اثرگذاری صدا بر حس لامسه جوندگان
به گزارش گروه فضای مجازی ، محققان با انجام مجموعهای از آزمایشات دریافتند ورودیهای صوتی به قشر انسدادی مغز جوندگان، واکنش آنها را نسبت به محرکهای لمسی تغییر میدهد. قشر انسدادی وظیفه واکنش به لمس، درد و تغییر دما را بر عهده دارد.
محققان با استفاده از گیرههای کوچک و فناوری ثبت پالسهای الکتریکی مغز توانستند میزان تاثیرگذاری تحریکهای حسی مختلف را بر هر یک از نورونهای موجود در قشر انسدادی جوندگان اندازه گیری کنند. این نورونها نسبت به محرکهای لمسی و صوتی واکنش داشتند؛ اما نسبت به نور هیچ واکنشی نشان ندادند. همچنین بر اساس این اندازه گیریها قشر انسدادی مغز جوندگان نسبت به محرکهای لمسی و صوتی به طور مجزا واکنش نشان میدهد.
نتایج این بررسیها نشان میدهد اطلاعات صوتی و لمسی به طور موازی در قشر انسدادی مغز مورد پردازش قرار میگیرند. همچنین بر اساس این تحقیقات تحریکهای صوتی موجب شکل گیری پتانسیلهای پس سیناپسی بلندمدت در نورونهای قشر انسدادی میشود. به گونهای که به نظر میرسد محرک صوتی موجب میشود که مغز جانور محرک لمسی را پیش بینی کند.
محققان معتقدند ارتباط بین قشرانسدادی و سبیلهای جوندگان مشابه ارتباط بین قشر انسدادی مغز و نوک انگشتان انسان است. این ارتباط بین محرک صوتی و لمسی، جوندگان را در مسیریابی یاری میکند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه PLOS One منتشر شده است.
منبع:ایرنا
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.