درخواست کلمبیا از لاهه برای پیوستن به شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی
خبرگزاری میزان – شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی به دیوان بینالمللی دادگستری ICJ (لاهه) به اتهام نسلکشی در غزه، ابعاد گستردهای یافته و توانسته است موضوع جنایتهای رژیم صهیونیستی را در غزه بیش از هر زمانی به کانون بحثهای حقوقی بیاورد.
از این رو طی روزهای اخیر جهان شاهد صدور قطعنامههای مختلفی علیه رژیم صهیونیستی بوده است؛ شورای حقوق بشر سازمان ملل روز گذشته قطعنامهای را علیه رژیم صهیونیستی با ۲۸ رای مثبت به تصویب رساند و خواستار توقف ارسال سلاح به این رژیم شد.
کشور کلمبیا به تازگی از دیوان بینالمللی دادگستری خواست به این کشور اجازه ملحق شدن به شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی به اتهام نسلکشی را بدهد؛ آفریقای جنوبی در دسامبر ۲۰۲۳ (آذر ۱۴۰۲) پرونده خود را در لاهه با متهم کردن رژیم صهیونیستی به نسل کشی هدفمند در غزه مطرح کرد.
بوگوتا روز گذشته از دیوان بینالمللی دادگستری خواست تا امنیت و موجودیت مردم فلسطین را تضمین کند.
در درخواست کلمبیا همچنین آمده است: کلمبیا تلاشهایش را برای مبارزه با فاجعه نسلکشی به کار میگیرد؛ هدف نهایی کلمبیا در تلاش تضمین فوری و کامل حمایت ممکن از فلسطینیهای غزه بهویژه جمعیتهای آسیبپذیر مانند زنان، کودکان و افراد دارای معلولیت و سالمندان است.
این امکان وجود دارد که دیوان بینالمللی دادگستری، عالیترین نهاد قضایی سازمان ملل به کشورها اجازه مداخله در پروندهها و ارائه نظرات خود را بدهد؛ کشورهای دیگری مانند ایرلند نیز پیشتر اعلام کردند که به دنبال ملحق شدن به پرونده شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی به اتهام نسلکشی هستند، اما تاکنون فقط کلمبیا و نیکاراگوئه درخواست عمومی خود را در این باره ارائه کردهاند.
کلمبیا به دنبال ورود و مداخله فعال در این فرآیند و حمایت از آفریقای جنوبی است؛ اعلام این موضع از سوی گوستاوو پترو، رئیسجمهور کلمبیا در حالی صورت میگیرد که این کشور از زمان آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه، جنایتهای این رژیم را محکوم کرده و خواستار پایان یافتن آن شده است.
وی نخستین رئیسجمهور آمریکای جنوبی بود که در مورد نسلکشی صحبت کرده و اقدامهای رژیم صهیونیستی را در غزه محکوم کرد.
هفته گذشته، قضات دیوان بینالمللی دادگستری به رژیم صهیونیستی دستور دادند که تمام اقدامهای لازم و موثر را برای اطمینان از رسیدن بدون تاخیر مواد غذایی اولیه به فلسطینیها در غزه انجام دهد.
در ماه ژانویه (دی) نیز دیوان بینالمللی دادگستری به رژیم صهیونیستی دستور داد از هرگونه اقدامی که ممکن است تحت مفاد کنوانسیون نسلکشی تعریف شود، خودداری کند و اطمینان حاصل کند که سربازانش هیچ گونه اقدام نسلکشی علیه فلسطینیها در غزه انجام نمیدهند.
براساس اعلام وزارت بهداشت غزه تاکنون بیش از ۳۳ هزار فلسطینی به شهادت رسیده و بیش از ۷۶ هزار نفر مجروح شدند.
بیش از نیمی از شهدا زنان و کودکان هستند؛ در عین حال، سازمانهای امدادی هشدار میدهند که نوار غزه در آستان قحطی فراگیر قرار دارد.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل روز جمعه در سخنرانی خود به مناسبت گذشت شش ماه از آغاز جنگ در غزه گفت: عملیات نظامی اسرائیل در غزه مرگ و ویرانی بیامان را برای فلسطینیها به همراه داشته است.
انتهای پیام/