افزایش ربع قرن طول عمر ایرانی ها/ایران محل توریسم درمانی و پذیرش بیمار از کشورهای همسایه شده است
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ایرج حریرچی در نشست خبری هفتگی با اصحاب رسانه اظهار داشت: در ازای ۱۰۰ هزار تولد زنده، مادران باردار فوت میکردند که الان به زیر ۱۹ درصد رسیده است هچنین امید به زنگی ما از حدود ۵۰ درصد در خانمها به ۷۹.۵ و در مردان ۷۵.۴ رسیده واین موضوع به این معنی است که افزایش ربع قرن امید به زندگی در چهل سالگی داشتیم. طول عمر ایرانیان نسبت به قبل انقلاب به ۵۰ سال، ۵۰ درصد بهتر شده است و به بالای ۷۵ سال رسیده است.
حریرچی گفت:همان طور که میبینیم در کشوری که پزشکان کشورهای دیگر با زبانهای دیگر مشغول فعالیت بودند الان ایران به محل توریسم درمانی و پذیرش بیمار از کشورهای همسایه تبدیل شده آن هم به عنوان مهمترین جز صنعت توریسم.
سخنگوی وزارت بهداشت درمورد پرستاران مشغول در بخش دولتی نیز افزود:هم اکنون در وزارت بهداشت ۱۲۵۳۶۹ کادر پرستادری شامل کارشناسان پرستاری و با مدارک بالاتر از کارشناسی، فارغ التحصیل شتههای هوشبری و اتاق عمل، دارندگان مدارک بهیاری، کمک بهیاری و کمک پرستاری در حال فعالیت هستند. وی ادامه داد:۹۰ هزا و ۶۱ نفر از این تعداد پرستاران لیسانسه یا مدرک بالاتر دارندو ۱۸ درصد کادرپرستاری بانوان و ۲۲ درصد آن را آقایان تشکیل میدهند.
حریرچی اضافه کرد:۵۳ درصد کادر پرستاری به صورت استخدام رسمی و پیمانکاری، ۲۳ درصد درحال گذارندن دوره طرح و تعهدات قانونی و ۲۴ درصد به صورت شررکتی و قرار دادهای خرید خدمت مشغول فعالیت هستند.
وی گفت:درسال ۹۷ با تصحیح سهمیههایی که انچام شد تعداد پذیرش دانشجو در مقطع کارشتناسی پرستاری حدود ۱۰ هزار نفر، در مقطع کارشناسی ارشد ۱۳۲۰ و در مقطع دکتری تخصصی پرستاری ۱۱۰ نفر بوده است.
حریرچی در ادامه در خصوص آخرین دستاوردهای طرح تحول سلامت افزود:از اردیبهشت سال ۹۳ تا الان ۳۵۵۲۰۰۰ سه میلیون و ۵۵۲ هزار بیماردر بیمارستانهای بخش دولتی بستری شده و از یارانههای مالی و تجهیزاتی و خدماتی طرح تحول استفاده کرده اند. در همین مدت اجرای طرح تحول بیش از ۲ میلین و صدو دوازده هزار زایمان طبیعی رایگان در بیمارستانهای دولتی سرار کشور در راستانی اجرای سیاستهای جمعیتی و حمایت مالی از خانوادههای جوان انجام شده است و در همین مدت چهار ونیم سال اخیر اجرای طرح تحول سلامت دو میلیون و ۷۰۰ هاز متر مربع فضای بستری، بیمارستانی موجود بازساری شده، ۴۵ هزار تخت بیمارستانی کشور با استفاده صد درصدی از تجهیزات داخل و تولید داخلی به طور کامل بازسازی در خدمت مردم قرار گرفته است.
وی افزود:۲ هزار و ۴۲۰ تخت مراقب ویِژه ای سی یو و سی سی یو تجهیز شده، ۷۵ هزار و پانصد قلم تجهیزات پزشکی برای بیمارستانهای موجود و جدیدالاحداث تامین و ۱۳۱ تجهیزان هتلینگ در بیمارستانها مستقر شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت:بری ترویج زایمان طبیعی هزارو هشتصد واحد اختصاصی زایمان در ۳۶۶ بیمارستان ساخته شده و ۱۷ مرکز جدید ناباروی با تمرکز در مناطق محروم در شش استان فاقد این گونه مراکزها مثل سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کهکیلویه، لرستان ایجاد شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان این که ۱۳۰۰ تخت جدید بستری روانپزشکی و ۱۵ بخش اورژانس روانپزشکی جدید در بیمارستانها ایجاد شده است، افزود: ٣٩ پایگاه اورژانس هوایی در کشور ایجاد شده و ۱۳۰۷۹ بیمار و مصدوم طی ۹۰۲۲ سورت پروازی به بیمارستانها و مراکز درمانی منتقل شده اند.
وی در ادامه افزود: ٢٥٠ پلی کلینیک تخصصی جدید شامل ۶۴۴۰ مطب در بخش دولتی ساخته و تجهیز و ۱۲۵ بخش اورژانس در بیمارستانهای تروما و اصلی کشور ساخته شده است. همچنین بخش اورژانس اکثر بیمارستانهای کشور نوسازی شده و ۱۵۰۰ تخت اورژانس جدید ایجاد شده و ۱۸۰ بخش بستری اورژانس در سراسر کشور بهسازی و استانداردسازی شده است.
دکتر ایرج حریرچی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که برنامه ملی درمان پیشرفته سکتههای قلبی (به عنوان اولین علت مرگ ایرانیان) به صورت شبانه روزی در ۵۴ بیمارستان کشور در ۲۴ شهر اجرا شده است، افزود: طی اجرای این برنامه، به ۳۵۴۰۰ نفر خدمت پیشرفته و حیاتی باز کردن عروق قلبی به وسیله آنژیوگرافی ارائه شده است.
وی همچنین گفت: با اجرای برنامه ملی درمان پیشرفته سکتههای مغزی (به عنوان دومین علت مرگ ایرانیان) به صورت شبانه روزی در ۵۵ بیمارستان کشور در ۲۵ شهر ۳۵۲۰ نفر از خدمت ترومبولیتیک تراپی و باز کردن عروق مغز بهرهمند شدند.