خانواده محور فعالیتهای کانون مساجد است
حجتالاسلام و المسلمین کمال خداداده، رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور در گفتوگو با میزان ضمن گرامیداشت روز جهانی مسجد بیان کرد: وقتی در سال ۱۳۴۸ شمسی صهیونیستها اقدام به آتشزدن مسجدالاقصی کردند، تصور این را نداشتند که کارکرد مسجد فراتر از ساختمان و بنای آن است و این مسجد با آتشزدن از بین نمیرود، بنابراین این روز بهدرستی روز جهانی مسجد نامگذاری شده است.
وی با اشاره به کارکرد اجتماعی مساجد، بیان کرد: مساجد برای بخشهای مختلف جامعه از خانواده گرفته تا اجتماعات بزرگتر برنامه دارند. براینمونه، اگر مساجد رسالت واقعی خود را در محلات ایفا کنند و بهاحیای کارکردهای اساسی مسجد همت بگمارند، این پیوند خانوادهها با مکان قدسی مسجد به سبک زندگی مردم صبغه الهی میدهد و در تعاملات روزمره شاهد کاهش آسیبهای اجتماعی و رشد روحیه مسئولیتپذیری و انجام وظایف در بین اهالی محلات خواهیم بود.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور با بیان اینکه یکی از نتایج حضور خانوادهها در مسجد، شناخت حقوق فردی و اجتماعی آنها است افزود: ماهیت مساجد و اقامه جماعات در آن بهگونهای است که روحیه حقپذیری و عدالت را در افراد تقویت میکند که ضامن اجرای تمامی وظایف فردی و اجتماعی در جامعه است. درواقع همزیستی مؤمنانه خانواده با مسجد و کانونهای فرهنگی و هنری زمینهساز و احیاگر کارکردهای اجتماعی محسوب میشود و درنتیجه ظلم در تمامی مراتبش در خانواده مسجدی و بهتبع آن در جامعه و حکومت اسلامی کاهش پیدا میکند.
وی با اشاره به بهرهمندی مساجد از فناوریهای روز، اظهارکرد: ما در ستاد کانون مساجد کشور در صدد هستیم تا زمینه دسترسی همه افراد به تسهیلات مسجدی اعم از آموزشها و فعالیتهای فرهنگی و هنری را در قالب یک شبکه مسنجم، تحتعنوان «سامانه بچههای مسجد» فراهم کنیم و علاوه بر آن سعی شده است با راهاندازی «مرکز تماس مساجد» امکان برقراری ارتباط دو سویه مردم و نهادهای خدمتگزار مساجد فراهم شود. برای مثال خیلی از افراد مطالبات خود درزمینه امکانات مادی و معنوی مساجد و طرح ایدههای جدید را از طریق این مرکز به ستاد اطلاع داده و این مرکز تمامی مراحل ثبت، ارجاع و پیگیری را از طریق یک سامانه هوشمند انجام میدهد.
ترویج همزیستی مومنانه
خداداده درباره فعالیتهای خانوادهمحورستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، تاکید کرد: خانوادهمحورکردن فعالیتها و برنامههای کانونهای فرهنگی هنری مساجد با هدف گرهگشایی از مشکلات اهالی محلات و ارتقای همزیستی مومنانه از راهبردهای کانونهای مساجد محسوب میشود.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور تصریح کرد: جایگاه و اهمیت بانوان بهعنوان مهمترین قشر اثرگذار در تعالی خانواده، جوانی جمعیت و تحکیم خانواده همواره مورد تاکید است. تأسیس ۱۵۰۰ کانون تخصصی خواهران، برگزاری کنگره ملی فعالان و مدیران کانونهای خواهران در تالار وحدت و همایش ملی خانواده و جوانی جمعیت از جمله برنامههای ستاد در این راستا بوده است.
وی در پاسخ به اینکه مساجد چه نقشی در روند بهبود معیشت و رفع مشکلات اقتصادی دارند، عنوان کرد: برگزاری کلاسهای فرهنگی هنری، کارگاههای آموزش مهارتهای زندگی، اجرای مسابقات کتابخوانی در کنار ایجاد صندوق قرضالحسنه و اعطای وام به افراد نیازمند در مساجد از جمله برنامههای کانونهای فرهنگی هنری مساجد در سطح کشور بوده است.
انتهای پیام/