مذاکرات سازمان بورس با وزارت نیرو برای کاهش قطعی برق صنایع در تابستان
خبرگزاری میزان - به گزارش بازار سرمایه ایران (سنا) مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار به لزوم اتخاذ تدابیر لازم از سوی وزارت نیرو برای کاهش ریسک احتمالی قطعی برق واحدهای تولیدی و آثار آن بر بازار سرمایه اشاره کرد.
وی به آخرین مذاکرات انجام شده با وزارت نیرو برای رفع مشکل قطعی برق صنایع تاکید کرد و گفت: در کنار این مسایل، موضوع قطعی برق صنایع در تابستان از جمله معضلاتی است که هر ساله شاهد تاثیرپذیری فعالیت تولیدی صنایع و نیز روند معاملات بازار از این اتفاق هستیم.
عشقی تصریح کرد: از چند وقت گذشته جلساتی را به منظور کاهش نوسانات بازار برگزار کردیم و قبل از ایجاد هر گونه مشکلی در بازار درصدد رفع این مشکل برآمدیم.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: در ادامه جلسات و نیز مذاکرات صورت گرفته با وزارتخانههای نیرو و صمت قرار بر این شد تا قطعی یا محدودیت مصرف برق صنایع به صورت کاملا برنامهریزی شده و با اطلاع واحدهای تولیدی انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: در این راستا صنایع باید بتوانند به منظور کاهش ضرر و زیان احتمالی از محدودیت ایجاد شده در مصرف برق، تعمیرات اساسی واحدهای خود را به زمان قطعی برق موکول کنند تا از این طریق شاهد کاهش اثرپذیری واحدهای تولیدی و نیز سهام شرکتها از محدودیت استفاده برق در تابستان باشیم.
تاثیر قطعی برق و گاز بر بازار سهام
عشقی با اعلام این که نمیتوان منکر تاثیر قطعی برق و گاز بر صنایع و سهام شرکتها در بورس شد، گفت: با توجه به چنین مسالهای هر سال تلاش کردیم تا از طریق مذاکرات با نهادهای مربوطه اثر قطعی برق و گاز را در تابستان و زمستان به حداقل برسانیم.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان این که همچنان از وزارت نیرو پیگیر جزییات کاهش محدودیت در نظر گرفته برای واحدهای تولیدی هستیم، اظهار داشت: شفافسازی و توضیح دقیق نحوه مدیریت مصرف برق از جمله موضوعات مهمی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: در این زمینه مکاتباتی با وزیر نیرو انجام و درخواست کردیم تا از طریق یک اطلاعیه رسمی اطلاعرسانی لازم درمورد دغدغههای موجود به فعالان بازار و فعالان اقتصادی انجام شود.
عشقی با بیان این که انجام چنین اقدامی زمینهساز کاهش اثر محدودیت در مصرف برق خواهد بود، گفت: ایجاد ضرر و زیان سنگین واحدهای تولیدی تحت تاثیر قطعی برق، باعث حرکت شرکتهای بزرگ به سمت احداث نیروگاهها و مدیریت مصرف برق شد که تاکنون در این زمینه بسیاری از این واحدها موفق عمل کردند و قادر به احداث نیروگاه شدند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار خاطرنشان کرد: همچنین در این مدت اقداماتی را برای کنترل مصرف برق واحدهای تولیدی در دستور کار قرار دادیم و از طریق راهاندازی ابزارهای جدید در بازار سرمایه و بورس انرژی به سمت کنترل مصرف برق و کاهش زمان قطعی برق واحدها پیش رفتیم.
انتهای پیام/