سیاستهای ایتالیا و مرگ مهاجران؛ جسد ۶ نفر در سواحل سیسیل کشف شد
خبرگزاری میزان - رسانههای ایتالیایی گزارش کردند که گارد ساحلی ایتالیا جسد ۶ نفر را در سواحل سیسیل پیدا کرده که گمان میرود جسد برخی از ۲۱ مفقودشده در حادثه غرق شد قایق مهاجران در اوایل این ماه باشند.
گارد ساحلی ایتالیا پیش از این اعلام کرده بود که پس از غرق شدن یک قایق، ۷ نفر را نجات داده بود.
بازماندگان به امدادگران گفتند که در اول سپتامبر (۱۱ شهریور) از لیبی بهحرکت درآمدند و ۲۱ نفر از ۲۸ سرنشین قایق، از جمله ۳ کودک، در پی آبوهوای نامساعد به دریا سقوط کردند.
رسانه ایتالیایی AGI گزارش کرد که امدادگران براساس مختصات محل پیدا شدن اجساد، بر این باورند که این ۶ جسد مربوط به برخی از ۲۱ مهاجر ناپدیدشده است.
سازمان غیردولتی سیواچ (Sea-Watch) مقامهای ایتالیایی را متهم به تاخیر در کمکرسانی باوجود هشدارهای قبلی درمورد وضعیت قایق کرده است.
سیواچ گفت که هواپیمای Seabird ۲ قایق مذکور را در ۳۷ مایل دریایی لامپدوزا شناسایی کرده بود؛ علاوه بر این، تعداد سرنشینان قایق و بندر مبداء با جزئیات گزارش شده از سوی سازمانهای غیردولتی مطابقت دارد.
به گزارش سیواچ، چندین تماس با مقامهای ایتالیایی و مالتی درباره این حادثه انجام شده بود، اما هیچ اقدام بهموقعی انجام نشد.
- بیشتر بخوانید:
- سرنوشت پناهجویان گرفتار در سیاستهای ضدمهاجرتی رم
- مسیر دریایی اروپا؛ انسداد راههای امن و خطر مرگ برای مهاجران
مدیترانه مرکزی یکی از مرگبارترین مسیرهای مهاجرت در جهان است.
براساس گزارش آژانس مهاجرت سازمان ملل (IOM)، بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ مهاجر در تلاش برای عبور از این گذرگاه در سال گذشته جان خود را از دست داده یا مفقود شدهاند؛ این نرخ از ابتدای سال تاکنون هزار و ۱۱۶ مهاجر بوده است.
تازهترین آمار وزارت کشور ایتالیا حاکی از آن است که بیش از ۴۳ هزار مهاجر در سال ۲۰۲۴ تاکنون به ایتالیا رسیدهاند.
سرکوب کشتیهای نجات مهاجران
براساس گزارشها، ایتالیا اقدامهای خود را برای سرکوب مهاجرانی که از طریق دریای مدیترانه به این کشور سفر میکنند، افزایش داده است.
طی روزهای گذشته گزارش شده بود که دولت جورجیا ملونی، نخستوزیر ایتالیا برای بیستوسومین بار یک کشتی نجات بشردوستانه را توقیف کرده است.
مقامهای ایتالیایی دستور توقیف ۶۰ روزه را صادر کردند که یکی از مهمترین توقیفها در کمپین ۱۸ ماهه دولت این کشور علیه کشتیهای بشردوستانه فعال در دریای مدیترانه بود.
ژئو بارنتز به تازگی ۱۹۱ مهاجر را نجات داده و به خشکی رسانده بود.
رم، ژئو بارنتس را به بهخطر انداختن زندگی افراد و ارائه نکردن اطلاعات سریع به مقامهای ایتالیایی در جریان نجات شبانه در مرکز مدیترانه متهم کرد.
پزشکان بدون مرز هرگونه تخلف را رد کرده و میگوید که خدمه ژئو بارنتز پس از مشاهده تعداد قابل توجهی از مردم که از یک قایق کوچک به داخل دریا سقوط کرده بودند، وارد عمل شدند.
انتظار میرود که این مراکز که در شهرهای شنگین و جادر در شمال آلبانی قرار دارند، تا ۳۶ هزار نفر در سال را در خود جای دهند.
انتهای پیام/