خورشیدگرفتگی کامل در قاره آمریکا؛ درباره پدیدهای که از مکزیک تا آمریکا و کانادا را دربرگرفت چه میدانیم؟
خبرگزاری میزان - هزاران نفر روز دوشنبه به وقت محلی در آمریکای شمالی برای تماشای یک رویداد آسمانی نادر چشمان خود را به آسمان دوختند.
۸ آوریل (۲۰ فروردین) بخشهایی از کانادا، مکزیک و آمریکا با خورشیدگرفتگی کامل مواجه شدند؛ پدیدهای که تا دو دهه دیگر رخ نخواهد داد.
کسوف کامل غیرمعمول نیست؛ این پدیده هر ۱۸ ماه یک بار اتفاق میافتد، زمانی که ماه از مقابل خورشید میگذرد و نور آن را از بین میبرد.
اما بیشتر خورشیدگرفتگیها در جایی اتفاق میافتند که مردم نمیتوانند آنها را ببینند.
مسیر این خورشیدگرفتگی از مکزیک شروع شد، از آمریکا عبور کرد و به کانادا رسید و بسیاری از شبکههای تلویزیونی و اینترنتی جهان نیز آن را بهطور زنده پخش کردند.
این خورشیدگرفتگی حوالی ساعت ۱۵:۰۰ به وقت محلی در نیویورک دیده شد.
ناسا پیش از این اعلام کرده بود که گرفتگی کامل خورشید میتواند از ۱۰ ثانیه تا حدود ۷.۵ دقیقه طول بکشد.
حدود ۳۲ میلیون نفر در آمریکا در مسیر خورشیدگرفتگی کامل زندگی میکردند و مقامهای فدرال پیشبینی کرده بودند که ۵ میلیون نفر نیز برای دیدن این پدیده شگفتانگیز به این مناطق سفر کنند.
به همین دلیل برنامههای ویژهای نیز برای تماشای کسوف در رستورانها، ورزشگاهها، نمایشگاهها و پارکها در مسیر خورشیدگرفتگی کامل برگزار شد.
کارشناسان به بینندگان خورشید گرفتگی توصیه کرده بودند که از عینکهای محافظ برای جلوگیری از آسیب دیدن به چشم استفاده کنند.
آخرین باری که خورشیدگرفتگی کامل در آمریکای شمالی رخ داد در سال ۲۰۱۷ بود. فرصت بعدی برای آمریکاییهای شمالی در سالهای ۲۰۴۴ و ۲۰۴۵ خواهد بود؛ اگرچه سایر مناطق در سراسر جهان زودتر این پدیده را رصد خواهند کرد.
انتظار میرود در سال ۲۰۲۶ خورشیدگرفتگی کامل از قطب شمال به سمت جنوب کشیده شود و بر فراز گرینلند، ایسلند و بخشهایی از اسپانیا دیده شود.
انتهای پیام/