آغاز ثبتنام از متقاضیان تصدی ریاست و دادستانی دیوان محاسبات کشور
خبرگزاری میزان - به گزارش خانه ملت، ثبت نام از متقاضیان تصدی ریاست و دادستانی دیوان محاسبات کشور از روز گذشته آغاز و تا شنبه هفته بعد ادامه خواهد داشت.
آشنایی با دیوان محاسبات
گفتنی است؛ در تارنمای دیوان محاسبات کل کشور، درباره آشنایی با این دیوان آمده است؛ دیوان محاسبات کشور مؤسسهای دولتی است که در امور مالی و اداری مستقل میباشد و زیرنظر مجلس شورای اسلامی بعنوان بازوی نظارتی آن عمل میکند. این دیوان به کلیه حسابهای وزارتخانه، مؤسسات، شرکتهای دولتی و سایر دستگاههایی که به نحوی از انحاء از بودجه کل کشور استفاده میکنند به ترتیبی که قانون مقرر میدارد رسیدگی یا حسابرسی میکند که هیچ هزینهای از اعتبارات مصوب تجاوز نکرده و هر وجهی در محل خود به مصرف رسیده باشد. دیوان محاسبات حسابها و اسناد و مدارک مربوطه را برابر قانون جمعآوری و گزارش تفریغ بودجه هر سال را به انضمام نظارت خود به مجلس شورای اسلامی تسلیم میکند. دیوان محاسبات در اصطلاح حقوقی چنین تعریف شده است:
دیوان محاسبات دادگاهی است مالی که مأمور معاینه و تفکیک محاسبات اداره مالیه و تفریغ کلیه حسابداران خزانه بوده و نیز نظارت میکند که هزینههای معینه در بودجه از میزان معین شده تجاوز نکند و تغییر و تبدیل نیابد و هر وجهی در محل خود صرف شود و نیز مکلف است که در امر معاینه و تفکیک محاسبات ادارات دولتی و جمعآوری سند خرج محاسبات و صورت کلیه محاسبات مملکتی اقدام کند.
با توجه به صراحت قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران چگونگی ساختاری و مفهوم چنین تعریفی بطور صریح در اصول ۵۴ و ۵۵ قانون اساسی آمده است.
دیوان محاسبات کشور علاوه بر ستاد مرکزی مستقر در پایتخت، در کلیه مراکز استانها نیز به موجب قانون تشکیلات استانی دارد.
انتخاب رئیس دویان محاسبات کل کشور
همچنین در اجرای ماده (۱۱) قانون دیوان محاسبات کشور، رئیس کل دیوان محاسبات با پیشنهاد و معرفی کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات و رأی نمایندگان ملت انتخاب میگردد.
در ساختار سازمانی دیوان محاسبات، رئیس کل بالاترین مقام سازمان است و در رأس تشکیلات سازمانی قرار دارد. مسئولیت کلیه اهداف و وظایف دیوان محاسبات بر عهده رئیس کل میباشد.
انتهای پیام/