حضور قالیباف درمیزگرد فرهنگی شبکه دو سیما/قالیباف: زن و خانواده مهمترین موضوع در عرصه فرهنگ است
خبرگزاری میزان - محمد باقر قالیباف نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری، در برنامه میزگرد فرهنگی شبکه دو سیما به تبیین برنامههای فرهنگی دولت خود در صورت پیروزی در انتخابات پرداخت.
وی در ابتدای این برنامه اظهار داشت: موضوع فرهنگ یکی از موضوعات مهم و اساسی هر جامعهای است و ما در دولت چهاردهم نام دولت را به عنوان دولت خدمت و پیشرفت اعلام کردیم، زیرا بر این باور هستیم که وقتی حرف از خدمت و پیشرفت میزنیم یک بر هم کنشی بر مسائل فرهنگی و اجتماعی دارد.
وی با بیان اینکه پیشرفت و فرهنگ هر دو بر یکدیگر اثر گذار هستند، ادامه داد: ما بدون آنکه به اولویتهای فرهنگی بپردازیم حتما نمیتوانیم به پیشرفتهای بپردازیم یا بدون فرهنگ نه به پیشرفت میرسیم و نه میتوانیم کارهاهایمان را به سرانجام برسانیم.
قالیباف افزود: رهبر انقلاب بدون شک برگزیدهترین شخصیت فرهنگی ما است، ایشان بیش از ده سال بر مسائل اقتصادی تاکید داشتند چرا که بدون شک مسائل اقتصادی بر مسائل فرهنگی تاثیر میگذارد کما اینکه مسائل فرهنگی نیز بر آن تاثیر دارد. ما وقتی از پیشرفت حرف میزنیم حرف از فرهنگ کار، فرهنگ تولید، فرهنگ سرمایه گذاری و فرهنگ جهادی میزنیم.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری گفت: در دوران کرونا حرف از مواسات و همدلی میزدیم، وقتی مردم به میدان آمدند و فرهنگ همدلی را به نمایش گذاشتند روزانه ۷۰۰ نفر که از دنیا میرفتند در کمتر از سه ماه تعداد آنها تک رقمی میشود.
وی با بیان اینکه اخیرا مطلبی را در حوزه رابطه بین تورم و اخلاق مطالعه کردم گفت: وقتی یک کشوری به صورت متناوب بیش از یک دهه تورم زیادی را تجربه میکند شرایط به گونهای میشود که خانوادهها و مردم دیگر نمیتوانند در این فشارها، اخلاق را آنطور که باید رعایت کنند لذا نقش فرهنگ در دولت ما به عنوان دولت خدمت و پیشرفت نقش بسیار کلیدی و اساسی و بر هم کنش بر مسائل اقتصادی دارد.
زن و خانواده مهمترین موضوع در عرصه فرهنگ است
قالیباف تاکید کرد: بدون شک بر این باور هستیم که موضوع زن و خانواده مهمترین و با اولویتترین موضوع در عرصه فرهنگ است. ما زن را مهمترین عنصر خانواده و به عنوان پایه و سلول اصلی جامعه میشناسیم. زن را به عنوان مادر، فرهنگیترین عنصر جامعه میشناسیم و فرهنگ زنانهترین عنصر جامعه است.
در آموزش و پرورش باید ثبات در مدیریت داشته باشیم
این نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری درباره مساله آموزش و پروش و برنامههای خود جهت شکوفایی این حوزه، اظهار داشت: در آموزش و پرورش اولین و آخرین موضوعی که باید به آن توجه کنیم بحث مدیریت و ثبات در مدیریت است. در بیست سال گذشته قریب به ۱۷ وزیر و سرپرست در این وزارتخانه داشتیم. حتما ما در دولت چهاردهم، مدیر قوی و ثبات را میآوریم. سلسله مراتب در آموزش و پرورش دچار مشکلات جدی است. آموزش و پرورش برای تحول دو عنصر بیشتر ندارد و آن معلم و مدرسه است، ما باید معطوف به این دو موضوع به این مسئله توجه کنیم. بحث معیشت حتما مهم است کما اینکه ما در مجلس بحث معیشت و رتبه بندی را دنبال کردیم، اما مهمتر از معیشت، منزلت آنها است.
وی ادامه داد: در دولتی که مدنظرمان است معتقدیم که باید مدیریت قوی، ثبات در مدیریت، اصلاح نهادی با مدیریت قوی، رفتار سیستمی، هوشمند سازی و شفاف سازی مورد توجه باشد.
قالیباف یادآور شد: سیستم شاد در زمان کرونا منجر به آن شد که سیستم بروکراسی اداری کمرنگتر شود، اما بلافاصله با پایان کرونا به جای آنکه از این فرصت استفاده کنیم آن را در خیلی از جاها تعدیل کردیم در صورتیکه باید آن را ادامه دهیم.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری ادامه داد: ما در آموزش و پرورش آن قدر که به ذهن دانش آموزان فشار میآوریم به حوزه تربیت، اوقات فراغت و مهارت آموزی کم توجه هستیم لذا حتما ما در دولت چهاردهم به این موضوعات اساسی و جدی توجه خواهیم داشت.
وی بیان کرد: این امر یک شعار نیست و به طور روشن در برنامه هفتم که امروز به قانون تبدیل شده و باید آن را اجرا کنیم، ما چندین ماده خاص تحولات آموزش و پرورش دیده ایم. مواد ۸۷، ۸۸، ۸۹ و ۹۰ به این امر اختصاص دارد و بیش از ۱۶، ۱۷ حکم در این برنامه آورده شده که همه این حکمها این نکاتی که بنده به آن اشاره کردم را بیان میکند. درست است که ما این برنامه را نوشتیم، اما سعی کردیم که با همه نخبگان این عرصه صحبت کنیم چراکه مهمترین موضوع در آموزش پرورش بهره وری است، بهره وری دو عنصر مدیریت و علم را داراست لذا ما باید از خود نخبگان و اهالی فن در این جا استفاده کنیم و این کار را انجام دهیم.
قالیباف گفت: برنامه هفتم سند قانونی است، اما اگر رئیس جمهور دولت چهاردهم یک مدیر قوی نباشد این قانون به اندازه یک برگ کاغذ ارزش دارد. مثل این است که یک نفر گواهینامه دارد، ولی رانندگی بلد نیست بلکه آن راننده است که این قابلیت را ایجاد میکند لذا این قانون هم حتما با یک مدیر قوی قابلیت اجرا پیدا میکند.
همیشه مدافع رسانهها بودم/ رسانه صدای حق جامعه است
این نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در بخش دیگری از اظهارات خود در رابطه با دستگیری دو تن از فعالان رسانهای در زمان آغاز تبلیغات و اینکه شما برای آنها چه کرده اید، اذعان داشت: بدون شک رسانه، آزادی رسانه و عملکرد رسانه به عنوان نمایندگی افکار عمومی بسیار مهم است؛ رسانه به عنوان نماینده افکار عمومی باید منتقد باشد و نظارت کند. انعکاس حرف و نقد مردم از وظایف رسانه است و حتما باید آزادانه عمل کنند.
وی گفت: زمانی که فرمانده نیروی انتظامی بودم، فرمانده قبلی بیش از ۲۰۰ شکایت از رسانه داشت، اما وقتی بنده وارد نیروی انتظامی اولین کاری که کردم این بود که همه آنها را پس گرفتم بنابراین بنده اعتقاد به بحث رسانه دارم.
قالیباف ادامه داد: ممکن است خبرنگاری قانون را رعایت نکرده و فراتر از قانون عمل کرده باشد؛ درباره این دو نفری که مطرح کردید، اینها در دادگاه اولیه و دادگاه ثانویه و حتی در دیوان عدالت اداری رفتند و شاکیان آنها همگی خصوصی هستند، اگر شما این درخواست را دارید که من از یک فرد خصوصی خواهش کنم این خبرنگاران بخشیده شوند این موضوع را دنبال میکنم.
این نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری تصریح کرد: وقتی فردی شاکی خصوصی دارد باید حقوق مردم هم محترم باشد. همیشه مدافع رسانهها بودم و در قوانین و در حوزه بیمه، تعاونی مسکن و خدمات به آنها در خدمت خبرنگاران بودم و معتقدم رسانه، صدای حق جامعه است که همه کارگزاران و دولتمردان باید آنها را بشنوند.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود اظهار داشت: زمانی که در شهرداری تهران توفیق خدمت داشتم، گروههای مشاور، گروههای ناظر و مؤسساتی که این بخش را رصد میکردند یک بحث این بود که شهر خیلی مردانه ساخته شده و فضا برای حضور خانمها خصوصا در محیطهای عمومی و اوقات فراغت فراهم نیست، برای مثال در حوزه حمل و نقل، تاکسی، اتوبوس و مترو را داریم و مهم است که آرایش ایستگاهها به نحوی باشد که مردم راحتتر سفر کنند و کدام وسیله نقلیه را انتخاب کنند. بحث این بود که فاصله ایستگاهها تا یک حمل و نقل باید چه قدر باشد که این کار را انجام دهد. در بحثهای فنی اختلاف نظر بود، اما از این منظر که موضوع زنان برای بنده مهم بود معتقد بودم که باید شرایط زنان را هم در نظر بگیریم لذا با بررسیهایی که صورت گرفت به این نتیجه رسیدیم که مبنا را بر این قرار دهیم که یک خانم باردار ۳۰۰ متر به هر سمتی برود به یک وسیله حمل و نقل برسد این در حالی بود که برخی میگفتند ۴۰۰، ۵۰۰ متر کافی است.
قالیباف ادامه داد: در سفری که به زوریخ، جهت یک بازدید تخصصی داشتیم یکی از اساتید دانشگاه زوریخ در حوزه حمل و نقل به ما توضیح داد که دقیقا عدد ۳۰۰ متر را مبنای دسترسی به یک وسیله نقلیه قرار دادند.
این نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری با بیان اینکه در حوزه اوقات فراغت نیز به زنان توجه داشتیم ادامه داد: در شهرداری تهران مخصوصا در جنوب شهر، استخرهای ساختیم که دو قلو بودند تا یک خانواده در یک زمان مشخص به استخر بروند.
قالیباف تاکید کرد: اگر بر این باور باشیم که خانواده و زنان در حوزه فرهنگ مهم هستند و زن به عنوان مادر، فرهنگیترین عنصر جامعه ما است و فرهنگ زنانهترین عنصر جامعه است نه در حرف بلکه در تصمیم و در تحقق آن وفادار باشیم.
وی ادامه داد: تا قبل حضور بنده پلیس زن در نیروی انتظامی نداشتیم و اگر خانمی بود کارمند بود و پست افسری نداشت، اما تصمیم گرفتم که خانمها هم درجه بگیرند.
مدیر پروژهای نیستم
این نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: من نه یک مدیر پروژهای بلکه یک مدیر پروسهای هستم. اما میدانید که پروسهای هم پروژهای است، وقتی که چشم اندازی مطرح میشود به چند برنامه پنج ساله تبدیل میشود، برنامه پنج ساله را به پنج برنامه یک ساله تبدیل میکنند که بودجه سالیانه میشود و هر بودجه سالیانه تبدیل به پروژههای متعددی میشود.
وی ادامه داد: یکی از اشتباهات ما این است که فکر میکنیم هر سازهای که ساختیم باید به دنبال پیوست فرهنگی برایش باشیم و این اشتباه است چرا که این یک کار الحاقی است لذا شما فرهنگ را زیربنا و اساس نمیدانید. در سیستمهای کالبدی و ساختاری یک شهر باید موضوعات بر اساس نیاز فرهنگی باشد و ما در تهران اینگونه کار را پیش بردیم.
قالیباف افزود: شهر تهران به مدت ۴۰ سال، طرح جامع و طرح تفصیلی نداشت. ما ابتدا طرح جامع شهر و بعد طرح تفصیلی آن و سپس طرح منظر آن را تصویب کردیم.
باید حضور قدرتمندانه و موثر در فضای مجازی داشته باشیم
وی در رابطه با موضوع فضای مجازی نیز بیان داشت: باید شفاف بگویم که ما حتما باید حضور قدرتمندانه و موثر در فضای مجازی داشته باشیم وگرنه حتما ولنگاری اتفاق میافتد. هیچ کجای دنیا نیست که اجازه داده باشند حکمرانی در فضای مجازی نباشد.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری گفت: ما در این بخش سندی به عنوان سند سیاستهای کلان فضای مجازی را داریم که در شورای عالی فضای مجازی است. ما باید این سیاستها را تبدیل به قانون کنیم.
قالیباف ادامه داد: ۵ بند به مجلس رفت و پیگیری شد و در کمیسیون فرهنگی تصویب شد. حتما و بدون شک ما در حوزه فضای مجازی باید محدودیتهایی ایجاد کنیم. منظورم از محدودیت، کنترلی است که ما در آن ولنگاری نبینیم البته حتما باید گشایشی را هم انجام دهیم.
وی بیان داشت: امروز در بازیهای اینترنتی؛ زبان، فرهنگ و ادبیات خود را به سایر کشورها منتقل میکنند، هم استفاده اقتصادی و هم استفاده فرهنگی از آن میبرند. هم اکنون سهم اقتصاد تنها در حوزه بازیهای اینترنتی بالای ۲۰۰ میلیارد دلار در سال است در حالی که سهم ما تنها ۱۰ میلیون دلار است. اگر بتوانیم این فرصت را برای جوانان فراهم کنیم که آداب و رسوم و فرهنگ مقاومت ما را در قالب بازیهای کامپیوتری ارسال کنند که برای ما هم یک فرصت اقتصادی و هم یک فرصت فرهنگی است، اما در غیر این صورت فرهنگ خود را آسیب پذیر کردیم.
انتهای پیام/