هشدار یک هفتهای ثبت احوال برای دریافت کارت ملی هوشمند / اعلام اسامی مورد علاقه ایرانیها
به گزارش خبرنگار گروه جامعه سیف الله ابوترابی در نشست خبری که به مناسبت صدمین سالگرد تأسیس سازمان ثبت احوال برگزار شد، با اشاره به اینکه ۴۷ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر مراحل تکمیل ثبت نام کارت ملی هوشمند را انجام داده اند، گفت: تاکنون ۴۴ میلیون و ۵۰۰ هزار کارت صادر شده که ۴۴ میلیون کارت نیز به استانها ارسال کرده ایم.
وی با هشدار به شهروندانی که هنوز اققدام به دریافت کارت ملی هوشمند خود نکرده اند افزود : تعدادی از کارتهای ملی هوشمند در ادارات ثبت احوال باقی مانده که بر اساس آخرین مصوبه افرادی که در اسفندماه سال ۹۶ درخواست کارت هوشمند را داده اند و مراحل تکمیل ثبت نام را انجام داده اند، اما برای دریافت کارت اقدام نکرده اند، اعتبار کارت قدیمی آنها هفته آینده به اتمام میرسد و باطل میشود به همین دلیل باید هر چه سریعتر برای دریافت کارتهای خود مراجعه کنند.
به گفته وی، افرادی که از ابتدای سال ۹۷ درخواست کارت کرده اند و در سامانه ثبت شده و تکمیل ثبت نام نیز انجام داده اند، اما کارت برای آنها صادر نشده، نگران نباشند چرا که کارتهای قبلی آنها تا پایان سال ۹۷ اعتبار دارد و به تمامی دستگاههای ارائه دهنده خدمات اعلام کرده ایم که با آنها همکاری لازم را داشته باشند. اما افرادی که به سن ۱۵ سال رسیده اند و فاقد کارت هوشمند هستند ما برای آنها هر سال تعدادی حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار کارت در نظر میگیریم که محدود است و این افراد میتوانند برای ثبت نام و دریافت کارت مراجعه کنند.
وی در مورد هموطنانی که کارت هوشمند ندارند نیز گفت: در حال حاضر حدود ۱۲ تا ۱۵ میلیون نفر از ایرانیان هستند که فاقد کارت هوشمند بوده و ما به این افراد سه ماه مهلت میدهیم که تا پایان سال برای ثبت نام به دفاتر پیشخوان، پست و ثبت احوال مراجعه کنند.
وی تأکید کرد: در حال حاضر ۱۹۰ دستگاه و سازمان به صورت برخط با ثبت احوال در ارتباط هستند و همچنین ۲۰۰ هزار نقطه نیز برای ارائه خدمات به سازمان ثبت احوال متصل هستند.
سخنگوی سازمان ثبت احوال در مورد فراوانی پنج اسم برتر دختران و زنان طی ۱۰۰ سال اخیر گفت: از سال ۹۷ تاکنون اسامی فاطمه با فراوانی ۴ میلیون و ۲۹۲ هزار و ۳۲۱ اسم، زهرا با فراوانی ۲ میلیون ۸۷۵ هزار و ۴۹۷ مورد، مریم با فراوانی یک میلیون و ۷۷۵ هزار و ۶۴۴ مورد، معصومه با فراوانی یک میلیون و ۲۴۸ هزار و ۵۷۴ مورد و زینب با ۹۶۳ هزار و ۴۷۰ مورد بیشترین اسامی را به خود اختصاص داده اند.
وی تصریح کرد: در میان اسامی پسران نیز در بازه زمانی ۱۰۰ ساله اسامی محمد با ۲ میلیون و ۵۹۴ هزار و ۲۵۹ مورد، علی با ۲ میلیون و ۳۸۴ هزار و ۱۶۸ مورد، حسین با یک میلیون و ۸۰۰ هزار و ۱۱۴ مورد، مهدی با یک میلیون و ۴۱۴ هزار و ۲۴۴ مورد و رضا با فراوانی یک میلیون و ۸۰ هزار ۳۲ مورد بیشترین اسامی در میان پسران بوده اند.
ابوترابی همچنین به تغییر نام اشاره کرد و گفت: طی ۹ ماهه امسال ۵۷ هزار و ۸۸۳ مورد تقاضای تغییر نام بوده که این آمار در سال ۹۶، ۱۱۲ هزار و ۴۰۲ مورد و در سال ۹۵، ۹۷ هزار و ۳۳۱ مورد بوده است.
سخنگوی سازمان ثبت احوال به تغییر نام خانوادگی نیز اشاره کرد و گفت: در ۹ ماهه امسال ۱۳۶ هزار و ۴۲۵ مورد تقاضای نام خانوادگی بوده که در سال ۹۶ این تعداد ۲۳۰ هزار و ۴۷ مورد و در سال ۹۵ نیز ۲۱۰ هزار و ۷۵۹ مورد بوده است و آمارها نشان میدهد گرایش به تغییر نام خانوادگی در مقایسه با سالهای قبل بیشتر شده است.
به گفته وی، همچنین در کمیته مشورتی که با حضور اساتید مورد بررسی قرار میگیرد، ۸۶۵ نام در ۲۹ جلسه کمیته بررسی شده که از این تعداد ۷۲۸ نام قبول و ۱۳۷ نام نیز رد شده است.
سخنگوی سازمان ثبت احوال در مورد آمارهای ازدواج، طلاق، ولادت و فوت ایرانیان در ۹ ماهه امسال گفت: طی ۹ ماهه سال ۹۷ یک میلیون و ۴۶ هزار و ۹۹ واقعه ولادت، ۲۷۶ هزار و ۷۸۷ واقعه فوت انجام شده است و همچنین در شش ماهه اول امسال ۳۲۴ هزار و ۷۱۳ مورد ازدواج و ۸۴ هزار و ۱۶ مورد نیز طلاق به ثبت رسیده است.
ابوترابی در مورد ۲۰ اسم برتر دختران طی ۹ ماهه امسال گفت: اسامی فاطمه، زهرا، هلما، زینب، یسنا، آوا، نازنین زهرا، باران، ریحانه، فاطمه زهرا، رها، مرسانا، آیلین، النا، مهرسا، بهار، رقیه، آیناز، مهیا و مریم بیشترین اسامی بوده که خانوادهها برای دختران خود انتخاب کرده اند.
وی به اسم پسران نیز در ۹ ماهه امسال اشاره کرد و گفت: اسامی امیرعلی، محمد، علی، امیرحسین، حسین، ابوالفضل، امیرعباس، محمدطاها، محمدحسین، کیان، محمدرضا، ماهان، امیرمحمد، سامیار، آراد، مهدی، محمدمهدی، امیررضا، محمدامین و علی اصغر نیز از اسامی پرطرفدار پسران بوده است.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور در مورد تغییر نام و نام خانوادگی گفت:در سال گذشته ۱۲ هزار و ۴۰۲ مورد تغییر نام، در سال ۹۵ شاهد مراجعه ۹۷ هزار و ۹۳۱ نفر و در ۹ ماهه امسال ۵۷ هزار و ۸۸۳ نفر تقاضای تغییر نام دادند.
ابوترابی گفت: برای تغییر نام خانوادگی در سال ۹۵ شاهد مراجعه ۲۱۰ هزار و ۷۵۹ نفر بودیم، در سال گذشته ۲۳۰ هزار و ۴۷ مورد و امسال نیز ۱۳۶ هزار و ۴۲۵ مورد برای تغییر نام خانوادگی مراجعه شده است.
ابوترابی گفت:ولادتهای ثبت شده امسال یک میلیون و ۴۶ هزار و ۹۹ واقعه بوده، آمار فوتی ۲۷۶ هزار و ۷۸۷ نفر گزارش شده است.
وی ادامه داد: هر دو فصل یک بار آمار ازدواج و طلاق استخراج میشود و به همین دلیل آمار ازدواج در نیمه اول امسال ۳۲۴ هزار و ۷۱۳ نفر و آمار طلاق ۸۴ هزار و ۱۶ نفر ثبت شده است.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور تصریح کرد:در دهه ۶۰ به دلیل جنگ تحمیلی رشد بالای جمعیت را تا نرخ ۳.۷ داشتهایم در حالی که اکنون اینگونه نیست و کاهش یافته است، به همین دلیل آمار ازدواج نیز متاثر از آن خواهد بود هر چند تغییرات نامحسوس است، اما در مقاطعی شاهد کاهش یا افزایش ازدواج هستیم.
ابوترابی در پاسخ به خبرنگار میزان در خصوص کودکانی که در سیستان و بلوچستان فاقد شناسنامه هستند وفرزندان زنان ایرانی که با اتباع خارجی ازدواج کرده اند افزود:اگر ازدواج شرعی، اما غیرثبتی دارند و گواهی ولادت برایشان صادر نشده میتوانند به فرمانداری مراجعه کرده وبرایشان پرونده صادر میشود. به این منظور کمیته ساماندهی فاقدین شناسنامه در حال حاضر در استان سیستان و بلوچستان ایجاد شده تا هیچ فرزند ایرانی بدون شناسنامه در این منطقه باقی نماند.
وی گفت:ما مکلف هستیم هر آنچه مجلس تصویب کند ما اجرا کنیم، به همین دلیل برای اتباع ایرانی داخل کشور مقرراتی داریم و در کشورهای خارجی نیز ۱۳۷ نمایندگی داریم.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور در مورد استعلام و احراز هویت نیز گفت: دستگاهها حق ایجاد بانک اطلاعاتی هویتی ندارند اگر فردی یک بار به بانک یا مؤسسهای مراجعه کرده و احراز هویت شده باشد باید هر بار که مراجعه میکند احراز هویت آن بر خط و آنلاین انجام شود چرا که ممکن است فرد تغییر نام داده باشد، در همین راستا ثبت احوال پیشنهاد داده به صورت رایگان این استعلامها انجام شود.
ابوترابی در ادامه از انعقاد تفاهم نامه با سازمان ثبت اسناد کشور خبر داد وگفت: قرار شده تمام معاملات با استفاده از کارت هوشمند ملی انجام شود چنانچه این تفاهم نامه منعقد گردد در فضای اطمینان صد در صدی با انجام استعلام و اسکن و اثر انگشت، معاملات انجام خواهد شد.