چرا کارگران حقوحقوق روز کارگر را از کارفرما مطالبه نمیکنند؟
خبرگزاری میزان- طبق ماده ۶۳ قانون و مقررات کار جمهوری اسلامی ایران، امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ مصادف با روز کارگر برای کارگرانی که تابع این قانون هستند جزو تعطیلات رسمی بهشمار میرود.
براین اساس کارگران میتوانند همچون روزهای تعطیل از مزایای این روز بهره ببرند و درصورت حضور در محل کار، ساعات کاری این روز برای کارگر اضافهکاری محسوب میشود.
در برخی موارد کارفرماها این حقوحقوق را نادیده میگیرند و حضور کارگر در محل کار را بهمنزله روز کاری عادی برای کارگران تلقی میکنند که لازم است کارگران حق و حقوق خود را مطالبه کنند.
در همین راستا فرامرز توفیقی، فعال کارگری در گفتوگو با میزان با اشاره به حق و حقوق کارگران در روز کارگر گفت: روز کارگر طبق قانون برای کارگران روز تعطیل رسمی است و کارگاهها میتوانند این روز را تعطیل کنند، ولی اگر بنا به نیاز مجموعه خود حضور کارگر در محل کار ضروری است کارفرما باید ساعات حضور کارگر را بهعنوان اضافهکاری حساب کند.
وی با بیان اینکه تعطیلی روز کارگر در کارگاههای بزرگ معمولا اجرا میشود، افزود: با توجه به اطلاع کارگران از تعطیلی روز کارگر معمولا در بنگاههای بزرگ اجرای این مورد محقق میشود، اما ممکن است در برخی از کارگاههای کوچک تعطیلی روز کارگر یا محاسبه اضافهکاری آن اجرا نشود.
این فعال کارگری در توضیح روش مطالبه حق وحقوق کارگران در روز کارگر اظهار کرد: کارگران در ابتدا این حق و حقوق را باید از شرکت یا کارگاه خود مطالبه کنند که در بسیاری از موارد این پیگیری از سوی کارگران انجام نمیشود.
توفیقی تاکید کرد: متاسفانه بهدلیل اجرانشدن کامل قانون کار و نبود حمایت از کارگر و امنیت شغلی پایین، کارگران در بنگاههای خُرد برای دریافت حق و حقوق خود در این روز سکوت میکنند.
انتهای پیام/