غریبآبادی: مواجهه با بحرانهای منطقهای و بینالمللی، بدون تلاشهای مشترک مقدور نیست
خبرگزاری میزان - مراسم گرامیداشت هفتادونهمین سالگرد تاسیس سازمان ملل روز دوشنبه ۷ آبان ماه با حضور کاظم غریبآبادی، معاون حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه، استفان پریزنر، هماهنگکننده مقیم سازمان ملل در جمهوری اسلامی ایران، ژیلا مهدی آقایی، مشاور عالی رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست و جمعی از نمایندگان و سفرای کشورهای خارجی مقیم تهران در مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی برگزار شد.
غریبآبادی طی سخنانی ضمن اشاره بر نقش جمهوری اسلامی ایران بهعنوان یکی از بنیانگذاران سازمان ملل، بر تعهد کشورمان نسبت به ترویج چندجانبهگرایی و تلاش بهمنظور ارتقا فرهنگ صلح، عدالت، همکاری و همزیستی بینالمللی براساس حقوق بینالملل و اصول منشور سازمان تاکید کرد.
وی افزود مواجهه با بحرانها و چالشهای منطقهای و بینالمللی کنونی، بدون توسل به تلاشهای مشترک همه کشورهاو ملتها مقدور نیست.
معاون حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه، تصریح کرد: مهمترین تراژدی و بحران جهان امروز ما ادامه کارزار بیسابقه نسلکشی، جنایت علیه بشریت و جنایتهای جنگی رژیم غاصب و متجاوز صهیونیستی علیه مردم منطقه بهویژه مردم مظلوم و بیدفاع فلسطین در غزه و لبنان با حمایت بدون قیدوشرط آمریکا و کشورهای مدعی حقوق بشر است که از یک سال گذشته و به نحو افسار گسیختهای در جریان است و متاسفانه روز به روز بر ابعاد آن افزوده میشود.
وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که اعمال هرگونه اقدام قهرآمیز یکجانبه، مغایر با اهداف و اصول مندرج در منشور ملل متحد است و اعمال چنین اقدامهایی در عمل به تضعیف حاکمیت قانون در سطح بینالمللی، نظم جهانی، همبستگی بینالمللی، چندجانبهگرایی و در نهایت اقتدار سازمان ملل میانجامد؛ جمهوری اسلامی ایران همواره مسیر دیپلماسی و گفتوگو را برای حل معضلهای بینالمللی و منطقهای برگزیده است و بر تنشزدایی و ثبات در منطقه تاکید دارد؛ ما بر نقش محوری سازمان ملل در این زمینه باور و تاکید داریم و همگان را به حرکت در این مسیر دعوت میکنیم، اگرچه همزمان دولت و ملت بزرگ ایران در برابر هرگونه تعرض به تمامیت ارضی و استقلال خود با قدرت خواهد ایستاد.
در ادامه پریزنر نیز ضمن اشاره به روابط مثمرثمر و طولانی مدت جمهوری اسلامی ایران بهعنوان یکی از اعضای موسس سازمان ملل و سابقه حضور دفتر سازمان ملل در ایران از سال ۱۹۵۰، به برخی اقدامها و فعالیتهای این سازمان طی یک سال گذشته در کشورمان پرداخت.
وی گفتک سازمان ملل اقدامهای دولت جدید جمهوری اسلامی ایران در زمینه پیشبرد توسعه فراگیر و مشارکت عملی با جامعه بینالمللی را تصدیق میکند.
انتهای پیام/