رئیس کل دادگستری خراسان شمالی: نهاد داوری از نوآوری‌های دستگاه قضایی است

15:33 - 15 آبان 1403
کد خبر: ۴۸۰۲۵۱۶
دسته بندی: قضایی ، حقوقی
رئیس کل دادگستری خراسان شمالی: نهاد داوری از نوآوری‌های دستگاه قضایی است
رئیس کل دادگستری خراسان شمالی با بیان اینکه نهاد داوری، یکی از نوآوری‌های دستگاه قضایی است، گفت: تقویت این نهاد مستقر در صورت تقویت و توسعه دامنه فعالیت‌ها می‌تواند موجبات کاهش حجم ورودی پرونده‌های حقوقی و کیفری را به شعب و محاکم قضایی فراهم سازد.

خبرگزاری میزان- حجت الاسلام والمسلمین براتی زاده رئیس کل دادگستری خراسان شمالی در همایش نقش داوری حرفه‌ای در نظام قضایی و حقوقی مرکز حل اختلاف دادگستری استان خراسان شمالی با اشاره به نقش و جایگاه داوری در مناسبات حقوقی و قضایی، گفت: اساساً داوری به لحاظ نقش و کارکرد در نظام دادرسی به عنوان یکی از ظرفیت‌های مهم و ارزشمند و در عین حال از جمله نوآوری‌های دستگاه قضایی به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه نهاد داوری، یکی از نوآوری‌های دستگاه قضایی است، اظهار کرد: به نظر می‌رسد تقویت این نهاد مستقر در صورت تقویت و توسعه دامنه فعالیت‌ها می‌تواند موجبات کاهش حجم ورودی پرونده‌های حقوقی و کیفری را به شعب و محاکم قضایی فراهم سازد.

رئیس کل دادگستری خراسان شمالی افزود: بخش عمده‌ای از مظاهر نارضایتی‌های مردم و جامعه از معضل اطاله دادرسی ناشی می‌شود و با توجه به نقش مهم نهاد داوری، تسهیل زمینه‌های هدایت افراد و اهتمام جدی در اشاعه و نهادینه سازی این کارکرد در مواقع بروز اختلافات در متن مناسبات اجتماعی می‌تواند هم برای دستگاه قضایی مفید باشد و هم از اتلاف وقت و هزینه‌های طرفین بکاهد.

حجت الاسلام والمسلمین براتی زاده عنوان کرد: دستگاه قضایی در صدد است از طریق تشویق شهروندان مبنی بر استفاده از این ظرفیت‌های مهم و جلب مشارکت‌های مردمی در این خصوص و سپس تفویض و واگذاری بخشی از سازوکار‌های رسیدگی‌های قضایی مطابق با مقررات موضوعه به نهاد‌ها و کمیسیون‌های شبه قضایی از جمله داوری، نقشی سازنده و راهگشا در راستای خدمت به جامعه و قوه قضاییه ایفاء کند.

رئیس کل دادگستری خراسان شمالی همدلی و مشارکت همه مسئولان و همراهی مردم در اقبال به این قسم از سازوکار‌های پیش بینی شده را یکی از عوامل اصلی حصول موفقیت برشمرد و اظهار کرد: همه اشخاص حقیقی و حقوقی مرتبط که به نوعی با این نهاد آشنایی دارند باید پای کار آمدن بیایند تا موانع و محدودیت‌ها و مشکلات مبتلابه و چالش‌های پیش رو به بهترین وجه برطرف شود.

حل و فصل اختلافات از طریق داوری یکی از بهترین سازوکار‌های دادرسی است

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خراسان شمالی نیز گفت: طبق اصل ۱۵۶ قانون اساسی یکی از وظایف قوه قضاییه، حل و فصل دعاوی و رفع خصومت ها است، بنابراین به نظر می‌رسد حل و فصل اختلافات از طریق داوری یکی از بهترین سازوکار‌های دادرسی است که آثار و برکات ارزشمند و پایدارتری در پی خواهد داشت.

وی اطلاع رسانی و آگاه بخشی عمومی را از عوامل حصول موفقیت نهاد داوری در مسیر تحقق اهداف پیش بینی شده عنوان و خاطرنشان کرد: در روند انتخاب داوران نیز حساسیت‌های مضاعفی وجود دارد و ملاک‌های اخلاقی و علمی در تعیین داوران بیشترین سهم را دارند.

استفاده از افراد متخصص و متعهد برای داوری

محجوب، رئیس توسعه حل اختلاف استان هم در این جلسه گفت: تلاش می‌شود در امر داوری از افراد متخصص و متعهد استفاده شود و از بکارگیری داورانی که صلاحیت‌های قانونی لازم را ندارند اجتناب شود و این فرایند می‌تواند در افزایش میزان اعتماد عمومی به عملکرد نهاد داوری مؤثر باشد.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *