راه اندازی دبیرخانه و سامانه آموزش و توانمندسازی بیمار و خانواده در معاونت پرستاری
به گزارش گروه جامعه مریم حضرتی در همایش کلان منطقهای ٣ کشور «آموزش به بیمار» در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه ٥٦ درصد تیم نظام سلامت را گروههای پرستاری تشکیل میدهند، گفت: آموزش از برجستهترین و مهمترین نقشهای پرستاران محسوب میشود.
وی در ادامه اظهارداشت: ۸۰ درصد مرگ و میرها ناشی از بیماریهای غیر واگیر است و درصد بالایی از جامعه دچار چاقی، فشار خون بالا، بی تحرکی و بی حرکتی هستند. با توجه به اینکه این موضوع از شیوه زندگی ناسالم تاثیر پذیرفته، نیازمند تغییر و آموزش شیوه درست و صحیح زندگی کردن است.
وی با تاکید بر آموزشهای خود مراقبتی در جامعه افزود: افزایش سرسام آور هزینههای سلامت، افزایش تحصیلات مردم، افزایش سطح توقعات آنها و کاهش مدت زمان بستری در مراکز درمانی، نیاز به مراقبت در منزل را افزایش داده و اهمیت آموزش خودمراقبتی را دوچندان کرده است.
معاون پرستاری وزارت بهداشت تصریح کرد: روند نوآوریهای نوین در درمان، نیاز به آموزش و پرستاری جامعه نگر مبتنی بر شواهد را مهم ساخته است.
حضرتی با اشاره به اینکه حرکت به سمت سالمندی به سرعت در حال شکل گیری است، گفت: در حال حاضر ۹ درصد جامعه ما سالمند هستند و در حدود ۳۰ سال آینده به دو برابر افزایش خواهد داشت.
وی از افزایش امید به زندگی در بین مردان و زنان خبر داد و افزود:، چون کیفیت بهداشت و سلامت در زنان کمتر از مردان است، بنابراین در آینده با جامعه ناسالم سالمند زنانه مواجه هستیم، لذا باید تجهیزات و نیروی انسانی را متناسب با این موضوع آماده کنیم.
حضرتی با تاکید بر اهمیت سطح فردی برای رسیدن به دوران سالمندی خوب و موفق، با توجه به پدیده فراگیر و جهانی سالخوردگی، گفت: سالمندی موفق را باید سرلوحه سیاستهای اجتماعی خود قرار دهیم.
وی با بیان اینکه تولیت آموزش به معاونت پرستاری واگذار شده از تصویب آیین نامه آموزش به مددجو و خانواده و راه اندازی دبیرخانه و سامانه آموزش به بیمار خبر داد و گفت: این آیین نامه در روزهای آینده ابلاغ خواهد شد.