اختتامیه نخستین کنفرانس بینالمللی علوموفنون هستهای
خبرگزاری میزان - آیین اختتامیه نخستین کنفرانس بینالمللی علوموفنون هستهای با حضور محمد اسلامی، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی و تعدادی از متخصصان عرصه فناوری هستهای در اصفهان برگزار شد.
در آیین اختتامیه نخستین کنفرانس بینالمللی علوموفنون هستهای علاوه بر رئیس سازمان انرژی اتمی، جواد کریمیثابت، رئیس انجمن هستهای ایران و رئیس این کنفرانس و ... سخنرانی کردند و بیانیهای توسط شرکتکنندگان منتشر شد.
بیانیه شرکتکنندگان نخستین کنفرانس بینالمللی علوموفنون هستهای خطاب به مسئولان و برگزارکنندگان به شرح زیر است:
در خاتمه کنفرانس بینالمللی علوموفنون هستهای ایران که از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت در شهر اصفهان برگزار شد، ما، شرکتکنندگان (دانشجویان، اساتید، پژوهشگران و مهندسان) ICNST۲۰۲۴ از جمهوری اسلامی ایران و بهویژه انجمن هستهای ایران، سازمان انرژی اتمی، پژوهشگاه علوموفنون هستهای و دانشگاهها به خاطر برگزاری این رویداد مهم سپاسگزاریم؛ در خاورمیانه، ایران همواره در خط مقدم پژوهش و نوآوری هستهای و میزبان همایشهای مرتبط بوده که حاکی از تعهد این کشور به تقویت همکاریها و تبادل دانش در این زمینه حیاتی بوده است؛ مباحث و گفتوگوهای علمی مطروحه در این گونه از همایشها در شکلدهی آینده دانش هستهای و کاربردهای آن در دنیا (خاورمیانه) موثر خواهد بود.
این همایش، محفلی پیشرو برای محققان، دانشمندان، مهندسان، و کارشناسان صنعت فراهم کرد تا در آن به تبادل اطلاعات و نظرات درباره پیشرفتهای اخیر، چالشهای پیشرو و نوآوریهای حوزههای مرتبط با علم و فناوری هستهای بپردازند.
این همایش شاهد برنامههای متنوعی اعم از سخنرانیهای کلیدی، نشستهای عمومی و میزگردها بود و مقالههای متعددی بهصورت شفاهی و پوستری در طیف وسیعی از موضوعها از جمله محورهای زیر ارائه شد:
- طراحی، بهرهبرداری و ایمنی راکتورهای هستهای
- مدیریت چرخه سوخت هستهای و دفع زباله
- سپر هستهای و حفاظت در برابر تشعشعات
- مواد هستهای و یکپارچگی ساختاری
- فناوریهای پیشرفته هستهای و کاربردهای آنها
- انرژی همجوشی و فیزیک پلاسما
- سیاست هستهای، مقررات و تلاش برای منع اشاعه
- پزشکی هستهای و رادیوداروها
این رویداد فرصت بینظیری برای شرکتکنندگان فراهم کرد تا در گفتوگوهای میانرشتهای مشارکت داشته باشند، به اشتراک یافتههای پژوهشی بپردازند و همکاریها را با هدف تقویت نوآوری و پیشرفت در علم و فناوری هستهای گسترش دهند؛ شرکتکنندگان از فرصت ارتباط با همتایان و پیشگامان صنعت، سیاستگذاران و دانشگاهیان بهرهمند شدند.
بهعنوان شرکتکنندگان این کنفرانس، باعث خرسندی است که گلچینی از جملهها را از متون ارسال شده از سوی پروفسور میخائیل کوالچوک، رئیس مرکز تحقیقات ملی موسسه کورچاتوف روسیه باز نقل کنیم: «معتقدم دانشمندان ایرانی سزاوار احترام عمیق هستند؛ با وجود اینکه بیش از ۴۰ سال است که جمهوری اسلامی ایران تحت تحریمهای شدید قرار دارد، دانشمندان ایرانی به برکت فداکاری و سطح بالای تخصص خود به موفقیت دست یافتهاند و در نتیجه این توفیقات، حاکمیت فناورانه، امنیت و توسعه پایدار کشور را تضمین کردهاند؛ من عمیقا معتقدم که الگوی موفق توسعه علمی و فناوری ایران و روسیه که تحت فشارهای خارجی بودهاند، برای مواجهه با چالشها و تهدیدهای نوین برای هر دو کشور بسیار حائز اهمیت است.»
بحثهای صریح، همکاری و تشریک نظرات و تبادل بهترین شیوهها در طول برگزاری همایش ترغیب شد؛ شرکتکنندگان به بررسی راهحلهای نوآورانه پرداختند، با چالشها مقابله کردند و از فرصتها برای استفاده از ظرفیت علم و فناوری هستهای به نفع همه بهرهمند شدند.
هدف از برگزاری این همایش؛ تقویت ارتباطات، بهبود مشارکت و پیشرفت در مرزهای علم و فناوری هستهای بود؛ لذا، توصیه میشود که این شتاب و تعهد ظهور یافته در برگزاری ICNST۲۰۲۴ در تعاملات آتی نیز پیگیری شود تا سرانجام منجر به گفتوگوهای چندجانبهای شود که برای گذار هستهای پیش رو حیاتی است.
ما بهعنوان شرکتکنندگان، از مسئولان محترم جمهوری اسلامی ایران تقاضا داریم برای رونق بخشی به صنعت هستهای و توجه به آینده شغلی دانشجویان، حداقل هر ۲ سال یک بار کنفرانس بینالمللی علوموفنون هستهای برگزار شود.
ما بهعنوان شرکتکنندگان مراتب قدردانی صمیمانه خود را از کریمیثابت، رئیس انجمن هستهای ایران و محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی با عنوان متولی برگزاری کنفرانس و حمایتهای بیدریغ و دیگر حامیان مالی و تمامی مقامات محلی ابراز میکنیم.
در پایان، توفیق این رویداد مهم را به روح پاک استاد مجید شهریاری تقدیم میکنیم.
در پایان این مراسم از نویسندگان مقالههای برتر تقدیر شد.
مراسم افتتاحیه نخستین کنفرانس بینالمللی علوم و فنون هستهای و سیامین کنفرانس ملی هستهای ایران، روز دوشنبه، ۱۷ اردیبهشت، برگزار شد؛ کاربرد پرتوها، راکتورهای هستهای، فیزیک هستهای و شتابدهندههای ذرات، اندازهگیری تشعشعات، انرژی همجوشی و پلاسما، چرخه سوخت هستهای ایزوتوپهای پایدار و رادیو اکتیو، ایمنی و امنیت هستهای، کشاورزی هستهای، فناوری کوانتمی، آموزش هستهای، حکمرانی هستهای و تغییر اقلیم و نقش انرژی هستهای محورهای این کنفرانس بودند.
انتهای پیام/