تداوم اعتراض دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا و تهدید از سوی مقامهای دانشگاهی
خبرگزاری میزان - دانشگاههای آمریکا طی هفتههای گذشته شاهد برگزاری تظاهرات دانشجویی در اعتراض به جنگ غزه بودهاند.
یکی از خواستههای اصلی دانشجویان معترض قطع همکاری میان دانشگاههای آمریکا و موسسههای مرتبط با رژیم صهیونیستی بوده است.
دانشگاه درکسل در فیلادلفیا دانشجویان را تهدید کرده که اردوگاه برپا شده از سوی معترضان حامی فلسطین را پاکسازی میکند.
این در حالی است که شمار دانشجویان و استادان معترض و حامی فلسطین بازداشت شده از سوی پلیس آمریکا از مرز ۳ هزار نفر در سراسر این کشور فراتر رفته است.
رئیس دانشگاه درکسل گفت: اعتراضها نباید ادامه داشته باشد.
در یک ماه گذشته بیش از ۳ هزار معترض در دانشگاههای آمریکا بازداشت شدهاند.
در جای دیگر، دانشجویان فارغالتحصیل دانشگاه کالیفرنیا بهعنوان بخشی از یک تظاهرات گسترده و سیستمی نسبت به نحوه واکنش مدیران به اعتراض حامیان فلسطین، از جمله بازداشت معترضان در دانشگاههای لسآنجلس، سندیگو و ایروین دست به اعتصاب زدند.
در همین حال، شماری از دانشجویان از مراسم فارغالتحصیلی دانشگاه ییل خارج شده و برخی پرچمهای فلسطین را به اهتزاز درآوردند. دانشگاه ییل در بیانیهای اعلام کرد که تعدادی از دانشجویان فارغالتحصیل تصمیم گرفتند بهطور مسالمتآمیز در طول مراسم از محل برگزاری مراسم خارج شوند.
- بیشتر بخوانید:
- نقض حقوق زنان حامی فلسطین در اعتراضهای دانشگاهی آمریکا
- پشتپرده سرکوب اعتراضهای دانشجویی
دانشگاه وسلیان در ایالت کنکتیکت اعلام کرد که با دانشجویان معترض برای بررسی قطع احتمالی همکاری با رژیم صهیونیستی به توافق رسیده و جلسههایی در این رابطه برای اواخر این ماه و در پاییز برنامهریزی شده است. مایکل راث، رئیس دانشگاه وسلیان، این توافق را اعلام و فاش کرد که ۱.۷ درصد از موقوفه این دانشگاه در صنایع هوافضا و نظامی سرمایهگذاری شده است. او گفت که این دانشگاه بهطور مستقیم در ساخت سلاح دخالت نداشته است.
آسوشیتدپرس از ۱۸ آوریل (۳۰ فروردین) دستکم ۸۲ مورد را ثبت کرده است که در آن بازداشتها در اعتراضهای دانشگاهی در سراسر آمریکا انجام شده است. در این ۸۲ مورد دستکم ۳ هزار و ۲۵ نفر در ۶۱ کالج و دانشگاه از سوی پلیس آمریکا بازداشت شدهاند.
آمریکا آخرین بار در سال ۲۰۲۰ پس از قتل جورج فلوید، یک مرد سیاهپوست از سوی پلیس با اعتراضهای گسترده روبرو شد.
جو بایدن که در آن زمان نامزد انتخابات ریاستجمهوری بود، گفت که تشدید تنشها یا استفاده از خشونت بیش از حد از سوی افسران پلیس غیرقابل قبول است.
بایدن به برخورد خشونتآمیز پلیس در یک ماه گذشته اشارهای نکرده است، زیرا این موضوع او را مجبور به پذیرش سطحی از مسئولیت میکرد. علاوه بر این، اعتراضها بهطور مستقیم با سیاست خارجی او ارتباط دارد.
جامعه بینالمللی حقوق بشر، سرکوب از سوی پلیس آمریکا را با شوک مشاهده کرده است و سازمانهایی مانند دیدهبان حقوق بشر و عفو بینالملل هشدارهایی در این زمینه صادر کردهاند.
اقدامهای افسران پلیس آمریکا همچنین واکنش سران سازمان ملل و گزارشگران ویژه مستقل را در پی داشته است.
انتهای پیام/