کاهش قیمت "زعفران هرات" مافیای بازار یا افزایش تولید

12:20 - 01 دی 1397
کد خبر: ۴۷۶۸۴۳
در حالی قیمت زعفران در هرات کاهش یافته است که عده‌ای معتقدند این موضوع ناشی از افزایش تولید بوده و برخی دیگر مسبب اصلی را مافیای بازار می‌دانند، اما بنظر می‌رسد دلیل اصلی گرانی این طلای سرخ ترکیب دو عامل گفته شده باشد.

به گزارش گروه بین المللکاهش قیمت ، زعفران در هرات پس تحقیقات در زمینه کشت جایگزین مواد مخدر انتخاب و بعد از تلاشهای فراوان تولید این محصول از 10 تن در سال گذشته به 13 تن افزایش یافته است.

مرکز اصلی کاشت زعفران افغانستان، هرات است و در حال حاضر کشاورزان هراتی به کشت این محصول تمایل فراوانی از خود نشان دادند.

«عبدالصبور رحمانی» رئیس اداره کشاورزی هرات در این رابطه گفت: زعفران هرات با روی کار آمدن سیستم‌های نوین کاشت و آموزشهای اساسی برای کاشت بهتر هر روز به کیفیت آن افزوده می‌شود.

وی تاکید کرد: در حال حاضر کشاورزان،شرکت‌ها و اتحادیه های زیادی در حال کاشت و بسته بندی این محصول هستند، به طوری که در سال جاری تولید زعفران از 10 تن به 13 افزایش یافته است.

رئیس اداره کشاورزی هرات یادآور شد:‌ با توجه به تمرکز اساسی وزارت کشاورزی به طلای سرخ در حال حاضر این گیاه به کشورهای چین، تاجیکستان، و آمریکا نیز صادر شده و کشورهای خلیج فارس نیز خواهان این محصول ارزشمند هستند.

اما در سال جاری با وجود افزایش برداشت زعفران در هرات، کشاورزان هراتی از کاهش قیمت هر کیلو زعفران از 100 هزار افغانی به 37 هزار افغانی خبر داده و می‌گویند که شرکت‌های صادرکننده با تبانی سبب کاهش قیمت شده که این موضوع به کشاورزان لطمه زیادی وارد کرده است.

«توریالی طاهری» معاون شورای ولایتی هرات نیز تاکید کرد: کاهش عمدی قیمت زعفران در هرات سبب خواهد شد تا انگیزه کاشت زعفران در هرات از بین برود.

وی گفت: کاشت، فروش و صادرات زعفران در هرات در دستان مافیای این بازار است و این مسئله نگران کننده بوده و وزارت کشاورزی باید در این زمینه اقدام لازم را انجام دهد.

در این رابطه «بشیر احمد احمدی» مسوول ترویج و کنترل اداره کشاورزی هرات گفت: علت اساسی کاهش قیمت زعفران در هرات افزایش تولید، ظرفیت کم شرکت‌های تجارتی برای خرید زعفران و وضعیت بد اقتصادی کشاورزان در هرات است.

وی تاکید کرد: وزارت کشاورزی در تلاش است تا زمینه مساعد نرخ فروش و صادرات این گیاه گران قیمت در افغانستان را به وجود آورد.

 با این همه در افغانستان بخصوص در هرات عدم بسته بندی درست و نبود آزمایشگاه تعیین مرغوبیت و استاندارد سازی زعفران از جمله چالشهای اساسی بر سر راه صادرات این گیاه با ارزش است.

/انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *