وزیر ارتباطات: پوشش ارتباطی شعب رای در دور نخست انتخابات، صد درصدی بود
خبرگزاری میزان - به گزارش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیئت دولت در مورد انتخابات در دور گذشته گفت: با توسعه زیرساختهای ارتباطی، چون احراز هویت در انتخابات جمعه گذشته بصورت برخط قرار بود انجام شود، شبکه ارتباطی نقش کلیدی داشت که خوشبختانه تمام دستگاههای اخذ رای در سراسر کشور به شبکه متصل شدند.
وی با اشاره به اینکه در انتخابات اخیر مجلس، پوشش دستگاههای احراز هویت برخط ۹۸.۵ درصد بود، افزود: در دور نخست انتخابات ریاست جمهوری که جمعه گذشته انجام شد میزان پوشش شعب اخذ رای صد درصدی بود و از شهر و روستا تا نقاط صعب العبور به شبکه ارتباطی متصل بودند.
زارع پور با بیان اینکه در انتخابات روز جمعه ۹۹.۲ درصد استعلامات به صورت برخط برگزار شد که این نشان از پایداری شبکه دارد، تصریح کرد: برای این پایداری از یک هفته قبل ۴۰۰ تیم متخصص مشغول به پایش شبکه فیبرنوری کشور بودند و برای اینکه قطعی در شبکه نداشته باشیم مسیرها را چند بار بررسی و پایش به صورت شبانه روزی انجام شد.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه در ۲۴ ساعت منتهی به انتخابات و در روز انتخابات، بیش از ۲۰ مورد تلاش برای خرابکاری داشتیم که ۹ مورد آن منجر به قطعی فیبر شده بود که تیمهای پشتیبانی به سرعت نسبت به رفع مشکل و برقراری فیبر اقدام کردند، خاطر نشان کرد: همچنین برای اولین بار با کمک نیروهای مسلح پایش هوایی صورت گرفت که باعث شد در زمان کمتر نقاطی که برای خرابکاری، حفاری صورت گرفته بود، شناسایی شود.
وی با اشاره به اینکه برای افزایش مشارکت مردم در دور نخست انتخابات ریاست جمهوری بسته هدیه اینترنت ۲۰ گیگابایتی برای اطلاع از نقطه نظرات نامزدها در سکوهای داخلی برای همه مردم در نظر گرفته شد، افزود: در دور دوم نیز به همین منظور یک بسته هدیه ۱۰ گیگابایتی در نظر گرفته شد که به همان روش قبل قابل فعال سازی است.
زارع پور همچنین در گزارشی از حملات سایبری رخ داده در زیرساخت ارتباطی کشور گفت: حجم حملات نسبت به زیرساختها افزایش چشمگیری داشته و حملاتی که بیشتر این حملات برای از کار انداختن یک سرویس است که از طریق افزایش درخواستها برای این سرویسها صورت میگیرد که به آنها حمله منع خدمت میگویند که گاهی از نقاط مختلف صورت میگیرد که حملات منع خدمت توزیع شده هستند.
وزیر ارتباطات با اشاره با بیان اینکه در فروردین ۱۴۰۰ کمتر از ۱۰۰ مورد حمله منع خدمت توزیع شده در ماه داشتیم، تصریح کرد: این حملات با افزایش چشمگیر در ۱۴۰۳ به بیش از یکصد هزار حمله در ماه افزایش یافته و در دو ماه ابتدایی امسال این حملات به بیش از ۲۳۵ هزار رسید که همگی شناسایی و دفع شده اند.
وی با اشاره به ایجاد یک سامانه بومی در شرکت ارتباطات زیرساخت برای پایش و مقابله با حملات منع خدمت، افزود: توسط این سامانه همه حملات رخ داده شناسایی میشود و با بیش از ۹۰ درصد آنها مقابله میشود و البته گاهی موارد معدودی هستند که ممکن است که کاربران آن را احساس کنند هرچند بسیاری از حملات بدون اینکه کاربران متوجه شوند، خنثی میشود.
انتهای پیام/