باقری: تقویت همکاری ایران و تاجیکستان از مصادیق مهم اجرای سیاست همسایگی است
خبرگزاری میزان - دومین دور رایزنیهای سیاسی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان به ریاست مشترک علی باقری، معاون سیاسی وزیر امور خارجه و فرخ شریفزاده، معاون وزیر امورخارجه تاجیکستان، روز چهارشنبه در تهران برگزار شد.
در جریان این گفتوگوها دوطرف درباره طیفی از موضوعات دوجانبه از جمله تقویت روابط اقتصادی، ارتقای روابط فرهنگی و علمی، تقویت همکاری منطقهای و بینالمللی و نیز افزایش تعاملات پارلمانی تبادل نظر کردند.
باقری در این ملاقات با اشاره به تفاهمات خوب صورتگرفته در دور اول رایزنیهای سیاسی در تاجیکستان، بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای توسعه مناسبات با جمهوری تاجیکستان تاکید کرد.
معاون وزیر امور خارجه با اشاره به اهمیت و اولویت سیاست همسایگی در روابط خارجی ایران، تقویت همکاری با کشور همکیش و همزبان، تاجیکستان را از مصادیق مهم اجرای سیاست همسایگی دانست.
وی با اشاره به تهدیدات امنیتی منطقهای و فرامنطقهای، خاطرنشان کرد: ایجاد ناامنی و حمایت از جریانهای افراطی و تروریستی در منطقه یک واقعیت است که با حمایتهای آمریکا، رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای اروپایی شکل گرفته است.
باقری، تصریح کرد: امروزه همگرایی تمامی کشورهای منطقه برای مقابله همهجانبه و فراگیر با پدیده شوم تروریسم، امری لازم است که همکاری جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان برای تحقق آن ضروری است.
وی افزود: بر همین اساس دو کشور میبایست بیش از پیش از ظرفیتهای سازمانهای منطقهای مانند شانگهای، سازمان همکاری اسلامی، اکو و عدم تعهد بهره ببرند.
باقری همچنین با اشاره به جنایتهای رژیم صهیونیستی در غزه و ضمن محکومیت ارتکاب نسلکشی از سوی این رژیم، کلید برقراری صلح و ثبات منطقه را مقابله با اشغالگری و تجاوزات رژیم اشغالگر دانست.
معاون وزیر خارجه تاجیکستان نیز با اشاره به همکاریهای رو به توسعه دو کشور، آمادگی کشورش را برای توسعه مناسبات و تقویت همکاریها میان دو کشور اعلام کرد.
وی تا با اشاره به وجود نزدیک به ۲۰۰ سند همکاری میان دو کشور، اجرای کامل و موثر این تفاهمات را زمینه مناسبی جهت تقویت همکاریها دانست و خواستار افزایش حجم مبادلات اقتصادی میان دو کشور شد.
وی همچنین با اشاره به سابقه همکاریهای خوب دو کشور در سازمانها و مجامع بینالمللی و منطقهای، بر تداوم و تقویت مناسبات میان دو کشور همزبان با پیشینه تاریخی مشترک تاکید کرد.
در پایان این نشست دوطرف بر برگزاری منظم رایزنیهای سیاسی با هدف تسریع همکاریها در حوزههای گوناگون تاکید کردند.
انتهای پیام/