تفاوت محسوس مالیات پرداختی مشاغل با مالیات واقعی
محمدصالح جوکار، رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی یازدهم در گفتوگو با میزان درباره اصلاحات انجام شده در سیستم مالیاتستانی، گفت: برای جلوگیری از فرارهای مالیاتی راهکارهای متنوعی درنظر گرفته شده است، اما هدفگذاری انجامشده در قانون برای به صفر رساندن فرارهای مالیاتی، تا زمان اجرا ممکن است با تغییراتی همراه شود.
وی در ادامه افزود: در سالهای اخیر اقدامات مناسبی برای جلوگیری از فرار مالیاتی مشاغل انجام شده، اما این اقدامات به معنای آن نیست که کار تمام شده و فرار مالیاتی به صفر رسیده است.
به گفته جوکار امسال نیز باید تمرکز بر مالیاتستانی از مشاغل خاص باشد؛ چراکه متاسفانه فاصله زیادی بین مالیات واقعی مشاغل با مالیات پرداختی آنها وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه مشاغل حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) را در اختیار دارند، گفت: این درحالی است که مشاغل فقط ۶ درصد در مالیات پرداختی، سهم دارند که این امر نشاندهنده تفاوت محسوس مالیات پرداختی مشاغل است؛ در مقابل کارمندان سهم بیشتری از مالیاتهای پرداختی را دارند که در جهت تحقق عدالت مالیاتی باید تمرکز ویژهای جهت اخذ مالیات بخش مشاغل صورت گیرد.
طبق اعلام این نماینده مجلس یازدهم، اکثر مشاغلی که جنبه رسمی هم ندارند و درآمدهایی را از طریق سفتهبازی به دست میآورند هنوز بهطور کامل زیر چتر نظام مالیاتی قرار نگرفتهاند که برای حل این مسئله باید بانک اطلاعاتی هوشمندی تشکیل شود تا راه بر فرار مالیاتی بسته شود.
انتهای پیام/