رمز اقتدار امام خمینی (ره) مردمداری بود
حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی رضایی در گفتوگو با میزان درباره جایگاه و رویکرد امام خمینی (ره) گفت: بنیانگذار انقلاب اسلامی انسانی بینظیر و استثنایی بود که توانست در برههای از تاریخ جمهوری اسلامی نقشی مهم ایفا کند. پیروزی انقلاب اسلامی به رهبریت امام خمینی (ره) دستاوردهای ارزنده و فراوانی را برای جامعه ایرانی اسلامی به دنبال داشت و پیام ویژهای را برای جامعه جهانی خصوصاً مستکبران مخابره کرد.
وی ادامه داد: بیداری جامعه اسلامی از دیگر دستاوردهای امام خمینی (ره) است. تاثیراتی که حرکت بنیانگذار انقلاب اسلامی در منطقه خاورمیانه، خصوصاً کشورهای عربی داشت، نوعی بیداری اسلامی بود و دارای ارزش و جایگاه خاصی است، از این رو درسها روشها و علل موفقیتهای انقلاب با رغبت و نگاهی ویژه توسط روشنفکران منطقه مورد رصد قرار گرفته و خواهد گرفت.
رضایی سیره بنیان گذارانقلاب اسلامی در ابعاد مختلف را مورد بررسی قرار داد و تاکید کرد: رهبران انقلابها در جهان عموماً افراد سیاسی هستند، اما هنگامی که در سیره امام خمینی (ره) توجه میشود، میبینیم که وی نه تنها در بعد سیاسی بلکه در بعد اجتماعی، فرهنگی و مذهبی ایدهها و نگاهی ویژه به مسائل داشته و به همین دلیل مردم او را دوست داشتند. رحلت امام خمینی (ره) یکی از بزرگترین مراسم ترحیم در دنیا را رقم زد که حیرت جامعهشناسان و فرهنگشناسان دنیا را برانگیخت.
وی به تدابیر امام خمینی (ره) در زمان مبارزات انقلاب اشاره و بیان کرد: هوش سیاسی و اجتماعی بنیانگذار انقلاب اسلامی و پایبندی وی به اصول اخلاقی، در کنار اتکا به خداوند متعال سبب شد در مسیری قدم بردارد تا خیل عظیم مردم با وی همراه شوند و انقلابی بر گرفته از اسلام را رقم بزنند. او خود را خادم ملت میدانست به همین دلیل در سخنرانیهایش تاکید داشت تا تلاش مسئولان برای ارائه خدمات به مردم از هیچ تلاشی دریغ نکنند. همین نکته بینی سبب میشد تا شخصیتی برجسته و ممتاز از امام خمینی (ره) در ذهن مردم شکل بگیرد.
وی افزود: ایدههای ویژه و استثنایی امام خمینی (ره) قبل از انقلاب اسلامی سبب شد تا مردم متوجه وی شوند و پس از مدتی همراهی جامعه با امام خمینی (ره) را برای مبارزه با ظلم و استکبار شکل گرفت و به انقلاب اسلامی ختم شد.
این کارشناس علوم قرآنی بیان کرد: امام خمینی (ره) زمانی از مبارزه با ظلم سخن گفت که دنیا توسط زور و تزویر در خفقان فرو رفته بود. مبارزات استکبار ستیزانه بنیانگذار انقلاب اسلامی در آن زمان تعجب برخی را به دنبال داشت، چون آنها فکر نمیکردند که فردی بتواند در مقابل استکبار بایستد و موفق شود.
رضایی به بیانات مقام معظم رهبری در مورد امام خمینی (ره) اشاره و بیان کرد: ایشان در سخنرانیهای خود تاکید داشتند، امام خمینی (ره) فردی مومن، متعبد و انقلابی بودند به این معنا که خود را عبد در مقابل پروردگار میدانستند. عبد بودن نشانه عبودیت بوده و این نکته بسیار مهم است. کسی که اهل عبادت باشد، اهل خشوع، دعا و تضرع به درگاه خداوند متعال است. هنگامی که این تعبد با انقلابی بودن همراه شود، رهبری بزرگ برای جامعه اسلامی همانند بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران شکل میگیرد.
وی الگوبرداری از امام خمینی (ره) را مهم خواند و تاکید کرد: بنیانگذاری جمهوری اسلامی الگویی کامل محسوب میشدند، بنابراین گفتار و کردارامام خمینی (ره) نیازمند توجه و تدبر دارد. اینها نکاتی است که جامعه جوان باید به آن با دقت نگاه کند.
رضایی تاکید کرد: اعتماد به خداوند نکتهای محسوب میشود که امام خمینی (ره) در تمام مراحل زندگی به آن توجه ویژه داشت. از این رو بود که نامش بلند شد و اقتدار نامش در جهان لرزه بر اندام مستکبرین میاندازد.
انتهای پیام/