رئیس کل دادگستری خوزستان: پایش زندانیان واجدشرایط بازگشت به جامعه از الزامات اجرای سیاست کاهش جمعیت کیفری است
خبرگزاری میزان-با حضور جمعی از مسئولان استان خوزستان از جمله رئیس کل دادگستری، استاندار و نماینده، ولی فقیه در استان و حضور وبیناری رئیس سازمان زندانهای کشور، از ۱۲ طرح عمرانی در زندانهای استان خوزستان با محوریت اشتغال بهرهبرداری شد.
علی دهقانی در مراسمی که به همین منظور برگزار شد، با سلام و درورد به شهدای والامقام به ویژه شهدای هفته قوه قضاییه و شهدای جمهور، همچنین تبریک هفته قوه قضاییه و دهه ولایت، اظهار کرد: در راستای اهداف تحول آفرین سازمان زندانها و همه خدمتگزاران در نظام زندانبانی کشور، اقدامات بسیار ارزندهای در حوزه زندانهای استان خوزستان انجام شده است.
وی با خیر مقدم به رئیس سازمان زندانهای کشور، افزود: امروز تحولاتی همگام و همراه با سیاستهای این سازمان در راستای اجرای برنامههای درون زندانها و همچنین در راستای اقداماتی که برای حمایت از خانواده زندانیان و نظارتی که در حوزه اصلاح و باز اجتماعی شدن باید صورت بگیرد را در استان شاهد هستیم که جای تقدیر دارد.
دهقانی با بیان اینکه نگاه ما به زندان به عنوان یک ضرورت است، گفت: همانگونه که جامعه نیاز به دانشگاه و درمانگاه دارد، وجود زندان نیز از جهت اصلاح مجرمین یک ضرورت است چراکه در امنیت و احساس آرامش جامعه نقش موثری دارد.
وی ادامه داد: وقتی زندانیان جرایم خشن و خطرناک در زندان نگهداری میشوند و به بهترین نحو تحت آموزش برنامههای اصلاحی و درمانی قرار میگیرند، هزینه ورود مجدد زندانی به جامعه کاهش پیدا میکند.
دهقانی تصریح کرد: امروز نهاد زندانبانی در تامین امنیت، آرامش و آسایش جامعه هم از حیث نگهداری مجرمین و هم اقداماتی که جهت اصلاح، بازاجتماعی شدن و بازگشت به جامعه زندانیانی که دوران محکومیت خود را گذرانده و باید به جامعه بازگردند، اثرگذار است.
رئیس کل دادگستری خوزستان با تاکید بر اهمیت موضوع پایش زندانیان، گفت: پایش زندانیان واجد شرایط و مددجویانی که با استفاده از برنامههای اصلاحی زمینه بازگشت به جامعه را به دست آوردهاند، از الزامات اجرای کاهش جمعیت کیفری و ساماندهی جمعیت زندانیان است که از طریق شاخصهای قانونی در استان در حال انجام است.
ضرورت تامین نیازهای سخت افزاری در زندان
رئیس کل دادگستری خوزستان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اگر این نگاه را به زندان داشته باشیم که مکانی است برای نگهداری زندانی و اجرای برنامههای اصلاحی، پس باید به زیرساختها و سختافزارهای آن نیز توجه ویژهای شود.
دهقانی افزود: این زیرساختها در نظام زندانبانی چه در نگهداری محکومان به حبس، مرتکبین جرایم مالی و متهمین و توجه به محل نگهداری، بهداشت، رفاه، اشتغال و توسعه کارگاههای آموزشی و اشتغال موثر است چرا که زیربنا و اجرای برنامههای نرم افزاری از جمله اقدامات اصلاحی، فرهنگی و آموزشی نیازمند این زیرساختهاست.
وی ادامه داد: امروز زندان سابق کارون در طرح مولدسازی قرار گرفته و چنانچه با همکاری مدیران استان این موضوع را به سرانجام درست برسانیم، میتوانیم بسیاری از برنامههای سختافزاری را در زندانهای استان عملیاتی کنیم.
توجه به شناسنامه رفتاری زندانیان
دهقانی گفت: اساسا دو نگاه به زندان وجود دارد که یکی در حوزه رفاه، سرانه نگهداری زندانی، توجه به بهداشت و سایر نیازهای زندانی بدون در نظر گرفتن علت زندانی شدن وی است و نگاه دوم به شناسنامه شخصیتی و رفتاری وی و اینکه تا چه میزان با برنامههای فرهنگی در رفتارش تغییر ایجاد شده و زمینه بازگشت مجدد به جامعه را دارد تا مورد ارفاقات قانونی قرار بگیرد.
وی افزود: این امر نیز تکلیف قضات دستگاه قضایی و مستلزم نظارت مستمر دادیاران ناظر زندان، قضات اجرای احکام و مسئولان مدیران در حوزه هقضایی و زندانهای استان با همکاری مددجویان است و این پایش در استان به خوبی در حال انجام است تا اعطای این ارفاقات قانونی، موجب خدشه و خللی در امنیت و نظم جامعه نشود.
در ادامه این مراسم از ۱۲ طرح عمرانی زندانهای استان خوزستان با محوریت مجموعه اشتغال و اندرزگاه اشتغال با بودجه بالغ بر ۱۰۰۰ هزار میلیارد ریال و ظرفیت اشتغال ۱۵۰۰ نفر بهرهبرداری شد.
انتهای پیام