جدید از تاریخ گذشته
مفید به معرفی برخی از شخصیتهای تاثیرگذار در تاریخ ایران اشاره و بیان کرد: برای نگارش فیلمنامه صحبتها و گفتوگوهای فراوانی با نویسنده انجام شده و پیشنهاد کردم که در این مقطع کارکترحکیمی که بتواند، ویژگیها و رویکرد شیخ بهایی را معرفی کند در نظر گرفته شود؛ تا حدودی بتوانیم در مورد این شخصیت اثرگذار تاریخ ایران اسلامی نکاتی را مطرح کنیم. نسل جدید باید تاریخ گذشته را بداند، نقاط قوت و ضعف آن را شناسایی تا در آینده موفقیتهای فراوانی را کسب کند.
وی به بهرهگیری از منابع سریال «مهیارعیار» اشاره و بیان کرد: کتابهای متعدد و متنوعی که به بحث عیاران و رویکرد جوانمردان پرداخته وجود دارد، نویسنده به فراخور هر قسمت بخشهایی را این مطالب را وارد سریال کرده است.
این تهیه کننده درباره روند سریال «مهیارعیار» تاکید کرد: این سریال یک سال پیش کلید خورد از آنجا که برای تولید یک اثرفرهنگی تاریخی، تعداد قابل توجهی از افراد باید تلاش کنند بنابراین به طور متوسط حدود ۴۰۰ الی ۵۰۰ نفر کار شبانه روزی را در پیش گرفتند. تولید آثار هنری بدون مشکل معنا و مفهومی ندارد، اما نقطه قوت و خوشحالی ما این بود که توانستیم این اثر را طی یک سال بدون وقفه به پیش ببریم و به نگاه مخاطبان هدیه کنیم.
مفید سریال «مهیارعیار» را مورد بررسی قرار و اظهار کرد: بحث فرهنگی مهمترین مقولهای در جامعه است، زیرا مفاهیم مهم را در قالب زبان گویای هنری مطرح میکند و بحث معارف، اقتصاد، سیاست، اخلاق در سریال «مهیارعیار» مورد توجه بوده و مورد پرداخت قرار گرفته و انتقال تجارب سیاستمداران با وجود مرزهای گسترده ایران اسلامی در آن روزگار را مطرح میکند.
محدودیت بودجه در رسانه ملی
این تهیه کننده در مورد مشکلات و دشواریهای پیش روی تولید این سریال «مهیارعیار» گفت: همه عوامل و دستاندرکاران تلاش کردند تا سریال به بهترین شکل ساخته و هرچه سریعتر در اختیار مخاطبان قرار بگیرد از سوی دیگر بودجه همواره برخلاف سایر پلتفرمهای خصوصی در صدا و سیما با کمبودهایی و محدودیتهایی مواجه است که خوشبختانه آن را پشت سر گذاشتیم. اما نقطه قوت این سریال در این بود که تعطیلی برای تولید وجود نداشت و کار به خوبی و با سرعت پیشرفت.
وی افزود: از نقد صاحب نظران استقبال میکنیم، زیرا سبب میشود، کارهای بعدی پختهتر و بهتر تولید شود و این مهم جذب مخاطب بیشتر و کیفیت کار را با خود به همراه دارد.
مفید درباره همکاری با کارگردان جوان سریال «مهیارعیار» گفت: وی جوانی با تلاش است و پیش بینی میکنم آیندهای درخشان را در مقابل خود داشته باشد. همه عوامل تلاش خود را انجام دادند تا کاری ارزشمند ارائه شود امیدوارم مخاطبان نیزاز آن استقبال کنند.
کمک خداوند
این تهیه کننده به بازیگران سریال «مهیارعیار» اشاره و بیان کرد: خوشبختانه بازیگران خوبی در این سریال کار کردند. عمار تختی اولین انتخاب نبود، اما در نهایت وی در نقش مهیار ظاهر شد و توانست به خوبی از پس این نقش بر بیاید. بازیگران دیگری همچون بهنام تشکر بودند که ما را در تولید این سریال همراهی کردند. همه تلاشت دست اندرکاران بر این مهم متمرکز بود که کار به بهترین شکل پیش برود، اما من معتقدم اگر خدا کمک و یاری کند قطعاً آثاری ارزشمند تولید میشود. گاهی در تصمیمات لحظهای تصور میکنیم، فلان تصمصم درست است و یا آن انتخاب مناسب است، اما در عمل آنطور که پیشبینی میکنیم اجرا نمیشود. اینها فراز و فرودهایی است که در تولید آثار هنری همواره وجود داشته و دارد.
انتهای پیام/