مصرف غذاهای پرچرب را در تابستان به حداقل برسانید
خبرگزاری میزان - به گزارش وبدا، منصور رضایی با بیان اینکه در گرما تعریق افزایش یافته و احساس نیاز به آب بیشتر میشود، افزود: اگر آب و املاح از دست رفته بر اثر تعریق جبران نشود، فرد دچار ضعف، سستی، بیحالی و کاهش آستانه تحمل و توجه میشود.
این متخصص رژیم درمانی بیمارستان مسیح دانشوری تاکید کرد: در شرایط آب و هوایی گرم، نیاز افراد به کالری کمتر و به آب، املاح و ویتامینها بیشتر میشود بنابراین بهتر است با گرمتر شدن هوا، افراد از لبنیات و گوشتهای کم چرب استفاده کنند.
رضایی مصرف میوه و سبزی تازه فصل را غنی از آب، املاح، ویتامینها و فیبر دانست و گفت: با مصرف کمپوت، آبمیوه (اعم از صنعتی و خانگی) و میوه و سبزیهای خشک، نمیتوان این نیاز را رفع کرد و بهتر است از میوه و سبزی تازه استفاده شود.
این متخصص علوم تغذیه افزود: در کنار مصرف میوه ها، مصرف غذاهای پروتئینی گیاهی (دانه ها، مغزها، حبوبات و آجیل ها) و پروتیینهای حیوانی کم چرب مثل تخم مرغ و لبنیات باعث افزایش توان جسمی افراد میشود.
وی با بیان اینکه مصرف نمک، غذاهای شور و تنقلاتی مانند چیپس شور و آجیل شور را باید در فصل تابستان محدود و بیشتر از آجیل خام استفاده کرد، گفت: سرخ کردن، بو دادن و تفت دادن مواد غذایی باعث کاهش ارزش غذایی آنها میشود. همچنین توصیه میشود که در مصرف این نوع اغذیه و غذاهای آماده، مصنوعی و فست فودها زیاده روی نشود.
رضایی با تاکید بر اینکه نباید در فصل تابستان در مصرف شیرینی، شکلات، شیرینیهای طبیعی (عسل، کشمش و مویز) و میوههای شیرین مانند انجیر، نارگیل، موز، خربزه و آناناس زیادهروی کرد، گفت: در فصل تابستان باید از مصرف افراطی گوشت قرمز به دلیل داشتن انرژی، کلسترول و چربی زیاد پرهیز کرد و گوشت پرندگانی مانند کبک و بلدرچین نیز با حداکثر تنوع و حداقل مقدار، مصرف شوند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: با گرم شدن هوا به تدریج نیاز بدن به کالری کم میشود و باید از مصرف غذاهای با چربی و انرژی بالا پرهیز کرد بنابراین باید غذاهایی مانند فسنجان، گردو و کنجد در این فصل کمتر مصرف شود.
وی توصیه کرد: در فصل تابستان بیشتر از غذاهایی نظیر آب دوغ خیار، ماست، خیار و کمی نان، سبزیجات خنک مانند خیار، کاهو، کدو خورشتی (سبز)، گشنیز، اسفناج، ماست و اسفناج استفاده شود. همچنین غذاهای پختنی و آب پز از جمله غذاهای مناسب فصل گرماست البته توصیه بر این است که در فصول گرم سال، کمتر از کباب و یا غذاهای سرخ شده استفاده شوند.
رضایی مصرف آش، سوپ، خورش سبزیجات حاوی سبزی سرخ نشده، سوپ جو و آش جو را به دلیل خنک بودن در فصل گرما بسیار مفید دانست و آنها را از بهترین غذاها برای رفع عطش و حرارت بدن عنوان کرد.
این متخصص تغذیه همچنین مصرف مرکبات و میوههای ترش و شیرین مانند زرشک و آب زرشک، شاه توت، تمشک، سیب ترش، آلبالو، گوجه سبز، انار، هلو، زردآلو، هندوانه و گریپ فروت را در فصل گرما برای بدن بسیار مفید دانست.
وی با اشاره به مفید بودن مصرف سالادها (مثل کاهو و خیار) در تابستان، تاکید کرد: بهتر است برای چاشنی سالاد از سس خانگی به جای سسهای کارخانهای استفاده و از ترکیب ماست، روغن زیتون، آب لیمو یا آب نارنج و اندکی نمک و فلفل سیاه، سس دلخواه تهیه شود.
به گفته رضایی مصرف میزان کافی آب و لبنیاتی مانند دوغ و ماست، ارجحیت مصرف گوشت سفید نسبت به گوشت قرمز، استفاده کمتر از روغنها و چربیها و همچنین استراحت کافی از اصول سبک زندگی سلامت محور به ویژه در فصل تابستان است.
انتهای پیام/