فرمول جدید اضافه کار پرستاران فردا در حضور رئیس جمهور اعلام میشود
خبرگزاری میزان _ مراسم بزرگداشت روز پرستار و افتتاح اولین نمایشگاه تجهیزات پرستاری کشور امروز سهشنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ برگزار شد.
عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این مراسم ضمن گرامیداشت روز پرستار و یاد خاطره پرستاران شهید در دوران دفاع مقدس و شیوع کرونا گفت:حرفه و شغل باهم متفاوت است، حرفه دارای آموزش اکادمیک، مرز حرفهای و کدهای حرفهای است.
عبادی ادامه داد: باید وزارت بهداشت و نهادهای مربوط به پرستاری از جمله سازمان نظام پرستاری همزمان امنیت روانی نیروها در راستای ارتقا کیفیت خدمات پیگیری شود که در صورت عدم توجه به این شاخص حرفهای بودن نقص میشود.
رئیس سازمان نظام پرستاری بیان کرد: در سالهای اخیر تلاش شده برخی قوانین برجا مانده در حوزه پرستاران اجرا شود، اما شرایط تحریم کشور و سوء مدیریت به پرستاران فشار مضاعف وارد کرده است.
وی افزود: قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری هر چند رشد داشته است ولی به دلیل شرایط تحریم و نرخ تورم دیده نمیشود و امروزه درحال اجرا شدن ارزش نسبی تعرفه خدمات پرستاری با رشد ۵۴ درصد هستیم.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه فرمول اضافه کار اصلاح شده است و در مراسم فردا با حضور رئیس جمهور فرمول اضافه کار در سالن اجلاس سران اعلام میشود، عنوان کرد: از مجوز جذب ۲۵ هزار نفری حدود ۱۰ هزار نفر آن مربوط به رشته پرستاری است.
صدور مجوز برای ۱ هزار و ۴۰۰ مرکز مراقبت در منزل
احمد نجاتیان، رئیسکل سازمان نظام پرستاری نیز در این مراسم با بیان اینکه در آینده با سیل سالمند شدن جمعیت مواجه هستیم که به مراقبتهای طولانیمدت نیاز دارند به اهمیت مراقبت در منزل اشاره کرد و گفت: هزار و ۴۰۰ مرکز مراقبت در منزل در کشور مجوز گرفتند. این موضوع بسیار مهم است، اما در نظام سلامت مغفول مانده است.
وی ضمن اشاره به اینکه در سال ۲۰۲۳، ۲۵۰ میلیارد دلار بازار مراقبت از بیمار در منزل در جهان بوده است و اگر ما نیز توجه کنیم میتوانیم ابعاد مختلف این موضوع را از نظر اقتصادی مطرح کنیم، افزود: مراکز مراقبت در منزل بار زیادی از بیماران و مراکز درمانی را به دوش گرفتند.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری با اشاره به اینکه بیش از ۴۰ شرکت در نمایشگاه تجهیزات پرستاری مشارکت دارند، بیان کرد: اگر بهسلامت دیجیتال فکر میکنیم پرستاران در سطح اول قرار دارند.
وحید زمان زاده، رئیس شورای عالی نظام پرستاری نیز در این مراسم ضمن اشاره به اینکه یکی از بحثهای اصلی تربیت و توانمندسازی نیرویهای پرستاری است، گفت: ۲۱۲ مرکز آموزش پرستاری داریم که از این تعداد ۶۰ درصد آن دولتی و مربوط به دانشکدههای پرستاری و دانشگاههای دولتی و ۴۰ درصد دیگر مربوط به واحدهای آموزشی دانشگاه آزاد است.
وی با بیان اینکه سالانه حدود ۱۰ الی ۱۲ هزار نیروی پرستاری وارد این نظام میشود، ادامه داد: در مجموع با دانشجویان این رشته ۵۰ هزار نفر در حال تربیت هستند، اما دانشجویان و خروجی دانشگاهها انتظار ما را برآورده نمیکنند و الگوهای مختلفی برای بهبود وضعیت آموزش در نظر گرفته شده است.
رئیس شورای عالی نظام پرستاری با اشاره به اینکه شکاف آموزش تئوری و عملی یکی از مسائلی است که در همه دنیا وجود دارد، افزود: دنیا الگویی در این مورد ارائه داده است که این الگو آموزش و بالین یکپارچه است که در دانشگاههای علوم پزشکی ما نیز مطرح است. این الگو دارای سه ضلع است و استاد باید از اعضای هئیت علمی باشد.
زمان زاده با اشاره به اینکه باتوجهبه ساختار موجود نمیتوانیم تمام پرستاران را به عنوان هئیت علمی قبول کنیم، بیان کرد: مدلی را طراحی کردیم که نقش هیئت علمی مستقر در بالین پرستاری توسعه پیدا کند.
وی با تاکید بر اینکه باید نظام ساختاری خود را تغییر دهیم، توضیح داد: باید استانداردهای پرستاری را اجرا کنیم. با الگوی واحد پرداختی نمیتوانیم مشکل پرستاری را حل کنیم و نمیتوانیم ممکلت را با یک نسخه پرداختی اداره کنیم. اکنون تهران با کمبود پرستار رو به رو است چرا که پرستاران در معیشت مشکل دارند.
همچنین سید محمد جمالیان، رئیس کمیته پرستاری مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم ضمن اشاره به اینکه ۳۵ درصد رضایتمندی مردم از دولت به بهرهمندی از خدمات سلامت مربوط میشود، گفت: با توجه به معضلات زیست محیطی و حرکت کشور به سوی سالمندی، جلب رضایت مردم باید بهطور جدیتر مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: در مردادماه، شاهد اعتراضهایی در سطح کشور در حوزه پرستاری بودیم و متأسفانه پرستاران برای پیگیری مطالبات بهحق خود به تجمع و اعتراض متوسل شدند. البته از زمان وقوع این اتفاقات، پیگیریهای خوبی از سوی مسئولان انجام شده و کمیسیون بهداشت، سازمان نظام پرستاری، شورای تأمین و وزارت بهداشت در حال تلاش هستند تا نتایج مثبتی حاصل شود و امیدواریم این تلاشها بهزودی به اطلاع پرستاران برسد و فردا در مراسمی با حضور رئیسجمهور، اخبار خوشی به پرستاران اعلام میشود.
جمالیان با بیان اینکه ۲ مطالبه پرستاران پایین بودن اضافه کاری و کمبود نیروی انسانی است که در این زمینه تلاش شد تا مجوز جذب نیرو اخذ شود و همچنین اضافه کار را افزایش دهیم، توضیح داد: لازم است نقش پرستار در درمان پررنگ کنیم، باید به پرستاری نگاه نوین داشته باشیم، پرستاران میتوانند با توجه به نشانهها تشخیص دهند.
رئیس کمیته پرستاری مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بعد از حل بخشی از مطالبات باید الگوی پرستاری را بررسی کنیم، افزود: ارتباط خوبی بین وزارت بهداشت، مجلس و سازمان نظام پرستاری وجود دارد و هدف ما بالا بردن خدمات درمانی در کشور است.
انتهای پیام/