توجه ویژه سند تحول و تعالی قوه قضاییه به حمایت از تولید/مشکلات زیست محیطی شرکت پتروشیمی استان ایلام با ورود دادگستری استان رفع شد
خبرگزاری میزان - در سند تحول و تعالی قوه قضاییه همواره به حمایت از تولید توجه ویژهای شده است به همین منظور رئیس عدلیه به کلیه مقامات و مسئولان قضایی در سراسر استانها دستور مؤکد داد که در همکاری با مقامات و مسئولان سایر دستگاهها به منظور تحقق شعار سال ناظر بر «جهش تولید با مشارکت مردم» اهتمام تام و تلاش مضاعف داشته باشند و توجه کنند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای دوشنبه ۶ فروردین ۱۴۰۳ طی سخنانی در نشست شورای عالی قوه قضاییه با تبیین و تشریح الزامات تحقق عینی و عملی راهبرد «جهش تولید با مشارکت مردم»، گفت: در وهله نخست باید راههای تحقق مشارکت مردمی در امر خطیر جهش تولید را شناسایی کنیم و ظرفیتهای مردمی را بشناسیم و آنها را به فعلیت برسانیم؛ این مهم در گروی فراهم آوردن سازوکارهایی مناسب و تخصصی است؛ در این رهگذر چنانچه نیاز است باید قوانینی وضع یا مقررههایی را اصلاح و یا ایجاد ساختار کنیم.
رئیس دستگاه قضا افزود: در مسیر تحقق عینی و عملیِ راهبرد «جهش تولید با مشارکت مردم» ضروری است که بیش از گذشته به امر خطیر رفع موانع تولید اهتمام داشته باشیم و هر سه قوه با هماهنگی یکدیگر نسبت به شناسایی موانع تولید و رسیدن به وحدتنظر در این مقوله و اقدام عملی برای رفع این موانع، کوشا و ساعی باشند. باید هر سه قوه با همفکری و هماهنگی، سازوکارهای اجرایی رفع موانع تولید را تدوین و تمهید کنند و اینگونه نباشد که هر قوه و دستگاهی برای رفع موانع تولید، مسیری جداگانه را طی کند؛ در این راستا باید با بخش خصوصی نیز همکاری و همفکری داشته باشیم.
همچنین رئیس قوه قضاییه دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ در نشست شورایعالی قوه قضاییه با اشاره به روز ملی کارآفرینی، اظهار کرد که در راستای تحقق شعار سال ناظر بر «جهش تولید با مشارکت مردمی» باید دست به دست هم دهیم تا بر افزایش تولید و سرمایهگذاری و تأمین امنیت سرمایهگذاری بیفزاییم؛ قطعاً افزایش قدرت اقتصادی و بهبود معیشت مردم سبب آرامش روان آنها نیز میشود و به تبع آن از میزان بسیاری از آسیبها و تنشها و جرائم اجتماعی کاسته میشود. در قضیه تحقق شعار سال، شاید دستگاه قضایی نتواند نقش اول را ایفا کند، اما در حدی که میتوانیم باید نقشآفرین باشیم و به دولت کمک کنیم.
وی ادامه داد که دولت نیز در این عرصه باید خلاقیت و ابتکار به خرج دهد و از نیروهای متخصص و صاحبنظر بهره بگیرد و همپوشانی و همکاری بیشتر میان قوا وجود داشته باشد. قطعاً اگر دنیا بفهمد که ما همچون مبحث امنیت در قضیه اقتصاد نیز قوی هستیم، به نحو دیگری با ما تعامل میکند و اگر احساس کند در این زمینه لَنگ هستیم، جور دیگری برنامهریزی میکند و حتی ممکن است در صدد ضربه به ما برآید.
داود جعفری فر مدیرعامل و عضو هیئت مدیره شرکت پتروشیمی استان ایلام در گفتوگو با میزان، درباره حمایت دادگستری استان ایلام از این واحد تولیدی اظهار کرد: استان گازخیز ایلام بعد از عسلویه، بزرگترین ذخایر گازی کشور را داراست امروزه فرآوری صنایع پتروشیمی، عاملی مهم در تأمین مواد اولیه برای بخشهای اقتصادی کشورهاست، چرا که از یک سو با فرآوری تولیدات صنایع در اشتغالزایی نقش قابل توجهی ایفا میکند و از سویی دیگر ارزش افزوده ناشی از این فرآوری به اقتصاد ملی دولتها یاری رسانده و همزمان به احیای بخشهای اقتصادی همچون کشاورزی، خدمات ساختمان و اقتصاد عمومی کمک میکند.
جعفری فر بیان کرد: شرکت پتروشیمی ایلام به عنوان بزرگترین مجتمع پتروشیمی واقع درغرب کشوربه منظورسرآمدی کیفی وکمی درتولید وعرضه محصولات با کیفیت ومنطبق بر استانداردهای ملی و بین المللی در بازارهای داخلی وخارجی با بهره گیری ازدانش، سرمایههای انسانی وفناوریهای نوین فعالیت میکند.
وی افزود: محصولات این واحد تولیدی متنوع است در مجتمع پتروشیمی ایلام ۶ نوع محصول شامل اتیلن، پلی اتیلن سنگین، دیمتیل دیسولفید، بنزین پیرولیز، پروپیلن در دو گرید شیمیایی و پلیمری و همچنین سوخت کوره تولید میشود و ۳ هزار نفر نیروی انسانی در این شرکت مشغول به کار هستند.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی استان ایلام گفت: محصولات تولیدی علاوه بر بازارهای داخلی به خارج کشور نیز صادر میشود، بازار اصلی صادرات به چین، ترکیه، هند و... است.
جعفری فر اظهار کرد: به دلیل اینکه استان ایلام در مزر واقع شده است و موضوعات امنیتی گاها به وجود آید، ولی همواره دادگستری استان ایلام به عنوان پشتیبان تولید، به این شرکت پتروشیمی کمکهای فراوان کرده است اگر بحث امنیت را به عنوان یکی از فاکتورهای اصلی در نظر بگیریم دادگستری استان ایلام همواره پشتیبانیهای لازم را از تولید داشته است.
وی ادامه داد: رئیس کل دادگستری استان و دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان ایلام شناخت بسیار خوبی نسبت به الزامات تولید دارند و بر موضوعات فنی مشرف هستند، محدودیتهای استان و شرکت را نیز به خوبی درک میکنند این تفاهم و همدلی باعث شده است که در استان ایلام بتوانیم با خیال راحت تولید را انجام دهیم. در موضوعات حساس و کلیدی دادگستری استان به عنوان یکی از اعضای شورای تامین همیشه پشتیبان تولید بوده و کمکهای شایانی کرده است.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی استان ایلام گفت: رفع مشکلات زیست محیطی مهمترین کمکی بود که رئیس کل دادگستری و دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان ایلام به این شرکت داشته است چرا که منجر به دعاوی حقوقی شده بود و با ورود به موقع دادگستری استان این موضوع به صلح و سازش ختم شد.
جعفری فر اظهار کرد: در خصوص موضوعات مربوط به کارگران نیز مواردی مطرح شود که دادگستری استان ایلام با پشتیبانی به موقع از بسیاری مشکلات جلوگیری کرد و اگر حمایت و پشتیبانی دادگستری استان ایلام وجود نداشت ممکن بود این واحد تولیدی تعطیل شود.
انتهای پیام/