افزایش فشارها برای استعفای سران نظامی و سیاسی رژیم صهیونیستی
خبرگزاری میزان - اهارون هلیوی، رئیس شعبه اطلاعات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی اولین مقام ارشد صهیونیست است که به دلیل عدم موفقیت در جلوگیری از عملیات طوفان الاقصی در ۷ اکتبر (۱۵ مهر ۱۴۰۲) از سوی گروههای مقاومت در جنوب اراضی اشغالی استعفا میکند.
کارشناسان میگویند که استعفای هلیوی اقدامی است که انتظار میرود فشار بر دیگر سران ارشد رژیم صهیونیستی را برای پیروی از آن افزایش دهد.
هلیوی در نامهای خطاب به فرمانده ارتش رژیم صهیونیستی، نوشت: اداره اطلاعات تحت فرمان من به وظیفهای که به ما سپرده شده بود عمل نکرد. من آن روز سیاه را هر روز با خود حمل کردهام.
این صهیونیست ۵۷ ساله با سابقه حضور ۳۸ ساله در ارتش رژیم صهیونیستی گفت که به محض یافتن جایگزین، پست خود را ترک خواهد کرد.
او همچنین خواستار ایجاد یک کمیته تحقیقاتی برای تعیین جامع و دقیق همه شرایطی شده که به عملیات طوفان الاقصی در ۷ اکتبر منجر شد.
شعبه اطلاعات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی به دلیل ناکامی در پیشبینی آنچه در ۷ اکتبر در راه بود، تحت انتقادات شدید قرار گرفته است.
صهیونیستها میخواهند بدانند که چرا ارتش این رژیم ناآماده بوده است.
پیش از این، یائیر لاپید، رئیس مخالفان کابینه رژیم صهیونیستی نیز از استعفای اهارون هلیوی، رئیس شعبه اطلاعات نظامی ارتش این رژیم استقبال کرده بود. لاپید گفته بود: بهتر بود که نتانیاهو نیز همین کار را میکرد.
به گزارش نیویورک تایمز، سران نظامی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی سند ۴۰ صفحهای درباره شواهد موجود از عملیاتی مانند طوفان الاقصی را چند ماه قبل از وقوع آن رد کرده بودند.
مقامات رژیم صهیونیستی در آن زمان تخمین زده بودند که اجرای چنین عملیاتی فراتر از تواناییهای گروههای مقاومت فلسطین است.
کارشناسان میگویند که هلیوی با تصمیم به استعفا این سیگنال را به دیگر سران رژیم صهیونیستی ارسال کرد که زمان پاسخگویی فرا رسیده است.
هلیوی در نامه استعفای خود نوشت که اقتدار با مسئولیت میآید. برخی معتقدند این نامه اشاره و دعوتی برای بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی برای استعفا بود.
نتانیاهو از پذیرفتن هر گونه تقصیر به دلیل طوفان القصی خودداری کرده و بارها درخواستها برای استعفا را رد کرده است.
استعفای رئیس شعبه اطلاعات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی به فشارهای وارده بر نخستوزیر این رژیم افزوده است. نتانیاهو پیش از این متهم شده بود که برای بازگرداندن بیش از ۱۰۰ شهرکنشین زندانی غزه به اندازه کافی تلاش نکرده و درگیری را برای نجات حرفه سیاسی خود به درازا کشانده است.
یک کارشناس صهیونیست گفت: هلوی فهمید که نتانیاهو قرار نیست در آینده نزدیک جنگ را پایان دهد و علاقهای به بازگرداندن زندانیها به اسرائیل ندارد.
او در ادامه گفت: اکنون سوال این است که آیا سایر اعضای نهادهای امنیتی و نظامی راه هلوی را دنبال خواهند کرد یا خیر.
بهگفته آلیون لیل، وزیر سابق وزارت خارجه رژیم صهیونیستی، استعفای مقامات بلندپایه مانند روسای شاباک، نیروهای فرماندهی جنوب و رئیس ستاد ارتش نشان میدهد که زمان تحقیق فرا رسیده است. این استعفاها به سیاستمداران نیز پیامی مشابه خواهد داد.
لیل گفت: این آغاز یک روند است؛ اولین گام از تعداد زیاد استعفا مورد نیاز است.
انتهای پیام/