آیتالله رئیسی و مبارزه با فساد در دوران ریاست بر قوه قضاییه
خبرگزاری میزان - آیتالله سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور ایران اسلامی، عصر یکشنبه (۳۰ اردیبهشتماه)، در مسیر انجام خدمت، دچار سانحه هوایی شد و به شهادت رسید.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، رئیس قوه قضاییه در بخشی از پیام تسلیت عروج شهادتگونه آیتالله رئیسی، در وصف وی آورده است: «بنده که توفیق همکاری و رفاقت قریب به ۵ دهه با رئیسجمهور محترم را داشتم، از نزدیک شاهد مجاهدتها و تلاشهای خستگیناپذیر وی در عرصه مسئولیتهای مختلف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بودهام.»
آیتالله رئیسی از سال ۱۳۶۸ تا ۱۴۰۰ در مناصب مختلف قضایی همچون، دادستان تهران، رئیس سازمان بازرسی کشور، دادستان کل کشور، دادستان ویژه روحانیت و معاونت قوه قضاییه مشغول به خدمت صادقانه به سیستم قضایی کشور بود.
آیتالله سید ابراهیم رئیسی، از ۱۶ اسفند ۱۳۹۷ تا ۱۰ تیرماه ۱۴۰۰ ریاست قوه قضاییه کشور را بر عهده داشت و باتوجه به تجربه حضور قریب به ۳۰ سال در سیستم قضایی کشور، طی این دو سال نیز همچون گذشته در عرصههای مختلف قضایی «از جمله مبارزه با فساد» به عنوان مهمترین جلوه تحقق عدالت در جامعه، کمر همت بسته بود و از هیچ تلاشی فروگذار نکرد.
اقدامات آیتالله رئیسی در مبارزه با فساد در دوران ریاست بر قوه قضاییه
آیتالله سید ابراهیم رئیسی در دوران ریاست بر دستگاه قضا همواره روحیه مبارزه با فساد را داشته و به آن عمل میکرده است و در همین زمینه بارها بیان کرده بود، در مبارزه با فساد هیچ خط قرمزی ندارد و با هر کس در هر ردهای که باشد، برخورد میکند.
تأکید آیتالله رئیسی بر مشارکت مردمی در مقوله مقابله با فساد، تشویق گزارشگران فساد، تأکید بر تشویق سوتزنها و محافظت از آنها و بهکارگیری ظرفیتهای قانونی برای حمایت از افشاگران فساد، از جمله موضوعاتی بود که وی در زمان ریاست بر دستگاه قضا مورد توجه قرار داده و اقدامات عملی مهمی نیز برای تحقق این امور انجام داده بود.
آیتالله رئیسی پس از انتصاب به عنوان رئیس قوه قضاییه، دستورالعمل «تشکیل مجتمع تخصصی ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی تهران» را (۲۲ مرداد ۱۳۹۸) ابلاغ کرد و با افتتاح مجتمع تخصصی رسیدگی به جرایم اقتصادی روند برگزاری دادگاههای رسیدگی به جرایم اقتصادی را به صورت جدیتر دنبال کرد.
حضور آیتالله رئیسی در دستگاه قضا فصل جدیدی در برخورد با دانهدرشتها و برهم زدن حاشیه امن آنها بود. در زمان ریاست وی بر قوه قضاییه، رسیدگی به بسیاری از پروندههای مهم اقتصادی آغاز شد.
برگزاری دادگاههای مبارزه با فساد اقتصادی و محاکمه متهمان این پروندهها، در زمان ریاست آیتالله رئیسی، نشاندهنده عزم قاطع وی در مبارزه با فساد بود.
آیتالله رئیسی در حالی در مسیر خدمت به مردم ایران به شهادت رسید که همواره شعار او چه در کسوت ریاست بر دستگاه قضا و چه در کسوت ریاست جمهوری ایران اسلامی، «مبارزه با فساد و تحقق عدالت» بود.
انتهای پیام/