حل اختلافات حقوقی و کیفری با ایجاد صلح و سازش میان شکات/گفتوگو با صلحیار ایلامی که ۶۵ پرونده شهرستان چَرداوُل را به صلح و سازش ختم کرد
سازش یکی از راههای حلوفصل اختلافات بین محکوم له و محکوم علیه است و بهعنوان یک راهکار مسالمتآمیز از اتلاف وقت و صرف هزینه زیاد جلوگیری میکند بنابراین ایجاد صلح و سازش میان شکات مهمترین و سادهترین راهحل برای حل اختلافات حقوقی و کیفری است برای ایجاد زمینه صلح و سازش طرفین با همکاری یکدیگر و در فضایی صمیمانه، به بررسی موضوعات مورد اختلاف پرداخته و با انعطافپذیری و حسننیت، به توافق میرسند که این توافق میتواند بهصورت کتبی تنظیم و به تأیید دادگاه برسد تا از ضمانت اجرایی برخوردار شود.
در همین راستا ایجاد و ترویج صلح و سازش و حل و فصل اختلافات که در سند تحول و تعالی قوه قضاییه نیز مورد توجه ویژه قرار دارد توسط صلحیاران که ظرفیتهای مردمی و افتخاری هستند انجام میشود و آنها در حل و فصل پروندههای قضایی، به دادگستری و شوراهای حل اختلاف کمک میکنند. صلح یاران از میان ریش سفیدان، معتمدان و افراد با تجربه انتخاب میشوند و نقش میانجی گری در حل دعاوی مردم را برعهده دارند.
عباس پاکزاد متولد سال ۱۳۳۳ است که ۳۵ سال مدیر برق شهرستان های چَرداوُل، سیروان،دره شهر و ایلام بود و در حال حاضر مسئول ستاد صبر و رئیس شعبه ۵ شورای حل اختلاف شهرستان چَرداوُل است که موفق به سازش در پروندههای متعددی شده به همین منظور در ادامه درباره چگونگی فعالیت خود به عنوان یک صلحیار در گفتوگو با میزان، مطالبی را بیان کرد.
عباس پاکزاد مسئول ستاد صبر و رئیس شعبه ۵ شورای حل اختلاف شهرستان چَرداوُل اظهار کرد:از زمانی که ستاد صبر در کل کشور ایجاد شد به عنوان مسئول ستاد صبر شهرستان چَرداوُل انتخاب شدم و در ادامه با توجه به شیوه نامه و اساسنامه ستاد صبر عضوگیری را آغاز کردم بنابراین نیروهای متدین، متنفذین و ریش سفیدان را عضو گیری کرده و در آموزش و پرورش، شهرکهای صنعتی و امامزادهها مستقر کردم تا صلح و سازش را در شهرستان برقرار کنند و در این مدت نیز خدمات بسیار خوبی به این شهرستان ارائه کرده اند.
وی افزود: به جز مسئولیتی که در ستاد صبر شهرستان چَرداوُل دارم رئیس شعبه ۵ شورای حل اختلاف شهرستان نیز هستم و با توجه به نفوذی که دارم بسیاری از قضات شهرستان پروندههایی که طرفین در آن دچار اختلاف هستند را به من ارجاع میدهند تا به صلح و سازش ختم کنم زیرا اطمینان دارند پروندهای که ارجاع میدهند ۹۹ درصد به سازش ختم میشود.
پاکزاد اظهار کرد: اکثر دعاوی طرفین در این شهرستان مربوط به ملک است و تاکنون به لطف خدا در حوزه شهرستان و استان در خدمت مردم بودم به طوری که مردم گاهی اوقات زمانی که مشکل دارند بدون اینکه به دادگاه مراجعه کنند و پرونده آن ها از سوی قاضی به من ارجاع شود به صورت مستقیم مسائل خود را با من درمیان گذاشته تا اختلافات آن ها به صلح و سازش ختم شود و برای رفع مشکلات آن ها پیگیری های لازم را انجام خواهیم داد.
مسئول ستاد صبر و رئیس شعبه ۵ شورای حل اختلاف شهرستان چَرداوُل گفت: صبح تا ظهر در شورا حل اختلاف شهرستان مشغول به فعالیت هستم بعد از ظهرها کارهای مربوط به ستاد صبر را انجام میدهم و شب ها نیز برای ایجاد صلح و سازش در منازل مردم حضور پیدا میکنم. علاوه بر حجم بالای ارجاع پرونده های ملک، پرونده های مشکلات خانوادگی نیز از تعداد بالایی برخودار است و چون برخی مواقع این مشکلات خانوادگی احتمال وقوع قتل و درگیری میان اعضای یک روستا را دارد که به صورت زنجیره ای به یکدیگر وصل هستند بنابراین به موقع به این گونه مسائل و مشکلات ورود می کنیم تا در کمترین زمان ممکن این موارد را به سازش ختم کنیم.
وی ادامه داد: حاج احمد قیصر بیگی حاج محمد احمدی حاج مهدی سلطانیان خانم طاهره شیرزادی حاج عطا مراد نژادی حاج ولی امانی حاج سید ولی رشید فرح اعظم باقری مرتضی ولی بیگی حاج عمران احمدی امام جمعه موقت شهرستان از جمله صلحیارانی هستند که در شهرستان چَرداوُل در زمینه صلح و سازش فعالیت های بسیاری دارند و در حال حاضر تقریباً ۱۰۲ صلح یار در این شهرستان مشغول به فعالیت هستند.۵ نفر از صلحیاران در شورا حل اختلاف حضور دارند و مابقی آنها در مساجد مستقر هستند.
پاکزاد بیان کرد: شهرستان چَرداوُل ۲۷ مسجد و ۴ امامزاده دارد که صلح یاران در این مکان های مقدس مستقر هستند و فعالیت دارند.برای رفع مشکلات کسانی که در روستاهای دور افتاده هستند و در میان آن ها اختلافاتی رخ داده است حاضر میشویم تا به رفع مسائل و مشکلات آن ها بپردازیم.
وی ادامه داد: همچنین در شهرستان چَرداوُل جلساتی برای موضوعات قصاص برگزار میکنیم که بیش از ۵۰ نفر از معتمدین، متنفذین و ریش سفیدان در این جلسات شرکت دارند. صلحیاران این شهرستان در آبان ماه سال ۱۴۰۳، ۶۵ پرونده را به صلح و سازش ختم کرده اند.
انتهای پیام/