کمبود ویتامین D. در ۷۰ درصد بزرگسالان کشور/ غنی سازی آرد نانهای تافتون، سنگک، لواش و بربری
به گزارش گروه جامعه ، زهرا عبداللهی با اشاره به مطالعات انجام شده در دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران و آزمایشگاه ملی سلامت در زمینه ریزمغذی ها، اظهار داشت: تمام گروههای سنی در کشور با کمبود ویتامین D. مواجه هستند، به طوری که کمبود این ویتامین در ۶۷ نوجوانان، ۸۶ درصد زنان باردار، ۶۲ درصد کودکان ۶ ساله و ۷۰ درصد بزرگسالان شایع است.
وی با اشاره به پیامدهای غیر قابل جبران کمبود ویتامین D. و تحمیل هزینههای هنگفت به نظام سلامت، تصریح کرد: کمبود این ویتامین خطر ابتلا به بیماریهای غیر واگیر مانند دیابت، بیماریهای قلبی و عروقی، انواع سرطان ها، ام اس، آسم، آلرژی و پوکی استخوان را افزایش میدهد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: راهکار موثر و عملی که میتواند شیوع کمبود ویتامین D. را در کشور کاهش دهد، غنی سازی مواد غذایی با این ویتامین است که با توجه به اجرای برنامه ملی غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک در کشور، برنامه افزودن ویتامین D. نیز به عنوان یک راهکار، میتواند اثربخش باشد.
وی با اشاره به اینکه غنی سازی آرد با ویتامین D. در اولویت برنامههای معاونت بهداشت و سازمان غذا و دارو است، گفت: پایلوت این برنامه به مدت یک سال با کمکهای تکنیکی مشاوران بین المللی از سازمان بهداشت جهانی و یونیسف در بیرجند اجرا میشود.
عبداللهی خاطرنشان کرد: در طول اجرای پایلوت این برنامه، قابلیت اجرایی و پروتکل کنترل کیفیت تدوین میشود و پس از آن ویتامین D. نیز در برنامه ملی غنی سازی آرد قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه غنی سازی آرد با ویتامین D. در نانهای چهارگانه تافتون، سنگک، لواش و بربری که در برنامه غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک هستند، انجام میشود، گفت: این طرح در سه کارخانه آرد بیرجند دنبال میشود که براساس گزارشهای سازمان غذا و دارو فعالیتهای خوبی در این زمینه در حال انجام است.
عبداللهی همچنین در مورد منابع تامین D. ویتامین، اظهار داشت: اقدامات لازم برای واردات ویتامین D. توسط سازمان غذا و دارو سازمانهای بین المللی یونیسف و بهداشت جهانی صورت گرفته است تا واردات سریعتر انجام شود و تولیدکنندگان داخلی بتوانند پرمیکس آهن، اسید فولیک و ویتامین D. را تولید کنند تا برنامه در اسرع وقت آغاز شود.