رئیس کل دادگستری استان آذربایجان غربی: برخورد با افرادی که بدون صلاحیت در امر درمان مداخله میکنند دستور کار دستگاه قضایی است
با حضور عتباتی رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی و مجیدی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان، روز پنجشنبه اول آذر ماه همایش هم اندیشی مشترک دادگستری، دانشگاه علوم پزشکی، نظام پزشکی و جامعه دندانپزشکی با موضوع امنیت تلاشگران عرصه سلامت و مقابله با مداخلان غیر حرفهای درمان در ارومیه برگزار شد.
ناصر عتباتی رئیس کل دادگستری استان در این همایش که جمعی از مدیران قضایی و قضات رسیدگی کننده به پرونده های پزشکی و روسای دانشگاه علوم پزشکی، نظام پزشکی و دندانپزشکی حضور داشتند، با تسلیت ایام فاطمیه و تبریک هفته بسیج گفت: در این همایش دو مجموعه گران سنگ و فرهیخته مهم و موثر در امر تامین امنیت بهداشت و درمان دور هم جمع شدهاند و خروجی آن به بهبود خدمترسانی چه در حوزه درمان و چه قضاء منتهی شود و مردم در امور یومیه خود آن را حس کنند. عتباتی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین وظایفی که در قانون اساسی بر عهده دستگاه قضایی قرار گرفته است بسط و گسترش صیانت و دفاع از حقوق عامه است اظهار داشت: یکی از مهمترین شقوق حقوق عامه، حق بهداشت و سلامتی و بهره مندی از خدمات درمانی و بهداشتی است چراکه جامعه ای به سوی ارتقاء و پویایی پیش می روند که شهروندان آن، چه از لحاظ روحی و چه جسمی سالم باشند. رئیس کل دادگستری استان ادامه داد: تهدید بهداشت عمومی شهروندان ذیل جرایم علیه امنیت و آرامش شهروندان بررسی می گردد و این نشان از اهمیت موضوع است. وی افزود: ارائه خدمات مناسب پزشکی می بایست از سوی متخصصان امر صورت پذیرد نه افرادی که صلاحیت دخالت در امر درمان را ندارند.
رئیس کل دادگستری استان افزود: اصلی ترین موضوع درخصوص برخورد با افرادی که بدون صلاحیت در امر درمان دخالت می کنند، پیشگیری است که با اهرم هایی که دانشگاه علوم پزشکی، معاونت درمان و نظام پزشکی دارند باید ضمن آسیب شناسی ریشه ها و دلایل، برخوردهای لازم را انجام و هر جایی که نیاز است از ظرفیت دستگاه قضایی و دادستان ها به عنوان مدعیالعموم استفاده کنند.
عتباتی تاکید کرد: امنیت جامعه و مراکز درمانی خط قرمز دستگاه قضایی است و اجازه نمی دهد عده ای با رفتارهای نابهنجار خود باعث سلب امنیت کادر درمان و اخلال در امر درمان و خدمات بهداشتی به مردم شوند. رئیس شورای قضایی همچنین به اهمیت اخلاق پزشکی و قضایی نیز تاکید و از مسئولان این امور خواست در جوامع و مجامع علمی خود این مهم را تبیین کنند.
رئیس کل دادگستری تاکید کرد: نباید اجازه داد افراد غیر متخصص سلامتی شهروندان را به خطر بیاندازند و دادستان ها و قضات می بایست حتماً درخصوص افراد و فضاها و تجهیزاتی که در این امور استفاده می شوند برخوردها بسیار بازدارنده داشته باشند و نظام پزشکی نیز به صرف یک تخلف بهداشتی به مرتکبین نگاه نکند چراکه این افراد سلامت مردم را به خطر میاندازند.
مجیدی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان نیز در این همایش گفت: حمایت های بی دریغ دستگاه قضایی با رعایت مقررات قانونی از مجموعه بهداشت و درمان که با سلامت شهروندان سروکار دارند همیشگی است. مجیدی ادامه داد: بحث نظارتی دانشگاه علوم پزشکی یکی از راهبردهای موثر در حوزه پیشگیری است و اقدامات مجموعه معاونت غذا و دارو به عنوان مجموعه نظارتی می بایست در جامعه نمود داشته باشد. نیازسنجی داروهای مورد نیاز بیماران مبتلا به بیماری های خاص استان و پیگیری رفع کمبود این داروها از مرکز وزارت بهداشت و درمان و در صورت نیاز انعکاس به دستگاه قضایی تاکید دیگر مجیدی در این همایش بود.
ولیزاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان نیز به عنوان یکی دیگر از سخنرانان ضمن تاکید بر لزوم ارتقاء شاخص های سلامت شهروندان از دکتر عتباتی و مجموعه دستگاه قضایی استان درخصوص تدبیر برای رفع مشکل کمبود فضای درمانی و نیز اختصاص تجهیزات پزشکی موجود در انبارهای اموال تملیکی به مجموعه های درمانی مناطق محروم و حمایت از سیستم درمان در رابطه با برخورد با افراد فاقد صلاحیت که در حوزه پزشکی فعالیت می کنند تقدیر کرد.
عبائی رئیس نظام پزشکی استان از دیگر سخنرانان همایش بود که این نشست را در راستای همکاری بیشتر و ایجاد آرامش برای مردم و تعیین مسیر برای حرکت به سوی سلامتی و شادابی مردم استان مفید دانست. در ادامه همایش بیش از ۲۰ نفر از قضات و پزشکان حاضر در نشست به بیان مطالبی پیرامون موضوع جلسه پرداختند و با بحث و تبادل نظر این جلسه هم اندیشی نهایتابا تصویب مصوبات کاربردی و عملی پس از ۴ ساعت به کار خود خاتمه داد.
انتهای پیام/