طحاننظیف: صیانت از انتخابات توسط ناظران انجام میگیرد
خبرگزاری میزان - به گزارش شورای نگهبان، هادی طحاننظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان روز یکشنبه (۱۳ آبان ۱۴۰۳) در آیین قدردانی از دستاندرکاران و ناظران انتخاباتی در دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان خوزستان، روز ۱۳ آبان را روز نماد مبارزه و ایستادگی ملت ایران در برابر استکبار جهانی دانست.
وی با اشاره به حوادث تاریخی این روز، گفت: سیزدهم آبان روزی است که یادآور حوادث مهمی در تاریخ جمهوری اسلامی ایران است. در این روز در سال ۱۳۴۳، دستگیری امام خمینی به دلیل اعتراض به قانون کاپیتولاسیون و تبعید ایشان به ترکیه رخ داد. این قانون، مظهر نادیده گرفتن عزت ایرانیان بود و دلیل اصلی اعتراض امام را تشکیل داد.
طحاننظیف ادامه داد: همچنین در سال ۱۳۵۷، راهپیمایی دانشآموزان در اعتراض به دخالتهای آمریکا در ایران به خاک و خون کشیده شد و یک سال بعد، در سال ۱۳۵۸، لانه جاسوسی آمریکا توسط دانشجویان پیرو خط امام تسخیر شد؛ تمامی این وقایع نشاندهنده اراده ملت ایران در برابر سلطهگری استکبار است.
وی درباره مفهوم استکبار و تقابل حق و باطل هم گفت: این تقابل تاریخی، از زمان حضرت آدم تا حضرت خاتم (ص) ادامه داشته و امروز نیز در شکلهای مختلف وجود دارد. هیچ مسلمان و موحدی نمیتواند از استکبار غفلت کند و با هر هزینهای در برابر آن میایستد.
سخنگوی شورای نگهبان با تأکید بر اهمیت این روز عنوان کرد: سیزدهم آبان به عنوان روز ملی مبارزه با استکبار جهانی در تقویم ثبت شده و این یادآوری است برای نسلهای آینده که هرگز نباید از حق و حقیقت غافل شوند.
حقوقبشر آمریکایی و واقعیتهای منطقه
طحاننظیف در ادامه سخنان خود به بررسی موضوع حقوق بشر و استانداردهای دوگانه آمریکایی پرداخت. وی با انتقاد از سیاستهای غرب در عرصه حقوق بشر، به جنگ غزه و لبنان اشاره و تأکید کرد که در یک سال گذشته حدود ۵۰ هزار نفر در این مناطق به شهادت رسیدهاند.
وی با بیان اینکه این آمار تنها یک عدد نیست، گفت: هر یک از این جانها نمایانگر انسانی بیدفاع است که تنها به دنبال حق حیات در وطن خود بوده است.
این استاد دانشگاه همچنین بیان کرد: تعداد زیادی از شهدا، زنان و کودکان هستند که در فضای اختناق و سانسور، باز هم قتل عام آنها به وضوح قابل مشاهده است.
وی افزود: در این جنگ، با طرفی مواجه هستیم که حیثیت خود را در تقابل میبیند و به هیچ چیز پایبند نیست.
این عضو حقوقدان شورای نگهبان همچنین به تغییر رویکرد غرب اشاره کرد و گفت: سابقاً تلاش میکردند تا صحنه را بزک کنند، اما اکنون سکوت هم نمیکنند و با سلاح و پول از رژیم صهیونیستی حمایت میکنند.
مسیر مقاومت متوقف نمیشود
وی از تجهیزات و سلاحهایی که بر سر غزه و لبنان ریخته میشود، انتقاد کرد و به فرمایشات مقام معظم رهبری درباره شهادت فرماندهان اشاره کرد. او گفت: حرکت مقاومت با شهادت فرماندهان متوقف نمیشود.
سخنگوی شورای نگهبان با یادآوری تاریخ انقلاب اسلامی، به شهدای بزرگی مانند شهیدان باهنر، بهشتی و مطهری اشاره کرد و گفت: مسیر انقلاب اسلامی با شهادت بزرگان انقلاب هرگز متوقف نشده و انتهای این راه علیرغم همه سختیها نصرت و پیروزی جبهه حق خواهد بود.
سخنگوی شورای نگهبان بر اهمیت نقش هر فرد در این مبارزه تأکید کرد و گفت: در نبرد حق و باطل، پیروزی برای جبهه حق است و ما باید در تسریع این پیروزی نقش موثری ایفا کنیم. جبهه باطل به دنبال ناامیدی ماست و ما باید با صلابت و شکوه در این معرکه حضور داشته باشیم. در واقع سوال این است که در این معادله ما کجا ایستادیم؟».
تقدیر از تلاشهای ناظران انتخاباتی
در این جلسه که به تقدیر از دستاندرکاران انتخابات اختصاص داشت، سخنگوی شورای نگهبان بر اهمیت تقدیر از زحمات این عزیزان تأکید کرد و گفت: اگر انتخابات خوبی داشتیم، به دلیل تلاشهای مستمر این افراد است.
وی به تجربه برگزاری پنج انتخابات در یک سال گذشته اشاره و عنوان کرد: با زحمات این عزیزان، توانستهایم از رأی مردم صیانت کنیم؛ بهویژه در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری. علیرغم چالشهای فراوان، روند بررسی صلاحیت حدود ۲۰ هزار نفر با دقت و جدیت انجام شد.
یکی از نکات مهم در این جلسه، اشاره طحاننظیف به انتخابات ریاست جمهوری بود که بهصورت زودهنگام برگزار شد.
وی بیان کرد که پس از برگزاری انتخابات مجلس، برنامهریزیهایی برای کاهش فشردگی انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۴ در حال انجام بود که با شهادت آیتالله رئیسی، نیاز به آمادگی فوری برای برگزاری انتخابات جدید بود.
این عضو حقوقدان شورای نگهبان افزود: برگزاری آرام این انتخابات نشاندهنده ثبات و آرامش نظام سیاسی ماست.
وی بر جایگاه ویژه رئیسجمهور در قانون تأکید کرده و گفت: این انتخابات در فضایی امن و بدون ابهام برگزار شد و نشان از قوت قانون دارد.
طحاننظیف با بیان اینکه فرمایشات مقام معظم رهبری قبل از اعلام رسمی شهادت آیتالله رئیسی، دلگرمی زیادی به مسئولان و دستاندرکاران داد و نشاندهنده اراده برای حل مشکلات کشور بود، گفت: مسئولان در همان روزهای سخت، جلسات خود را برگزار کرده و برنامههای برگزاری انتخابات را تنظیم کردند.
انتهای پیام/