قالیباف: سیستم مالی «پی» می‌تواند مستقل از سیستم‌های بین‌المللی تبادلات اعضای بریکس را پیش ببرد

18:07 - 20 تير 1403
کد خبر: ۴۷۸۲۷۴۸
دسته بندی: سیاست ، مجلس و دولت
قالیباف: سیستم مالی «پی» می‌تواند مستقل از سیستم‌های بین‌المللی تبادلات اعضای بریکس را پیش ببرد
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه کشور‌های عضو بریکس از نظر جمعیتی، جمعیت قابل توجهی در حوزه مصرف و نقش بسیار مهمی در حوزه تولید دارند که ما را از یکجانبه‌گرایی که کشور‌های غربی ایجاد کرده‌اند دور می‌کند گفت: بریکس می‌تواند از فشار‌های غرب و آمریکا پیشگیری کند و سبب توسعه و ایجاد امنیت جهانی و منطقه‌ای به صورت عادلانه شود.

خبرگزاری میزان - به‌گزارش خانه ملت، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی عصر امروز (چهارشنبه، ۲۰ تیرماه ۱۴۰۳) پیش از سفر به روسیه به منظور شرکت در مجمع پارلمانی بریکس در سن‌پترزبورگ در گفت‌وگوی تلویزیونی تأکید کرد: این سفر فرصتی است که به دعوت آقای «ویاچسلاو والودین» رئیس دومای ملی روسیه و همچنین خانم «والنتینا ماتوینکو» رئیس شورای فدراسیون مجلس فدرال فدراسیون روسیه صورت گرفت تا در دهمین مجمع پارلمانی بریکس حضور پیدا کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با یادآوری اینکه سال گذشته ریاست بریکس برعهده آفریقای جنوبی بود که ایران و ۳ کشور دیگر عضو بریکس شدند افزود: در همین راستا امروز مجموعاً ۹ کشور که از قدرت‌های نوظهور جهان هستند، به عضویت بریکس درآمده‌اند.

رئیس قوه مقننه با اشاره به اینکه این سفر اولین حضور رسمی جمهوری اسلامی ایران در بریکس است، عنوان کرد: مجمع پارلمانی بریکس از یک طرف برای تقویت چندجانبه‌گرایی و از سوی دیگر برای مسائل توسعه محور و امنیت جهانی عادلانه، نشست برگزار خواهند کرد.

قالیباف در ادامه تصریح کرد: به ابتکار روسیه یک نشست دیگری همزمان با این اجلاس با کشور‌های آسیای میانه از جمله قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، آذربایجان، ارمنستان، بلاروس و تانزانیا از آفریقا به عنوان رئیس IPU برگزار خواهد شد تا موضوع مسائل اقتصادی و مالی در این اجلاس بررسی شود.

رئیس قوه مقننه ادامه داد: بریکس در سالی که ریاست آن بر عهده روسیه است بیش از ۲۵۰ نشست کارشناسی در حوزه‌های مالی، پولی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی برگزار خواهد کرد لذا این فرصت خوبی برای جمهوری اسلامی ایران برای توسعه روابط با کشور‌های عضو بریکس است.

وی در ادامه وجود سیستم پولی و بانکی مستقل از سیستم‌های بین‌المللی تحت عنوان سیستم «پی» را یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های بریکس دانست که کشور‌های عضو می‌تواننند تبادلات مالی و پولی خود را انجام دهندافزود: در کنار این موضوعات قرار است نشست دوجانبه‌ای با آقای والودین داشته باشیم و همچنین نشست‌های دوجانبه‌ای با سایر کشور‌های حاضر در این نشست خواهیم داشت.

قالیباف در ادامه با بیان اینکه بریکس، شانگ‌های و اوراسیا به عنوان سه گروه بزرگ اقتصادی و تجاری هستند، اظهار داشت: روسیه به‌عنوان کشوری که با آن روابط راهبردی طولانی مدت داریم، راهبرد ما سیاست دائمی و همه جانبه به ویژه در اوراسیا، شانگ‌های و بریکس است.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان اضافه کرد: همسایگی ما با روسیه در کریدور شمال-جنوب که می‌تواند باعث شود ده‌ها میلیون تن کالا در سال از این طریق جابجا کنیم، یک فرصت استثنایی برای ما است.

وی افزود: یکی از اهداف ما در این نشست این است که تلاش کنیم تا بسیاری از توافقات را پیگیری کنیم تا به نتیجه برسد.

قالیباف افزود: درکنار این موضوعات به مسائلی در حوزه مبارزه با تروریسم، پولشویی و مناقشات منطقه‌ای خواهیم پرداخت که از موضوعات این نشست‌ها در بریکس است.

رئیس قوه مقننه در ادامه نسبت به موفقیت این سفر خصوصاً در حوزه‌های مالی ابراز امیدواری کرد و افزود: کشور‌های عضو بریکس از نظر جمعیتی، جمعیت قابل توجهی در حوزه مصرف و نقش بسیار مهمی در حوزه تولید دارند که ما را از یکجانبه‌گرایی که کشور‌های غربی ایجاد کرده‌اند دور می‌کند چنانچه اخیراً دیدید در کنگره آمریکا مصوباتی به تصویب رسید که روسیه، چین و ایران را تحت فشار قرار می‌دهد لذا این اجلاس می‌تواند از این فشار‌ها پیشگیری کند و سبب توسعه و ایجاد امنیت جهانی و منطقه‌ای به صورت عادلانه شود.

انتهای پیام/


برچسب ها: اجلاس بریکس

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *