پژوهش هدفمند و فناوری ارزش آفرین در تولید ملی تأثیرگذار است
به گزارش گروه جامعه ، داود ثمری مدیر کل توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم گرامیداشت روز پژوهش در واحد رشت، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان بزرگترین دانشگاه حضوری دنیا در عرصه نظام آموزش عالی در حال فعالیت است.
وی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی از مولودهای خوب انقلاب اسلامی ایران است که منشاء خدمات ارزندهای در کشور شده است.
ثمری با اشاره به اینکه شعار امسال هفته پژوهش، «پژوهش هدفمند، فناوری ارزش آفرین در خدمت تولید ملی» است، خاطر نشان کرد: پژوهش هدفمند پژوهشی است که ماموریتگرا بوده و مشکلی از مشکلات جامعه را حل کند.
وی ادامه داد: هم اکنون ۳۸درصد از دانشجویان کشور در دانشگاه آزاد اسلامی در حال تحصیلند و حدود صد هزار نفر به طور مستقیم در قالب عضو هیأت علمی تمام وقت و پاره وقت و کارمند مشغول به فعالیت هستند.
مدیر کل توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: اگر با نگاهی دقیق به موضوع پژوهش بنگریم، متوجه خواهیم شد پژوهشی ارزشمند است که بتواند مسأله و مشکلات جامعه را حل کند و به همین منظور سامانه پایش در دانشگاه آزاد اسلامی راه اندازی شد تا بتواند به این اصل مهم رسیدگی کند.
ثمری با نگاهی اجمالی به دورههای مختلف دانشگاه عنوان کرد: با توجه به اینکه سه نسل گذشته دانشگاهها رویکردی آموزشی، پژوهشی و کار آفرینی داشتند، مأموریتهای نسل چهارم تغییر کرده و به سمت مسئولیتهای اجتماعی و رفع مسائلی که در جامعه وجود دارد، سوق داده شده است.
وی با بیان اینکه در دانشگاه آزاد اسلامی سالانه حدود صد هزار پایان نامه و رساله دفاع میشود، اظهار داشت: به همین منظور در راستای هدفمند کردن پایان نامهها در طرح پایش، موضوعاتی قرار گرفت. همچنین به مناسبت چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی قرار است چهل ابر چالش را معرفی کنیم که دارای موضوعات و محورهایی باشد که تا امروز ۱۰ نمونه از این موضوعات نهایی و در سامانه پایش بارگذاری شده است.
مدیر کل توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی، هدفمند شدن پایان نامهها و ارتباط بیشتر اعضای هیأت علمی با دانشجویان را از فواید راه اندازی سامانه طرح پایش عنوان کرد.
وی تصریح کرد: اگر دو مقوله پژوهش هدفمند و فناوریهای ارزش آفرین را کنار هم قرار دهیم، قطعاً میتوان در شرایط تحریم کشور در زمینه تولیدات ملی تأثیرگذار باشیم، همانگونه که در زمینه سلولهای بنیادی و نانو توانستیم در دنیا حرفی برای گفتن داشته باشیم.