رضایی: از سال ۹۰ بیش از ۵۰ رکورد ورزشکاران ایرانی در گینس ثبت شده/ امکان ثبت رکورد استانی ایجاد شده
خبرگزاری میزان - ورزش و فعالیت بدنی همواره به عنوان ابزاری برای ارتقای سلامتی و بهبود کیفیت زندگی شناخته میشود و رکوردهای ورزشی نه تنها نمایانگر تلاش و خلاقیت ورزشکاران هستند، بلکه بهعنوان انگیزهای برای مقابله با کمتحرکی و ترویج سبک زندگی سالم در جامعه عمل میکنند.
هادی رضایی، رئیس کمیته ثبت رکوردهای ورزشی فدراسیون ورزشهای همگانی در گفتوگو با میزان، درباره وضعیت کمی و کیفی رکوردهای ملی و جهانی ثبتشده اظهار داشت: رکوردهای ورزش همگانی در ایران نماد توانمندی و روحیه ملی هستند. از سال ۱۳۹۰ تاکنون، بیش از ۲ هزار عنوان رکورد در حوزههای مختلف ثبت شده که بیش از ۵۰ مورد از آنها به ثبت جهانی گینس هم رسیده است.
وی با اشاره به برخی از رکوردهای جهانی اخیر گفت: برای مثال، محدثه گود آسیایی موفق شد رکورد بیشترین روپایی روی تردمیل در حال حرکت که پیش از این در اختیار یک دختر آمریکایی بود را بشکند. همچنین، سعید مومیوند رکورد جهانی بیشترین زمان متوالی روپایی زدن را از ۱۰ ساعت به ۱۲ ساعت ارتقا داد.
رئیس کمیته ثبت رکورد کشور افزود: علیرضا چهرهنما با ثبت زمان ۱۰ دقیقه و ۹ ثانیه، رکورد بیشترین زمان حفظ تعادل توپ روی زانو را که در اختیار یک ورزشکار برزیلی بود، شکست. همچنین یوسف ایمانی رکورد سریعترین مشتزنی در یک دقیقه را که پیشتر در اختیار ورزشکارانی از اسلواکی و مصر بود، به نام خود ثبت کرد.
رضایی با اشاره به رکوردهای جدید ورزشکاران ایرانی که منجر به افتخارآفرینی در جهان شده، تصریح کرد: رکوردهای جدیدی نیز داریم که برای اولینبار در دنیا ثبت شدهاند از جمله رکورد میلزدن باستانی توسط مرتضی قلندری و رکورد هولاهوپ زدن روی یک پا بر روی بند تعادل که توسط رضا بیاتپور به ثبت رسیده است. همچنین علی ابراهیمی و آرش همتی رکورد گویِپردار را که سالها در اختیار ورزشکاران چینی بود، شکستند. همچنین رکورد مهدی ضابطی که توانست رکورد شنای سوئدی با تحمل وزنهی ۱۰ کیلوگرمی در یک ساعت را ثبت کند، زیرا این آیتم واقعاً چالشی است و نشاندهنده قدرت و استقامت بالای ورزشکاران ایرانی است.
وی درخصوص روند ثبت رسمی رکوردهای ورزشی، گفت: هر فردی که توانایی ثبت یک رکورد ورزشی را دارد، میتواند به هیات ورزشهای همگانی سراسر کشور مراجعه کند و از طریق آنها، با مجوز فدراسیون ورزشهای همگانی، توانمندی خود را به ثبت برساند. حتی برای افرادی که توانایی آنها در سطح استانی است، رکورد استانی تعریف شده تا همه بتوانند از اعتبار یک رکورد در جهت پیشبرد اهداف و فعالیتهای ورزشی خود بهرهمند شوند.
رئیس کمیته ثبت رکورد در پایان خاطرنشان کرد: در ایران استعدادهای زیادی داریم که میتوانند جایگاه ویژهای در سطح رکوردهای جهانی داشته باشند. این رکوردها به ما انگیزه میدهند تا در مسیر ورزش و زندگی سالم پیش برویم و به جامعه یادآوری کنیم که فعالیت بدنی میتواند تأثیرات مثبتی بر کیفیت زندگی داشته باشد.
انتهای پیام/