بیان ابعاد زندگی شهدای مدافع حرم همراهی مخاطب را به دنبال دارد
خبرگزاری میزان- کتاب «بیست سال و سه روز» از سری مجموعه کتابهای مدافعان حرم است. این کتاب زندگی و رشادتهای شهید مدافع حرم شهید سید مصطفی موسوی را روایت میکند. این شهید به عنوان جوانترین شهید ایرانی مدافع حرم شناخته میشود که در بیست و یکم آبان ماه ۹۴ در شهر العیس حلب به شهادت رسید.
سمانه خاکبازان نویسنده کتاب «بیست سال و سه روز» در گفتوگو با میزان درباره این کتاب گفت: این اثر به شرح زندگی شهید سید مصطفی موسوی از زمان پیش از تولد تا چندین روز بعد از شهادت وی میپردازد. این شهید زندگی متوسط و عقاید عادی و معمولی داشت. مخاطب در مطالعه این کتاب به راحتی میتواند همذاتپنداری کند چرا که خود واقعی شهید را با همه ابعادش همان شوخ طبعیها و همان هیئت و روضه رفتنها را مطرح کرده است.
وی به علت نوشتن کتاب «بیست سال و سه روز» اشاره و بیان کرد: در ابتدا، سن و سال کم او و جوانی شهید برایم سوال برانگیز بود. دوست داشتم بدانم پسری که در اوج شور و نشاط نوجوانی و جوانی به سر میبرده و طاق آروزهایش سقف آسمان را هم میشکافته چگونه سر از سوریه و میدان جنگ درآورده است. وقتی مصاحبهها را خواندم آنقدر شخصیت شهید، نوع منش و سیر زندگیاش برایم جذاب بود که دیگر نمیشد از او ننوشت.
خاکبازان درباره علت نامگذاری کتاب با عنوان «بیست سال و سه روز» افزود: بیست سال و سه روز نامی بود که دوستان روایت فتح برای کتاب انتخاب کردند؛ این امر اشاره به سن او دارد.
وی بخشهایی از کتاب «بیست سال و سه روز» را معرفی و تصریح کرد: به گروه سنی نوجوان توصیه میکنم تا آن بخشی از زندگی سیدمصطفی را مطالعه کنند که برای بیرون رفتن به خودش میرسید و عطرش کل محله را برمیداشت. چراکه نوجوان باید ببیند که این جوان ۲۰ساله درست مثل خودشان و عاشق موسیقی، فیلم و ظاهر آراسته بوده است.
این نویسنده کتاب ادامه داد: وقتی نوجوان با شهید سید مصطفی موسوی همذاتپنداری کند، خودش تا انتهای کتاب را میخواند، اما جوانان اهل مطالعه میتوانند به بخشی مراجعه کنند که نشان میدهد این شهید به دنبال خواندن کتابهای دکتر شریعتی بوده است. سیر مطالعه سیدمصطفی بسیار جذاب خواهد بود و هیچ چیز برای جوان جویای معرفت از این باارزشتر نیست که بداند چه نوع نگاه و چینشی سبب رسیدن به معرفت میشود.
خاکبازان ذائقه قشر نوجوان را مورد ارزیابی قرار داد و تاکید کرد: برای جذب مخاطب نوجوان باید ابعاد مختلف زندگی شهدا را مطرح کرد، چراکه نوجوانی سن مطالعه و جستوجو و به چالش کشیدن خود است. مادر و پدرها میتوانند با بخشی از خاطرات والدین شهید موسوی و بحث گرفتن رضایت نامه از پدر را مطالعه کنند. حمایتهای پدر سیدمصطفی و عشق مادرانه مادر به شهید برای هر خوانندهای دلنشین است. لطف این همراهی برای پدر و مادرهایی که فرزندانشان آرزوهای بزرگ در سر دارند، لطف دیگری دارد.
وی شیوه نوشتن کتاب «بیست سال و سه روز» را مطرح و اظهار کرد: این اثر در شش فصل نوشته شده است. ساده و روان است و فراز فرود روایت آن را خواندنی کرده است.
این نویسنده کتاب درباره پیام کتاب «بیست سال و سه روز» گفت: حرفهای سیدمصطفی و اندیشه او هرکدام میتواند یک پیام باشد. مثلا جایی که درباره قضاوت نکردن آدمها صحبت میکند یا وقتی از پیام عاشورا سخن میگوید، در اصل سیدمصطفی بود و پیامی که با شهادتش به همه داد.
خاکبازان تصریح کرد: سعی من در این کتاب این بود که سیدمصطفی را همانطور که بود، روایت کنم. به دور از بزرگنمایی یا حذف و اضافهای. او خودش بود، یک جوان امروزی با زندگی امروزی و خواستههایی آشنا. دوست داشتم بدون هیچ کم و کاستی از سیدمصطفی بگویم تا مخاطب احساس دوری از سیدمصطفی نکند و با او همراه شود.
انتهای پیام/