زینت اسلام و اهل بیت باشید

17:07 - 04 دی 1397
کد خبر: ۴۷۹۲۹۶
نماینده، ولی فقیه در امورحج و زیارت با اشاره به فرموده امام صادق (ع) اظهار داشت: زینت اسلام و اهل بیت باشید.

زینت اسلام و اهل بیت باشید

به گزارش گروه جامعه ، حجت‌الاسلام والمسلمین سید علی قاضی عسکر، درجلسه تواصی به حق درجمع کارکنان سازمان حج و زیارت وبعثه مقام معظم رهبری با اشاره به حدیثی از امام صادق (ع) به بیان برخی نکات اخلاقی پرداخت و زینت بودن شیعیان برای اهل بیت را از توصیه‌های مهم امام ششم ذکرکرد.

وی با اشاره به حدیث" کُونُوا زَیْناً وَ لاَ تَکُونُوا شَیْناً " اظهار داشت: دراین حدیث امام صادق به شیعیان می‌فرمایند: کاری کنید که برای ما؛ همیشه زینت باشید و موجبات ننگ و عار ما را فراهم نکنید.

نماینده، ولی فقیه درامور حج و زیارت با بیان اینکه این توصیه موکد ائمه مصومین به مردم است، افزود: امام صادق (ع) درحدیث دیگری می‌فرمایند: " یَا مَعْشَرَ اَلشِّیعَةِ إِنَّکُمْ قَدْ نُسِبْتُمْ إِلَیْنَا کُونُوا لَنَا زَیْناً وَ لاَ تَکُونُوا عَلَیْنَا شَیْناً - شما منسوب به ما هستید و هر کس شما را می‌بیند؛ می‌گوید این‌ها شیعیان امام صادق و پیروان اهل بیت هستند پس شما برای ما زینت باشید و موجبات بدنامی ما را فراهم نکنید ".

وی با اشاره به اینکه درتعبیر دیگری از امام صادق نقل شده است: " معاشر الشیعة کونوا لنا زینا و لاتکونوا علینا شینا قولوا للناس حسنا و احفظوا السنتکم و کفو‌ها عن الفضول و قبیح القول " اظهار داشت: دراین حدیث از به نیکی صحبت کردن با مردم و حفظ زبان از حرف‌های اضافه و زشت بعنوان مصادیق زینت بودن نام برده شده است.

وی با اشاره به اینکه دراوصاف رسول خدا (ص) آمده است ایشان به کسی بد نمی‌گفت و به کسی دشنام نمی‌داد، افزود: همین خصوصیات را باید شیعیان اهل بیت عصمت و طهارت و پیروان رسول خدا داشته باشند.

وی با بیان اینکه مفهوم این حدیث خوب صحبت کردن با همه مردم است، گفت: وقتی حرف می‌زنید حرف تان گزنده ومنحرف کننده نباشد و موجب ناراحتی دیگران نشود.

نماینده، ولی فقیه از زیاد سخن گفتن بعنوان یک خطا و آفت یاد و تصریح کرد: انسان عاقل همیشه کم، اما پخته و کنترل شده حرف می‌زند، زیاد سخن گفتن حتما خطا و اشتباه در پی خواهد داشت.

وی با بیان اینکه رعایت این نکات برای زندگی فردی، اجتماعی، حکومت و مسئولان ما الهام بخش است، تاکید کرد: اگر می‌خواهید جامعه آرامش داشته باشد زیاد حرف نزنید، زیاد حرف زدن به خطا و اشتباه کشیده می‌شود؛ همانطور که امیرالمومنین در روایتی می‌فرمایند: " من کثر کلامه کثر خطائه - کسی که زیاد حرف می‌زند خطایش بیشتر می‌شود ".

حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر با بیان اینکه کم حرف زدن و خوب حرف زدن موجب آرامش جامعه می‌شود، گفت: یکی از مشکلات امروز جامعه این است که هر روزحادثه جدیدی ایجاد وبه مردم آدرس غلط می‌دهند و آن‌ها را چند روز با این گونه مسائل درگیرمی کنند.

نماینده، ولی فقیه با اشاره به اینکه در روز‌های اخیر آقایی به گمرک رفته و با یک مامور گمرک بد برخورد کرده که کاربدی هم بوده است، افزود: این موضوع به فضای مجازی، مطبوعات و صدا وسیما هم کشیده شد و به آن دامن زدند و بدین ترتیب مردم را مدت‌ها درگیراین ماجرا کرده اند؛ درحالی که حل این موضوع راهکار قانونی داشت و باید از همان طریق پیگیری می‌شد.

وی اضافه کرد: این موضوع می‌توانست در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس رسیدگی و با آن برخورد جدی و قاطع صورت می‌گرفت و فرد خطاکار هم از مردم و آن کارمند نیزعذرخواهی می‌کرد و پرونده بسته می‌شد.

وی ادامه داد: برادر دیگری قبل از خطبه‌های نمازجمعه سخنرانی می‌کند و مسایلی را که باید در جای دیگری حل شود در بین مردم مطرح می‌کند.

وی افزود: برخی اوقات نیز به اسم افشاگری مطالبی مطرح می‌شود که نه بدرد دنیا و نه بدرد آخرت مردم می‌خورد و مردم را با این گونه حرف‌ها سرگرم می‌کنند و سوال‌ها و مشکلات اصلی آن‌ها بی جواب می‌ماند.

نماینده، ولی فقیه با تاکید براینکه این موارد، آسیب‌های اجتماعی و مشکلات اصلی کشور نیست، اظهار داشت: بیکاری، فقر، تبعیض، محرومیت‌های اجتماعی، طلاق، اعتیاد و هزاران نکته دیگری که باید مورد توجه افکار عمومی قرار بگیرد از مشکلات اساسی بشمارمی آید لیکن متاسفانه این مسایل مهم در حاشیه قرارگرفته و مسایل کوچک بزرگ می‌شود، و به این خطای بزرگ رسانه‌ها هم دامن می‌زنند.

وی با بیان اینکه امام صادق نزدیک به ۱۴ قرن قبل به شیعیان فرمودند: کم حرف بزنید و زینت ما باشید، اظهار داشت: درحالیکه در دنیا مرکز پیروان اهل بیت ایران معرفی می‌شود آیا این برای اهل بیت زینت است که هر روز دعوا‌ها به رسانه‌ها کشیده شود وشاهد اختلاف و درگیری باشیم؟

حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر با تاکید براینکه مسئولان باید بیشترازهمه به این نکات توجه کنند، گفت: ما باید زینت اهل بیت باشیم تا همه؛ ایران را نشان دهند و بگویند در ایران هیچ کس به هیچ کس اهانت نمی‌کند، تهمت نمی‌زند و همه در امنیت اخلاقی با یکدیگر زندگی می‌کنند و بدنبال پیشرفت، رشد و سعادت هستند.

وی با اشاره به اینکه امیرمومنان در اوصاف شیعیان شان فرموده اند: " الذین أذا غضبوا لم یظلموا " افزود: از ویژگی‌های شیعیان این است که اگرعصبانی شدند به کسی ظلم و ستم نمی‌کنند.

نماینده، ولی فقیه با اشاره به حدیث " برکة علی من جاوروا، سلم لمن خالطوا " اظهار داشت: حضرت علی (ع) می‌فرمایند: شیعیان ما برای همسایگان خود مایه برکتند و با کسانی که معاشرت می‌کنند پیام آوران صلح و صفا و صمیمیت هستند.

وی افزود: امام باقر نیز صریح می‌فرمایند: "لا تَذهَبْ بِکُمُ المَذاهِبُ فوَ اللّه ما شِیعَتُنا إلاّ مَن أطاعَ اللّه عَزَّ و جلَّ - شما را از راه منحرف نکنند و وعده دروغ ندهند؛ به خدا قسم شیعه ما نیست، مگر کسى که از خداوند عزّ و جلّ اطاعت کند ".

وی تصریح کرد: شیعه نمی‌تواند بد دهان باشد و آبروی مردم را برده و به آن‌ها ظلم کند وفرصت‌ها را هدر دهد.

وی با اشاره به فرارسیدن چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی تاکید کرد: فرصت‌ها را نباید سوزاند بلکه باید راهکار‌های مناسب را برای حل معضلات و مشکلات مردم شناسایی و آن‌ها را عملیاتی کرد.

حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر به محور‌های گفتگوی ابی اسماعیل از یاران امام باقر (ع) با آن حضرت اشاره کرد و گفت: ابی اسماعیل به امام می‌گوید در منطقه ما شیعیان زیادند! امام از وی می‌پرسند آیا افراد ثروتمند به فقرا رسیدگی می‌کنند؟ و آیا نسبت به یکدیگراهل گذشت هستند و با هم به خوبی زندگی و به یکدیگر کمک مالی می‌کنند؟ اوگفت: خیر! حضرت فرمودند: پس این‌ها شیعیان ما نیستند.

وی با بیان اینکه شیعه علائم و آثار دارد، خاطرنشان کرد: اگرمی خواهیم نظام جمهوری اسلامی که به برکت خون شهدا به این مرحله رسیده است پایدار و باقی بماند باید به دستورات اهل بیت عمل کنیم و زینت اسلام واهل بیت باشیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *