آنچه در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی گذشت
نشست علنی صبح امروز (چهارشنبه، ۷ آذر ماه) مجلس شورای اسلامی با ۲۳۱ نفر از نمایندگان و به ریاست محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات و وظایف انتخابات شوراهای اسلامی کشور، گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه تجارت، کمیسیون بهداشت و درمان در مورد طرح تنقیح و تدوین قانون جامع سلامت، گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد طرح فهرست تصویب نامههای قانونی نامعتبر دوره فترت، گزارش کمیسیون اجتماعی درمورد طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه ایثارگران و انتخاب نمایندگان عضو و ناظر در مجامع و شوراها انتخاب ۵ نفر از نمایندگان مجلس از هر یک کمیسیونهای امور داخلی کشور و شوراها (۳ نفر) و اصل نودم قانون اساسی (۲ نفر) به عنوان عضو در هیات مرکزی نظارت بر امر انتخابات شوراها اسلامی کشور دستور کار سی و پنجمین نشست علنی مجلس بود که توسط روحالله متفکرآزاد عضو هیات رئیسه مجلس قرائت شد.
اعضای هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی کشور انتخاب شدند
نمایندگان در نشست علنی امروز در جریان انتخاب نمایندگان عضو و ناظر در مجامع و شوراها، محمدصالح جوکار را با ۱۸۴ رأی، کامران پولادی را با ۱۲۷ رأی و سید مرتضی محمودی را با ۹۹ رأی از کمیسیونهای امور داخلی کشور و شوراها و محمد معتمدی زاده را با ۱۶۱ رأی و علی کشوری را با ۱۲۷ رأی از کمیسیون اصل نودم قانون اساسی به عنوان اعضای هیئت مرکزی نظارت بر امر انتخابات شوراهای اسلامی کشور انتخاب کردند.
بر اساس این گزارش از سوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها محمد صالح جوکار، سید مرتضی محمودی، محمد خوش سیما، کامران پولادی، ولی الله بیاتی و قاسم روانبخش و از سوی کمیسیون اصل نود محمد امین، محمد معتمدی زاده، علی کشوری و مهدی فلاح به صحن علنی مجلس معرفی شدند.
داوطلبان انتخابات شوراها باید ظرف ۷ روز اقدام به ثبتنام کنند
نمایندگان همچنین در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات و وظایف انتخابات شوراهای اسلامی کشور، با ماده ۲۷ طرح موافقت کردند.
ماده ۲۷ این طرح به شرح زیر است:
یک ماده به عنوان ماده ۴۸ مکرر به قانون الحاق میشود: داوطلبان باید ظرف ۷ روز از دستور شروع ثبت نام به دستور وزارت کشور به سامانه الکترونیکی کشور جهت ثبت نام اعلام کرده است مراجعه کنند و ضمن تکمیل پرسش نامه مخصوص اعلام داوطلبی گواهینامهها و مدارک مربوط را بارگذاری نموده و شناسه رهگیری اخذ نمایند.
وزارت کشور موظف است اطلاعات متقاضیان و نسخهای از مدارک را به هیاتهای نظارتی مربوط ارسال کند.
رایزنی با وزارت کشور و شورای نگهبان برای برگزاری انتخابات میان دورهای مجلس در ۵ حوزه انتخابیه
جبار کوچکینژاد در نشست علنی امروز در تذکر شفاهی گفت: در رابطه با انتخابات میان دورهای مجلس تعدادی از شهرها به دلیل تفسیر شورای نگهبان از برگزاری انتخابات محروم شدند.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما قانون دائمی داریم که هرگونه انتخاباتی برگزار میشود حوزههایی که نماینده ندارند باید در آنها انتخابات برگزار شود، در جایی که داوطلب باید شش ماه قبل استعفا دهد به همین دلیل شامل تعدادی از حوزهها نشده که لازم است در این رابطه چاره اندیشی شود که شهرهای فاقد نماینده در این دوره از انتخابات تعیین تکلیف شوند.
محمدباقر قالیباف در پاسخ به تذکر کوچکی نژاد گفت: دیروز بعدازظهر با دوستانمان در وزارت کشور و شورای نگهبان و جناب آقای جوکار رئیس کمیسیون شوراها، جلسه داشتیم، در این حوزهها افراد شش ماه قبل از پیش ثبت نام باید استعفا دهند حال شورای نگهبان به این خاطر انتخابات را برگزار نمیکند که میگوید، چون مهلت آن افراد برای ثبت نام دیگر گذشته و نمیتوانند ثبت نام کنند، به همین خاطر با این شرایط، عدالت برقرار نمیشود.
رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد:شب گذشته بحث شد و قرار شد که امروز مجدد بررسی کنند که اگر انتخابات برگزار شد، انشاءالله پنج حوزه انتخابیه، بدون نماینده باقی نماند.
گزارش کمیسیون امنیت درباره استنکاف دولت از اجرای قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس به صحن علنی ارسال نشده است
در ادامه حمید رسایی در تذکر آییننامهای گفت: گزارش کمیسیون امنیت در خصوص انتصاب افراد در مشاغل حساس به هیئت رئیسه تقدیم شده، اما در سهشنبههای نظارتی که روز گذشته بود به آن پرداخته نشد و از آنجا که در هفته بعد به بودجه رسیدگی میشود امکان رسیدگی به آن وجود ندارد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس خطاب به رئیس مجلس ادامه داد: شما دو قسم قانون اساسی و آییننامه خوردید که بر طبق قسم آییننامه باید به آن عمل شود.
وی اضافه کرد: در حال حاضر دولت باید ۷۴ آییننامه اجرایی برای برنامه هفتم ارائه میداد که این کار را انجام نداده است و به دلیل اینکه گفته میشود دولت تازه شروع به کار کرده کسی به آن خرده نمیگیرد؛ اما انتصاب غیرقانونی در اختیار دولت است؛ باید جلوی انتصاب غیرقانونی افراد گرفته شود، مجلس باید در راستای اجرای قانون عمل کند؛ در حال حاضر گفته میشود شورای نگهبان به دلیل انتخابات شوراها نمیتواند تعیین تکلیف چند شهر که شهردار ندارد را برگزار کند.
رسایی ادامه داد: آقای ظریف مجلس را به سخره گرفته است؛ باید مجلس با قوه قضاییه در خصوص این انتصاب غیرقانونی مکاتبه داشته باشد و با این فرد برخورد شود. اگر قرار است قانون تصویب شود ولی اجرایی نشود نیاز به صرف وقت و بودجه نیست.
محمدباقر قالیباف در پاسخ به تذکر این نماینده گفت: اولا در خصوص رعایت آییننامه و اینکه میگویید گزارش کمیسیون امنیت به صحن ارائه شده باید بگویم که ما آییننامه را رعایت میکنیم و این حرف که گزارش از کمیسیون به هیئت رئیسه ارسال شده، صحت ندارد، زیرا گزارش از کمیسیون هنوز به هیئت رئیسه برای بارگذاری ارسال نشده است
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: در مورد مسئله مربوط به آقای ظریف، حتی در روز بررسی فوریت لایحه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس بررسی نیز بیان کردم که این امر تخلف است و حتما آنجا خلاف قانون انجام شده و باید پیگیری شود و شکی در این نیست. البته غیر از روند بررسی طبق ماده ۲۳۴ مسیرهای دیگری نیز دارد، باید منتظر باشیم تا گزارش کمیسیون بیاید. طبق قانون این انتصاب، انتصاب غیرقانونی است، ان شاء الله دولت نیز در این راستا خودش تدبیر کند و ما هم به عنوان مجلس حتما اقدامات قانونی خودمان را پیگیری میکنیم، فعلا گزارش مربوطه در کمیسیون هست و رئیس کمیسیون نبوده، حال گزارش را بررسی کرده و ارسال کنند، اینکار انجام میشود.
انتهای پیام/