رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر: حدود ۸۵ هزار زائر به حج اعزام میشوند/ هر ۶۰۰ زائر یک پزشک دارد
خبرگزاری میزان - سید علی مرعشی، صبح امروز یکشنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۳ در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: از اواخر اردیبهشت و خرداد ماه عملیات حج آغاز میشود و یکی از مسائل مهم در حج استطاعت جسمی و روحی زائران است. به طور کلی ۸۷ هزار و ۵۰۰ نفر از کشور ما به حج مشرف میشوند که ۳ درصد از آنها از عوامل اجرایی و حدود ۸۵ هزار زائر هستند.
وی ضمن اشاره به اینکه انتخاب پزشکان بعد از ثبت نام اولیه و قبل سال۱۴۰۳ آغاز شده است ادامه داد: فرایند انتخاب پزشکان از ابتدای ثبتنام آغاز میشود و پس از مصاحبه تعدادی انتخاب میشوند.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر با بیان اینکه تعداد پزشکان نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده و هر ۶۰۰ زائر یک پزشک دارد، افزود: بنا بر نظر رهبر انقلاب برای کاهش عوامل اجرایی حج نیروها را کاهش دادیم و ظرفیت را در اختیار زائران قرار دادیم تا زائران بیشتری به حج مشرف شوند و صف طولانی برای حج کاهش پیدا کند، از این رو تعداد پزشکان امسال ۳۸۰ نفر است که نسبت به سال گذشته ۴۵ نفر کاهش پیدا کرده است.
مرعشی بیان کرد: امسال از کل زائران بیش از هزار و ۴۵۰ زائر بالای ۸۰ سال و ۹۲ زائر زیر ۱۸ سال هستند، همچنین از ۸۲ هزار ۱۶۴ زائر ۶۲ هزار و ۱۴۲ زائر تایید شدند و ۹ هزار ۲۶۲ زائر در حال بررسی هستند، ۹ هزار ۴۴۰ زائر نیز معاینه نشدهاند که طی روزهای آینده معاینه میشوند، در همین راستا ۷۰۷ زائر نیز به کمیسیون تخصصی ارجاع داده شدهاند.
وی گفت: ۱۱ هزار و ۳۲۰ زائر بیماری قند، ۱۶ هزار ۷۷۰ زائر فشارخون، ۳ هزار ۲۰۵ زائر بیماری قلبی و ۵۹۰ زائر مشکلات ریوی دارند و زائر دیالیزی نداریم.
مرعشی گفت: ارائه خدمات در مکه در پلی کلینیک ۶۵ تخته و ۵ درمانگاه شبانه روزی که براساس اسکان زائران در ۵ منطقه ایجاد شده است انجام می شود و در هر منطقه اسکان زائران مطب ۸ ساعته فعال است.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر ضمن بیان اینکه دارو خریداری شده و با توجه به برگزاری عمره بنا داریم تا دارو و تجهیزات را به مدینه ارسال کنیم، عنوان کرد: برای حج تمتع سرم و شربت از عربستان خریداری و مابقی داروها که شامل ۴۰۰ قلم است خریداری و ارسال خواهد شد.
مرعشی ضمن اشاره به اینکه بر اساس مصرف سالهای گذشته و نیازسنجی صورت گرفته دارو تهیه و مازاد آن بعد از اتمام حج به کشور برگردانده میشود، گفت: لیست داروهای ممنوعه همان لیست سالهای گذشته است و توصیه میشود زائران نسخه انگلیسی داروهای خود را به همراه داشته باشند.
وی تاکید کرد: براساس دستورالعمل سعودی واکسن اجباری برای همه کشورها واکسن مننژیت است و برای کشور ما نیز همین واکسن در نظر گرفته شده، این واکسن تهیه شده و تا ۲ هفته قبل از اعزام زائر باید تزریق شود.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر ضمن اشاره به اینکه ۵۹۵ نفر از زائران رد استطاعت شدهاند، افزود: اگر زائری که در کمیسیون تخصصی رد شده اعتراض داشته باشد میتواند در کمیسیونی که هفته آینده در تهران برگزار می شود اعتراض کرده تا دوباره بررسی شود.
انتهای پیام/