یحیی سنوار؛ نمادی ادامهدار از محور مقاومت پویا در برابر ۷۵ سال اشغالگری
عباسعلی رهبر، کارشناس مسائل بینالملل در یادداشتی برای میزان نوشت: یحیی سنوار بهعنوان مغز متفکر عملیات طوفانالاقصی در ۷ اکتبر (۱۵ مهر ۱۴۰۲)، تحت تعقیبترین عضو گروه مقاومت حماس در نوار غزه در طول جنگ بوده است و ۴۰۰ هزار دلار جایزه مرده یا زنده بر سر او تعیین شده بود. وی پس از ترور ناجوانمردانه اسماعیل هنیه در تهران در ۳۱ جولای (۱۰ مرداد) بهعنوان رئیس سیاسی این گروه انتخاب شد.
سنوار ۶۱ ساله، پیش از اینکه در سال ۲۰۱۱ در مبادله زندانیان آزاد شود، بیشتر دوران بزرگسالی خود را در زندانهای رژیم صهیونیستی گذراند. وی در سال ۲۰۱۷ فرمانده این گروه در غزه شد. پس از ۷ اکتبر، رژیم صهیونیستی او را بهعنوان مغز متفکر عملیات توصیف کرد.
سنوار که معمولا با نام ابو ابراهیم شناخته میشود، در خانیونس، شهر اصلی در جنوب غزه بزرگ شد و در دهه ۱۹۸۰ به تاسیس حماس کمک کرد.
وی در اوایل سال ۱۹۸۸ بازداشت و به ۴ حبس ابد محکوم شد. او از ۲۳ سال زندان بعدی که تقریبا ۴ سال از آن در سلول انفرادی گذرانده شد، استفاده کرد تا به زبان عبری مسلط و با جامعه و فرهنگ رژیم صهیونیستی آشنا شود. الگوی رهبری مقاومتی او برای تحلیلگرانه محور مقاومت بسیار شنیدنی و کاربردی است.
رهبری مقتدر
ارزیابیهای اطلاعاتی رژیم صهیونیستی از زمان زندان او، سنوار را بهعنوان یک فرمانده «مقتدر، با نفوذ» توصیف میکند که «تواناییهای غیرمعمول در استقامت» و توانایی «رهبری کامل» داشت.
یحیی سنوار در طول مدتی که در زندان بود، خود را بهعنوان یک رهبر در میان زندانیان قرار داد و یک سری اعتصاب غذا را برای درخواست شرایط بهتر مدیریت کرد. او چندین دوره در هیئت رهبری اتحادیه زندانیان حماس خدمت کرد.
مرد عمل در میدان مقاومت
ارتش رژیم صهیونیستی ویدیویی را منتشر کرده بود که گفته میشد سنوار به ۲ همراه یک زن و ۳ کودک از طریق یک تونل هدایت میشود. اما زمان ثابت کرد او همواره در میدان اصلی جنگ برای پیروزی مقاومت قدم برداشته است
اهل مطالعه و دشمن شناس
یحیی سنوار زمانی که در زندان بود، چندین کتاب درباره دستگاه امنیتی رژیم صهیونیستی ترجمه کرد و مانند بسیاری از اسیران فلسطینی، چندین اثر خود را با قاچاق از زندان منتشر کرد. یکی از این آثار، رمان نیمه اتوبیوگرافیک خار و میخک او بود.
رفتار انسانی با شهرکنشینان بازداشتشده
بهگفته یکی از حدود ۲۴۰ صهیونیستی که در ۷ اکتبر ازسوی مقالومت بازداشت شده بود و در جریان تبادل بین حماس و رژیم صهیونیستی در ماه نوامبر (آبان/آذر ۱۴۰۲) آزاد شد، سنوار در اوایل جنگ از بازداشتشدگان در شبکه تونل غزه دیدن کرد. وی به زبان عبری بیعیب و نقص به گروه گفت: سلام، من یحیی سنوار هستم. شما در اینجا بیشترین محافظت را دارید. هیچ اتفاقی برای شما نخواهد افتاد.
دارای هوش سرشار اطلاعاتی
سنوار از خطوط امنی که بهطور مرتب آنها را تغییر میداد، استفاده میکرد و از دستگاههای پیچیده پارازیت برای جلوگیری از افشای موقعیتش برای صهیونیستها استفاده میکرد. وی اغلب از طریق پیامهای کتبی رمزگذاری شده با فرماندهان میدانی حماس ارتباط برقرار میکرد.
دارای شجاعتی کمنظیر
سنوار در سال ۲۰۲۱، اندکی پس از چهارمین جنگ بین حماس و رژیم صهیونیستی از سال ۲۰۰۸ و پس از سوءقصد به جان خود، در یک کنفرانس خبری زنده در قلمرو ساحلی آشکارا رژیم صهیونیستی را برای ترور خود به چالش کشید.
او گفت: زمانی که برنامه تمام شود، بیشتر سفرم به خانه را پیاده خواهم کرد. من این رویداد را در ۱۰ دقیقه تمام میکنم و ۱۰ دقیقه دیگر طول میکشد تا آماده رفتن شوم؛ سپس ۲۰ یا ۳۰ دقیقه پیادهروی خواهم کرد. این تقریبا یک ساعت یا ۳ هزار و ۶۰۰ ثانیه است. برای اسرائیل کافی است که یک هواپیما را مسلح کند و آن را پرتاب کند. با این حال، من پلک نمیزنم.
اندکی پس از کنفرانس خبری، شبکههای تلویزیونی فلسطینی تصاویری از فرمانده حماس را پخش کردند که با اعتماد به نفس در خیابانهای غزه قدم میزد و در محاصره دستیاران و محافظان امنیتی در حالی که شادمانه با حامیانش احوالپرسی میکرد و دست میداد.
طوفان الاقصی ثابت کرد که بازدارندگی رژیم صهیونیستی مختل شده است. حضرت آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب میفرمایند که امروز قدرت بازدارندگی رژیم صهیونیستی به پایان رسیده؛ همان چیزی که دهها سال پیش، شاید حدود ۶۰ سال قبل از این، بِنگوریون (یکی از موسسان اصلی رژیم صهیونیستی و نخستوزیر این رژیم) هشدار داد. او گفت که هر وقتی قدرت بازدارندگی ما به پایان برسد، رژیم ما مضمحل خواهد شد.
قدرت بازدارندگی رژیم صهیونیستی به پایان رسیده یا نزدیک به پایان است. خودشان هم میدانند، خودشان هم میفهمند که اضمحلال و انحلالشان نزدیک است.
ناگفته نماند که نبرد طوفانالاقصی بار دیگر مسئله فلسطین را بهعنوان مهمترین مسئله جهان مطرح کرد. بدون تردید اکنون مسئله فلسطین به رمز و نمادی برای همه آزادیخواهان جهان تبدیل شده و ملت فلسطین و مسئله آنها در سایه طوفانالاقصی توانست بهطور بیسابقهای افکار عمومی جهانی را به سوی خود جلب کنند.
درحالی که سران غربی درپی شهادت یحیی سنوار از پایان جنگ و آزادی شهرکنشینان بازداشتشده و صلح پایدار (به نفع رژیم صهیونیستی) سخن میگویند، باید گفت که که بنابر فرمایش مقام معظم رهبری، مقاومت، زنده، سرحال، آماده؛ آن رژیم، خسته، سرافکنده، پشیمان و داغ باطلهی «جنایتکار» به پیشانیاش خورده؛ این وضعی است که امروز وجود دارد؛ و البته در جای دیگری ضمن تاکید بر حمایت از مردم فلسطین، فرمودند که «ما از حرکت مردم فلسطین با همهی وجود، تا هروقت بتوانیم و هرجور بتوانیم دفاع میکنیم».
آری تا زمانی که اشغال و تجاوز وجود دارد، مقاومت پایدار خواهد بود، زیرا شهدا زنده بوده و منبع الهام برای مسلمانان و آزادیخواهان باقی میمانند.
انتهای پیام/