سازمان حقوق بشری: قحطی در شمال غزه باید بهطور رسمی اعلام شود
خبرگزاری میزان - سازمانهای بینالمللی و سازمان ملل با توجه به اینکه رژیم صهیونیستی بیش از ۵۰ روز است که از ورود کالا و کمک به صدها هزار ساکن در شمال نوار غزه جلوگیری کرده، باید بهطور رسمی قحطی در این منطقه را اعلام کنند. استفاده اشغالگران از گرسنگی بهعنوان سلاح یکی از مولفههای نسلکشی مداوم در نوار است که شامل کشتار جمعی و آوارگی اجباری نیز میشود.
بهدلیل محاصره غیرقانونی رژیم صهیونیستی در این منطقه، ۱۰ هزار فلسطینی، ازجمله دهها بیمار در ۳ بیمارستان در شمال نوار غزه، در معرض خطر فوری گرسنگی یا پیامدهای سلامتی طولانیمدت قرار دارند.
جلوگیری رژیم صهیونیستی از ورود کمکهای بشردوستانه به غزه
رژیم صهیونیستی از ۲۵ سپتامبر (۴ مهر) از ورود هرگونه کمکهای بشردوستانه به شمال غزه جلوگیری کرده است. رژیم اشغالگر با مسدود کردن ورود همه کالاها و آغاز حمله نظامی گسترده علیه همه ساکنان جبلیا و بیتلاهیا چهار روز بعد، استان شمالی غزه را از باقی مناطق نوار غزه جدا کرد.
نظامیان اشغالگر در طول ۳۶ روز صدها خانه و پناهگاه را در استان شمالی غزه هدف قرار داده و بمباران کردند؛ در نتیجه آن حدود هزار و ۹۰۰ فلسطینی به شهادت رسیده و بیش از ۴ هزار نفر دیگر مجروح شدند. دهها هزار نفر مجبور به ترک این منطقه شدند، درحالی که دهها هزار نفر دیگر هنوز در خانهها و پناهگاههای آن ساکن هستند.
مردمی که هنوز در شمال غزه مانده و تحت محاصره بهسر میبرند، بهطور عمدی و مداوم بمباران میشوند همچنین و بدون غذا، آب و تجهیزات پزشکی هستند. هرکسی که در جستوجوی این نیازها بخواهد در منطقه تردد کند، هدف پهپادهای رژیم صهیونیستی قرار گرفته و به شهادت میرسد.
پیامدهای گسترش قحطی در شمال نوار غزه
گروه میدانی ناظر حقوق بشر اروپا-مدیترانه (یورو-مد مانیتور) اظهارات تکاندهنده فلسطینیهایی را که مجبور به ترک شمال نوار غزه شدهاند، درمورد گرسنگی شدید و کمبود غذا در آنجا مستند کرده است. این گروه هشدار میدهد که این وضعیت باعث افزایش شیوع و گسترش گرسنگی، سوءتغذیه شدید، و بیماریهای مرتبط، بهویژه در میان سالمندان، کودکان و مادران باردار خواهد شد.
فلسطینیها از موجهای قبلی گرسنگی که در زمانهای مختلف در پایان سال گذشته و چندینبار در ماههای قبل پدیدار شد، بهبود نیافتهاند و در حال حاضر با بدترین گرسنگی، بمباران و کارزار آوارگی اجباری رژیم صهیونیستی مواجه هستند.
بهدلیل محاصره غیرقانونی رژیم صهیونیستی در کل شمال نوار غزه، ازجمله شهر غزه، ۱۰ هزار نفر از مردمی که مجبور به خروج از استان شمالی غزه شدند و در ابتدا بهدنبال امنیت در استان غزه بودند، اکنون قادر به خرید مایحتاج اولیه نیستند. دلیل این موضوع هم کمبود کمکهای بشردوستانه برای ورود به بخشهای شمالی است و هم بهدلیل هزینههای زیاد ناشی از کمبود منابع در آنجا.
- بیشتر بخوانید:
- طرح ژنرالها برای شمال غزه؛ تحمیل قحطی و پاکسازی قومی
- وضعیت حقوق بشری رو به وخامت در نوار غزه
وضعیت در بخش جنوبی غزه تفاوت چندانی با شمال غزه ندارد؛ رژیم صهیونیستی همچنان محدودیتهای شدیدی بر توانایی امدادگران برای ورود به منطقه اعمال میکند، تعداد کامیونهای کمکرسانی واردشده را محدود میکند، و اغلب گروههای مسلح و سارقان را پوشش میدهد تا بخش قابل توجهی از کمکهای کامیونها را در مناطق تحت کنترل این رژیم ضبط کنند تا مانع از رسیدن آنها به مقصد شود.
همه ساکنان نوار غزه بهدلیل کمبود فرصتهای شغلی، مشکلات نقدینگی نقدی و سقوط ظرفیت تولید محلی، اکنون به کمکهای بشردوستانه خارجی متکی هستند. در نتیجه، توقف چنین کمکهایی به معنای محرومیت آنها از دسترسی به غذا و سایر ملزومات ضروری برای بقای است.
ارتکاب جنایت گرسنگی دادن به مردم غزه ازسوی رژیم صهیونیستی
رژیم صهیونیستی مرتکب جنایت گرسنگی دادن مردم غزه شده و از آن بهعنوان وسیلهای برای نسلکشی علیه فلسطینیها با هدف ریشهکن کردن آنها استفاده میکند؛ در این وضعیت، جهان باید پاسخگوی بحران قحطی باشد که رژیم صهیونیستی در نوار غزه ایجاد کرده است.
یورو-مد مانیتور نوشت: با توجه به احتمال مرگ روزانه دهها نفر بهدلیل گرسنگی، به جامعه جهانی هشدار داده میشود که این بحران در حال نزدیک شدن به اوج خود است.
کمیته بررسی قحطی سیستم یکپارچه طبقهبندی فاز امنیت غذایی، یک نهاد تخصصی است که طبقهبندی قحطی را در کشورهایی که با بحرانهای شدید غذایی مواجه میشوند ارزیابی میکند؛ این نهاد بهتازگی هشداری صادر کرد که در آن نسبت به وخامت وضعیت انسانی در نوار غزه و وخامت سریع آن هشدار داد. این نهاد همچنین نگرانیهایی را درمورد خطر قریبالوقوع و زیاد قحطی در بخش شمالی نوار غزه و نیاز فوری جامعه بینالمللی به اقدام در عرض چند روز (نه چند هفته) برای کاهش شدت این فاجعه انسانی در شمال نوار غزه ابراز کرد.
ناظر حقوق بشر یورو-مد مانیتور میگوید که زمان اعلام رسمی قحطی در نوار غزه، بهویژه در شمال، است، جایی که تحت تاثیر محاصره، بمباران و محرومیت بیسابقه از همه نیازهای اولیه برای بقا قرار دارد.
این اعلامیه جامعه بینالمللی را ملزم میکند که به تعهدهای اخلاقی خود عمل کند و تمام اقدامهای قانونی لازم را علیه رژیم صهیونیستی انجام دهد؛ ازجمله این اقدامها مجازاتهای تحریمی، جلوگیری از صادارت تسلیحات، و اقدام سریع برای ایجاد یک کریدور بشردوستانه و رساندن کمکها و تدارکات برای جلوگیری از مرگ هزاران فلسطینی از گرسنگی است.
جامعه بینالمللی هم مسئولیت اخلاقی و هم قانونی برای جلوگیری از گسترش قحطی در نوار غزه دارد. تاخیر در اعلام رسمی قحطی در شما غزه، یعنی تصمیم برای برنداشتن گامهای جدید و جدی برای تحت فشار قرار دادن رژیم صهیونیستی جهت رفع محاصره غیرقانونی باریکه و توقف جنایات خود در آنجا؛ این وضعیت بدون شک به انسداد بیشتر کمکهای بشردوستانه و وخامت اوضاع منجر خواهد شد.
انتهای پیام/