پنجمین همایش استانی ستاد صبر دادگستری ایلام برگزار شد

10:02 - 16 آبان 1403
کد خبر: ۴۸۰۲۶۱۰
دسته بندی: قضایی ، حقوقی
پنجمین همایش استانی ستاد صبر دادگستری ایلام برگزار شد
پنجمین همایش استانی ستاد صبر دادگستری ایلام به مناسبت سالروز تاسیس شورا‌های حل اختلاف در سالن همایش کوثر دادسرای عمومی و انقلاب ایلام برگزار شد.

خبرگزاری میزان - نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام در این همایش با بیان اینکه اصلاح امور مردم و برقراری صلح از بهترین و پسندیده‌ترین اعمال در دین اسلام است، گفت: صلح‌یاران و معتمدان رونق مساجد و تقویت معنویت را در اولویت قرار دهند.

حجت الاسلام والمسلمین اله‌نور کریمی‌تبار اظهار کرد: برخی از افراد، شرایط و سعادت ورود در مسائلی، چون وساطت در امور مختلف اعم از ازدواج و وصلت و رفع کدورت‌ها را دارند که نعمت بزرگی است که نصیب این افراد شده است.

وی با بیان اینکه اصلاح امور بین مردم مورد رضایت خداوند است و مصلحان توفیق و سعادت یافته‌اند که در این مسیر ارزشمند قدم بردارند، افزود: عملکرد هیئت‌های صلح و سازش و صلح‌یاران در استان ایلام مطلوب و اثرگذار بوده و نقش مهمی در راستای رفع کدورت‌ها و ایجاد انسجام و یکپارچگی در بین آحاد جامعه داشته است.

امام جمعه ایلام یادآور شد: پست، مقام، ثروت و امور دنیوی از دست رفتنی است، اما اعمال و کردار انسان تعیین کننده سرنوشتش در آخرت خواهد بود و یکی از مهم‌ترین این اعمال تاثیرگذار در آخرت انسان، ایجاد صلح و سازش بین مردم و تلاش برای تقویت امور معنوی در جامعه است.

حجت الاسلام والمسلمین کریمی‌تبار از اعضای هیئت‌های صلح استان خواست، برای کاهش معضلات و ناهنجاری‌های اجتماعی، حضور گسترده در مساجد و اقامه نماز اول وقت، بیش از گذشته مودر توجه قرار گیرد و زمینه نسل جوان و نوجوان در فعالیت‌های فرهنگی و مذهبی و حضور آنان در مساجد فراهم شود.

وی با اشاره به اینکه دغدغه اعضای هیئت‌های صلح و سازش فردی نیست بلکه هدف این اعضا برقراری صلح و سازش بین مردم و خانواده‌ها است، تصریح کرد: یکی مهم‌ترین دلایل ایجاد اختلافات و افزایش آسیب‌های اجتماعی، کاهش و یا عدم توجه خانواده‌ها به آموزش مسائل معنوی و تقویت بنیه دینی فرزندان و خانواده‌ها است.

امام جمعه ایلام با تاکید بر اینکه درب مساجد همواره باید باز بوده و فعالیت‌های فرهنگی و مذهبی در مساجد از رونق ویژه‌ای برخودار باشد، گفت: دین زدایی و ایجاد فاصله بین مردم و مساجد از اهداف پلید دشمنان نظام و انقلاب اسلامی در راستای دوری اقشار مختلف مردم به ویژه قشر جوان و نوجوان از معنویت است.

حجت الاسلام والمسلمین کریمی‌تبار با تاکید بر اینکه دشمن ایمان مردم ایران را نشانه گرفته است، ابراز کرد: خانواده‌ها در مقابل تربیت معنوی و آخرت فرزندان خود مسئول و دخیل هستند و امروز لازم است خانواده‌ها علاوه بر اهمیت دادن به مسائل مادی مورد نیاز فرزندان، مسائل معنوی و دینی آنان را نیز در اولویت تربیت فرزندان قرار دهند.

وی با بیان اینکه مساجد نباید فقط هنگام برگزاری مراسم ختم اموات و یا اقامه نماز باز شوند بلکه باید در تمام طول روز باز باشند، افزود: شهروندان در مراسم‌های ختم اموات، افراط و تفریط نداشته باشند، مشاهده می‌شود بعضی از خانواده‌ها در برگزاری مراسم‌های مربوط به ختم میت اصراف و زیاده‌روی می‌کنند و در مقابل برخی خانواده‌ها نیز هچگونه مراسمی برای فرد فوت شده ندارند، در حالی که باید جانب اعتدال را در تکریم اموات رعایت کرد.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام خاطرنشان کرد: رویکرد‌ها در مراسم‌های ختم اموات، دنیایی و برای چشم و هم چشمی نباشد بلکه با هدف به یاد داشتن یاد مرگ و با رویکرد معنویت باشد و در ترویج این فرهنگ، بزرگان و مصلحان نقش بسیار بسزایی دارند.

فریدون همتی نماینده مردم استان در مجلس شورای اسلامی نیز در پنجمین همایش استانی ستاد صبر اظهار کرد: ایجاد آرامش در جامعه، توسعه فرهنگ گذشت و عفو و بخشش از آثار مثبت فعالیت شورا‌های حل اختلاف است.

وی افزود: فرهنگ حل اختلافات و صلح در ایلام ریشه در تاریخ دارد، در حالی که مصلحان با حل اختلافات بین مردم، مایه تزریق امید و آرامش در جامعه هستند.

نماینده مردم استان ایلام در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: بزرگان و مصلحان استان ایلام علاوه بر حل اختلاف استانی، حتی در استان‌های همجوار نیز منشأ خدمات ارزشمندی در بخش صلح و آرامش هستند.


وی اضافه کرد: آثار اجتماعی، اقتصادی، امنیتی و روانی مصلحان در متوقف کردن پرونده‌های نزاع و درگیری بسیار تأثیرگذار است.

همتی به تحولات و تغییر در ارتباطات ناشی از فضای مجازی در جوامع اشاره و تاکید کرد: باید از فضای مجازی برای گسترش آداب و رسوم و فرهنگ سازی در زمینه صلح و سازش استفاده بهینه شود.

وی نقش رسانه‌های جمعی به ویژه صدا و سیما در فرهنگ سازی را مهم توصیف کرد و ادامه داد: ارائه آموزش روابط اجتماعی و توسعه فرهنگ صلح و سازش بسیار تأثیرگذار و پر اهمیت است.

همتی افزود: نمایندگان ایلام در مجلس شورای اسلامی از فعالیت شورا‌های حل اختلاف استان ایلام برای برقراری صلح و سازش در جامعه حمایت می‌کنند.

عابدین کوهی معاون حل اختلاف دادگستری استان ایلام نیز در ابتدای این جلسه با بیان اینکه ۲۱۵ هیئت صلح با بیش از یک هزار صلح‌یار در این استان فعالیت دارند، گفت: ۶۲ درصد پرونده‌های ارجاعی به شورا‌های حل اختلاف در استان منجر به صلح و سازش شده است.

معاون حل اختلاف دادگستری استان ایلام با اشاره به سالگرد راه‌اندازی شورا‌های حل اختلاف در کشور، گفت: در سال ۱۳۷۹ تشکیل نهاد شورای حل اختلاف به موجب ماده ۱۸۹ قانون برنامه سوم توسعه، پیش‌بینی شد و پس از آن، آئین‌نامه اجرایی این ماده قانونی تدوین و در سال ۱۳۸۱ به طور رسمی آغاز به کار نهاد شورای حل اختلاف در کشور کلید خورد و امروز به عنوان معاونت حل اختلاف به وظایف خود در راستای ایجاد صلح و سازش و رفع اختلاف بین مردم عمل می‌کند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *