معاون قضایی رئیس کل دادگستری گلستان: بیش از ۹۰۰ هزار پرونده با سازش طرفین در استان مختومه شده است
خبرگزاری میزان- احمد جعفری به مناسبت سالروز تشکیل شوراهای حل اختلاف در برنامه گفتوگوی ویژه خبر گلستان گفت: از زمان تشکیل نهاد شوراهای حل اختلاف تاکنون، بیش از یک میلیون و ۸۵۰ هزار پرونده قضایی به شوراهای حل اختلاف ارجاع شده که بیش از نیمی از آنها منجر به صلح و سازش شده است.
وی گفت: نهاد مردمی شورای حل اختلاف در سال ۱۳۸۱ در راستای برنامه توسعه سوم و به دستور مرحوم آیتالله شاهرودی تاسیس شد، نخستین شوراهای حل اختلاف در استان گلستان، در شهرستانهای آققلا و بندرترکمن تشکیل شد.
معاون قضایی رئیس کل دادگستری گلستان در امور شوراهای حل اختلاف و دادگاههای صلحافزود: بیش از ۲۲ سال از عمر تاسیس شوراهای حل اختلاف در استان گلستان میگذرد و در این مدت بیش از یک میلیون و ۸۵۰ هزار پرونده به این نهاد مردمی ارجاع شده که حدود نیمی از آنها منجر به صلح و سازش شده است.
وی ادامه داد: تشکیل شورای حل اختلاف، کمک بزرگی به دستگاه قضا برای رسیدگی به پروندهها بود و در این مدت، کارکنان این شورا نیز با بیش از ۲۰ سال تجربه، به یک کارشناس، حقوقدان و فرد زبده در این راستا تبدیل شدند که میتوانند، مشاوره خوبی برای حل مشکلات قضایی مردم باشند.
جعفری با بیان اینکه رسانه نقش مهمی در صلح و سازش پروندهها داشته است، یادآور شد: در کنار تلاش کارکنان دستگاه قضایی به ویژه کارکنان شوراهای حل اختلاف در گلستان، صداوسیما و رسانهها نقش مهمی در فرهنگسازی بخشش توسط شاکیان و صلح و سازش پروندهها ایفا نمودهاند.
معاون قضایی رئیس کل دادگستری در امور شوراهای حل اختلاف و دادگاههای صلح با اشاره به قانون جدید شوراهای حل اختلاف، بیان کرد: در قانون قبلی، افراد با مراجعه به دفتر خدمات قضایی و یا مراجعه حضوری در شورای حل اختلاف، دعوی خود را مطرح میکردند، اما در قانون جدید، افراد با مراجعه به دفتر خدمات قضایی، طرح دعوی کرده و براساس نوع و موضوع دعوی که در قانون جدید در شورای حل اختلاف احصا شده است، در دادگاه صلح بررسی و رسیدگی میشود.
وی با اشاره به ظرفیت بالقوه مردمی در حل مشکلات دعاوی و خانوادگی ابراز کرد: فلسفه وجودی تشکیل شورای حل اختلاف استفاده از ظرفیت مردمی است و براین اساس، تعداد ۴۶۰ نیروی مردمی، شامل منتفذین، افراد ذینفوذ، معتمدین، بزرگان اقوام، ریشسفیدان، ائمه جمعه و علما به صورت افتخاری در کنار کارکنان شورای حل اختلاف به دستگاه قضایی در صلح و سازش پروندهها کمک میکنند.
جعفری در خصوص اجرای پویشهای مختلف در راستای صلح و سازش در گلستان افزود: با توجه به اعتقادات دینی قوی در بین مردم کشور به ویژه استان گلستان، پویشهای مختلف به حرمت ائمهاطهار و امامان، به نامهای پویش به حرمت امام حسین (ع)، پویش به حرمت امام علی (ع) و دیگر پویشها اجرا شد و در این پویشها بسیاری از پروندههای سنگین قضایی و یا پروندههای قصاص، به عشق امامان و اعتقاد قلبی و دینی مردم منجر به بخشش و صلح و سازش شد.
معاون قضایی رئیس کل دادگستری گلستان در امور شوراهای حل اختلاف و دادگاههای صلح ادامه داد: خوشبختانه با مشارکت جمعی و خرد جمعی درون و برون دستگاهی، همکاران دستگاه قضایی، کارکنان شوراهای حل اختلاف و نیروهای مردمی که به صورت افتخاری تلاش میکنند، توانستیم در حوزه عملکرد شورای حل اختلاف و منتج شدن پروندهها به صلح و سازش، رتبه نخست کشوری را کسب کنیم.
وی گفت: براساس قانون جدید شهریور ۱۴۰۲ نظام قضایی، دادگاه صلح برای رسیدگی به دعاوی کیفری درجه هفت و هشت، دعاوی محاکم حقوقی و جزایی و برخی دعاوی خانواده، به صورت پروندههای ترکیبی و تجمیعی عام در دادگاه عام به صورت محدود و کوچکتر تشکیل شد.
معاون قضایی رئیس کل دادگستری گلستان در امور شوراهای حل اختلاف و دادگاههای صلح ابراز کرد: شعب شوراهای حل اختلاف زیرنظر دادگاه صلح و برای کمک به این دادگاه با هدف رسیدگی به پروندهها و ختم آن به صلح و سازش فعالیت میکنند.
جعفری یادآور شد: در برنامه هفتم توسعه، ستاد صبر که مخفف، صلح، بخشش و رضایت است نیز فعال شده و در سطح استان ۸۰ هیئت سازش با استفاده از حدود ۴۰۰ نیروی مردمی، شامل معتمدین، بزرگان و ریشسفیدان انتخاب و بعد از دوره آموزشی در محلات و مناطق زندگی خود، اختلافاتی که وجود دارد را شناسایی و قبل از تشکیل پرونده در دفاتر خدمات قضایی، آن را بین دو طرف دعاوی، حل و فصل میکنند. این کار سبب کاهش زمان و هزینه در رسیدگی به اختلافات خواهد شد.
انتهای پیام/